Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Super League Interwetten: «Ζωντανός» για τα πλει-οφ ο ΠΑΣ, άλμα παραμονής με Κουλούρη ο Ατρόμητος (video)

Super League Interwetten: «Ζωντανός» για τα πλει-οφ ο ΠΑΣ, άλμα παραμονής με Κουλούρη ο Ατρόμητος (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/2/2022 21:29
Ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε με 1-0 την Λαμία στους «Ζωσιμάδες» και έμεινε ζωντανός για τα πλει-οφ, ενώ ο Ατρόμητος με δύο γκολ του Κουλούρη πέρασε με 2-0 από την έδρα του ουραγού Απόλλωνα Σμύρνης και έκανε άλμα παραμονής.

Το πρώτο από τα δύο βήματα που απαιτείται στην προσπάθεια να μπει στα πλει-οφ έκανε ο ΠΑΣ Γιάννινα, επικρατώντας με 1-0 της Λαμίας στους «Ζωσιμάδες». Οι Γιαννιώτες δεν πτοήθηκαν από την αφαίρεση 5 βαθμών που τους επιβλήθηκε για εξωαγωνιστικούς λόγους, επέστρεψαν στα νικηφόρα αποτελέσματα και πηγαίνουν πλέον στον Βόλο για ένα ακόμα τρίποντο στη μάχη που δίνουν για την εξάδα.

Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι σημείωσε ο Πίρσμαν στο 44’. Ο άσος του ΠΑΣ σκόραρε με τρομερό τελείωμα στην κίνηση μέσα στην περιοχή, εκμεταλλευόμενος την ασταθή επέμβαση του Προβυδάκη σε σέντρα του Σάλιακα. Οι Γιαννιώτες σκόραραν στην πρώτη τελική εντός εστίας στο πρώτο μέρος, αφού αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα από την ανασταλτική συμπεριφορά της Λαμίας. Γενικότερα πλην του γκολ, το πρώτο μέρος δεν πρόσφερε μεγάλες στιγμές, αφού οι δύο ομάδες ήταν αρκετά προσεκτικές και δε βοήθησε ώστε να δούμε γρήγορο τέμπο.

Στην επανάληψη οι Φθιωτοί ήταν αναγκασμένοι να πάρουν περισσότερα ρίσκα αλλά οι Ηπειρώτες ήταν εξαιρετικά οργανωμένοι και διαφύλαξαν το υπέρ τους σκορ ως το τέλος. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μονάχα μια μεγάλη ευκαιρία, αυτή στο 66’ με σουτ του Μπανγκουρά αλλά ο Κάργας έδιωξε με σωτήρια προβολή. Από την πλευρά του ο ΠΑΣ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 75’ για να κάνει δύο τα τέρματα του, αλλά ο Μορέιρα έστειλε τη μπάλα πάνω στον Γκαραβέλη από τα δύο μέτρα.

Με το σφύριγμα της λήξης ακολούθησαν έντονοι πανηγυρισμοί των παικτών με τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο. Υπό άλλες συνθήκες, η ομάδα του ΠΑΣ θα γιόρταζε τη συμμετοχή της στα πλει-οφ, αλλά πλέον με το -5 που της επιβλήθηκε έμεινε απλώς ζωντανή στο κόλπο της εξάδας.

Θρίλερ η μάχη της εξάδας

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έπιασε τον ΟΦΗ στην 7η θέση με 34 βαθμούς, μια αγωνιστική πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, ενώ ο 6ος Αστέρας Τρίπολης βρίσκεται στο +1 με ένα ματς λιγότερο. Ιδανικά θα ήθελε δύο ήττες του Αστέρα, ο οποίος παίζει εκτός με Ολυμπιακό και ΑΕΚ και απώλεια του ΟΦΗ στο εντός με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Υστερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Αστέρα, εκτός αν προκύψει τριπλή ισοβαθμία μαζί Άρη στους 37 βαθμούς και τετραπλή με Άρη, ΟΦΗ πάλι στους 37, όπου υπερτερεί και στις δύο περιπτώσεις. Σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Κρητικούς, κριτήριο θα αποτελέσει η διαφορά τερμάτων, με τον ΠΑΣ να είναι αυτή τη στιγμή στο +4 και τον ΟΦΗ στο -1.

Ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη ο Ατρόμητος
Super League Interwetten: «Ζωντανός» για τα πλει-οφ ο ΠΑΣ, άλμα παραμονής με Κουλούρη ο Ατρόμητος (video)
Στο άλλο παιχνίδι, ο Ατρόμητος νίκησε με 2-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Ριζούπολη και σε συνδυασμό με την ήττα της Λαμίας, ξέφυγε από τις επικίνδυνες θέσεις. Οι Περιστεριώτες πήραν τη νίκη με δύο γκολ του Κουλούρη, ενώ οι γηπεδούχοι, στο ντεμπούτο του Μπάμπη Τεννέ στον πάγκο τους, είχαν τέσσερα ακυρωθέντα γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, αλλά μετά το πρώτο τέταρτο ο Απόλλων Σμύρνης ισορρόπησε και μάλιστα βρήκε δύο φορές δίχτυα με Τσίμπσαχ (16’) και Ντομίνγκες (44’) αλλά και τα δύο ακυρώθηκαν ως οφσάιντ. Ενδιάμεσα, ο Ατρόμητος έφτασε τρεις φορές κοντά στο γκολ, απειλώντας αρχικά στο 34’ με σουτ του Άλιμπεκ που κόντραρε πάνω στο Κάστρο, στο 35’ με σουτ του Κουλούρη που πέρασε λίγο άουτ, και στο 38’ με νέο σουτ του Άλιμπεκ που βρήκε το δοκάρι.

Το γκολ του Ατρόμητου ήρθε τελικά με το καλησπέρα στο δεύτερο μέρος (49’). Ο Κουλούρης κέρδισε πέναλτι από τον Ντεντάκη και ο ίδιος το μετουσίωσε σε γκολ, ανοίγοντας το σκορ του αγώνα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Άλιμπεκ σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 2-0, καθώς γλίστρησε απέναντι από τον Κότσαρη και έδωσε την ευκαιρία στον Κάστρο να απομακρύνει.

Οι αλλαγές του Τεννέ έδωσαν επιθετική πνοή στον Απόλλωνα ο οποίος κέρδισε μέτρα και απείλησε στο 57’ με τον Ντάουντα προτού βρει δίχτυα με τον Νιγηριανό στο 59’ όμως κι αυτό το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR ως οφσάιντ. Πέντε λεπτά μετά οι γηπεδούχοι σκόραραν ξανά με κεφαλιά του Ντάουντα όμως και πάλι το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Ο Ατρόμητος που μετά το γκολ βρίσκονταν κυρίως σε θέση άμυνας, προσπαθούσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις και στο 78’ είχε σημαντική στιγμή με τον Ροτάριο ο οποίος νικήθηκε στο τετ-α-τετ με τον Κότσαρη. Ωστόσο στο 90+2’ ο Κουλούρης βγήκε στην κόντρα μετά από κλέψιμο του Σάλομον και με φοβερή λόμπα από τα 30 μέτρα «κρέμασε» τον γκολκίπερ του Απόλλωνα «γράφοντας» το 2-0. Ο Απόλλωνας που στις καθυστερήσεις έχασε με αποβολή τον Κάστρο δεν μπόρεσε να βγάλει απάντηση και παρέμεινε στον πάτο της βαθμολογίας.

Ο Ατρόμητος με τη νίκη έφτασε τους 20 βαθμούς και πέρασε στην 12η θέση με +2 από την 13η Λαμία και +7 από τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης, έχοντας κι ένα παιχνίδι λιγότερο και από τους δύο.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.