Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μπάγερν-Σάλτσμπουργκ 7-1: Πάρτι πρόκρισης με επτάρα και ιστορικό «Λέβα»! (video)

Μπάγερν-Σάλτσμπουργκ 7-1: Πάρτι πρόκρισης με επτάρα και ιστορικό «Λέβα»! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/3/2022 23:49
Η Μπάγερν διέλυσε με 7-1 την Σάλτσμπουργκ στο Μόναχο και εξασφάλισε πανηγυρικά την πρόκριση για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος σημείωσε το γρηγορότερο χατ-τρικ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Μπορεί στο Σάλτσμπουργκ, η ομώνυμη ομάδα να έβαλε δύσκολα στην Μπάγερν παίρνοντας ισοπαλία 1-1 ωστόσο η ρεβάνς του Μονάχου ήταν τελείως διαφορετική υπόθεση, με τους Βαυαρούς να σκορπούν με 7-1 τους «ταύρους» και να εξασφαλίζουν πανηγυρικά το εισιτήριο για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι φιλοξενούμενοι πλήρωσαν τα πολλά αμυντικά λάθη και τα πάντα τελείωσαν από το 31’ με το σκορ να γράφει 4-0. Ιστορία έγραψε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ο οποίος πέτυχε το πιο γρήγορο χατ-τρικ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, 23 λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα (12’ πεν., 22’ πεν., 23’). Τα άλλα δύο τέρματα σημείωσαν οι Γκνάμπρι (31’), Μίλερ (54’, 83’) και Σανέ (86’) ενώ οι Αυστριακοί μείωσαν απλώς στο 71’ με τον Κιέργκαρντ.

Αυτή είναι η 20η φορά που η Μπάγερν προκρίνεται στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, καμία άλλη ομάδα δεν έχει φτάσει τόσες πολλές φορές στην οκτάδα, με την Μπαρτσελόνα να είναι 2η της λίστας με 18 προκρίσεις. Οι Βαυαροί μάλιστα έφτασαν τις πέντε νίκες με τουλάχιστον 6+ γκολ διαφορά στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης. Μία έχουν Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που ισοβαθμούν στην 2η θέση της λίστας.Το ματς:

Στο πρώτο παιχνίδι στο Σάλτσμπουργκ ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δεν επιχείρησε ούτε σουτ, ενώ είχε μόλις μια επαφή στην αντίπαλη εστία σε 90 λεπτά παιχνιδιού. Στη ρεβάνς όμως ο Πολωνός έδειξε την πολύ μεγάλη κλάση του, πετυχαίνοντας χατ-τρικ στα πρώτα 23 λεπτά, το γρηγορότερο στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ! Ο στράικερ των Βαυαρών σκόραρε τα δύο πρώτα γκολ από την άσπρη βούλα (12’, 22’), ενώ στο 23’ έφυγε στην αντεπίθεση και σκόραρε με διπλή προσπάθεια, «γράφοντας» το 3-0.

Η Σάλτσμπουργκ πλήρωσε τα μεγάλα λάθη στα μετόπισθεν αλλά και τις δύο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν στο πρώτο τέταρτο. Μόλις στο 2’ ο Αντεγέμι έβγαλε τον Καπάλντο σε θέση βολής λίγο έξω από τη μικρή περιοχή αλλά ο Κομάν τον πρόλαβε και έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 15’ με το σκορ στο 1-0 οι «ταύροι» «άγγιξαν» την ισοφάριση αλλά ο Ζάιβαρ δεν κατάφερε μόνος του από το ύψος του πέναλτι να νικήσει τον Νόιερ.

Το πρέσινγκ ψηλά που ασκούσαν οι Βαυαροί έβαζε πολλά προβλήματα στους αμυντικούς της Σάλτσμπουργκ και στο 31’ ήρθε το 4-0 με διαγώνιο σουτ του Γκνάμπρι, σε φάση που ξεκίνησε από κλέψιμο της μπάλας έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων. Το παιχνίδι είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα και το ερώτημα ήταν τι διαστάσεις θα έπαιρνε το σκορ. Οι Αυστριακοί πάντως δεν το έβαλαν κάτω και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ, απειλώντας στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με ένα σουτ του Αντεγέμι, το οποίο όμως δεν δυσκόλεψε ιδιαίτερα τον Νόιερ.

Η Μπάγερν μπήκε ορεξάτη και στο δεύτερο μέρος, μην δείχνοντας διάθεση να αφήσει το πόδι από το γκάζι. Μάλιστα στην πρώτη της ευκαιρία κατάφερε να βρει δίχτυα, όταν από υπέροχη ομαδική συνεργασία, ο Σανέ βρήκε τον Μίλερ στην περιοχή, αυτός γύρισε σεντερφορίσια το σώμα του και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 5-0. Ακολούθησαν αρκετές αλλαγές για τις δύο ομάδες, με τους δύο προπονητές να ολοκληρώνουν και τις πέντε πριν το τελευταίο 20λεπτο.

Η Σάλτσμπουργκ κατάφερε να μειώσει στο 71ο λεπτό με τον 18χρονο Κιέργκαρντ, ο οποίος σκόραρε με σουτ-κεραυνό έπειτα από αντεπίθεση, μην αφήνοντας περιθώριο αντίδρασης στον Νόιερ.Το γκολ αυτό περισσότερο… πείσμωσε την Μπάγερν, η οποία πέτυχε άλλα δύο τέρματα. Στο 83’ ο Μίλερ έπαιξε το «ένα-δύο» με τον Σανέ και με πλασέ μέσα από την περιοχή «έγραψε» το 6-1, κάνοντας δύο τα τέρματα του. Τρία λεπτά μετά, σε φάση που ξεκίνησε από νέο λάθος της άμυνας της Σάλτσμπουργκ, ο Λεβαντόφσκι «σέρβιρε» με τακουνάκι στον Σανό κι αυτός με σουτ-«κεραυνό» από τα πλάγια της περιοχής εκτόξευσε το δείκτη του σκορ σε 7-1.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.