Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

FIFA και UEFA απέβαλαν την Ρωσία από τις διοργανώσεις τους!

FIFA και UEFA απέβαλαν την Ρωσία από τις διοργανώσεις τους!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/2/2022 19:53
FIFA και UEFA ανακοίνωσαν τον αποκλεισμό όλων των ρωσικών συλλόγων και των ρωσικών εθνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις. Τέλος η χορηγική συνεργασία της UEFA με την Gazprom.

Η Παγκόσμια και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου αποφάσισαν από κοινού να «σβήσουν» εντελώς την Ρωσία από τον διεθνή ποδοσφαιρικό χάρτη μετά την πολεμική εισβολή της χώρας στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε, όλες οι Εθνικές ομάδες της Ρωσίας και οι σύλλογοι της χώρας αποβάλλονται μέχρι νεωτέρας από τις διεθνείς διοργανώσεις. Αυτό σημαίνει ότι η Εθνική Ρωσίας δεν θα παίξει τελικά στα μπαράζ του Μουντιάλ στα τέλη Μαρτίου, ενώ η Σπαρτάκ Μόσχας αποβάλλεται από το Γιουρόπα Λιγκ και η Λειψία που θα έπαιζε μαζί της στη φάση των «16» περνάει άνευ αγώνων στα προημιτελικά.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται μια ημέρα μετά την αντίδραση που προκάλεσε η απόφαση της FIFA να μην αποβάλει την Ρωσία από τις διοργανώσεις της και να της επιτρέψει να αγωνιστεί στα μπαράζ του Μουντιάλ χωρίς τη σημαία και τον ύμνο της χώρας και να αγωνιστεί σε ουδέτερο έδαφος με όνομα «Ποδοσφαιρική Ένωση της Ρωσίας».

Την ίδια ώρα, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ανακοίνωσε το τέλος της χορηγικής της συνεργασίας με την ρωσική ενεργειακή εταιρεία Gazprom, που αφορούσε το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και το Euro 2024.

Η ανακοίνωση:


Όλοι οι ρωσικοί σύλλογοι και εθνικές ομάδες αποκλείονται από τη συμμετοχή τόσο στις διοργανώσεις της FIFA όσο και της UEFA μέχρι νεωτέρας.

Μετά τις αρχικές αποφάσεις που εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο της FIFA και την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, οι οποίες προέβλεπαν την υιοθέτηση πρόσθετων μέτρων, η FIFA και η UEFA αποφάσισαν σήμερα από κοινού ότι όλες οι ρωσικές ομάδες, είτε εθνικές αντιπροσωπευτικές ομάδες είτε ομάδες συλλόγων, θα αποκλειστούν από τις διοργανώσεις της FIFA και της UEFA μέχρι νεωτέρας.

Αυτές οι αποφάσεις εγκρίθηκαν σήμερα από το Προεδρείο του Συμβουλίου της FIFA και την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, αντίστοιχα τα ανώτατα όργανα λήψης αποφάσεων και των δύο θεσμών για τέτοια επείγοντα θέματα.

Το ποδόσφαιρο είναι πλήρως ενωμένο εδώ και σε πλήρη αλληλεγγύη με όλους τους ανθρώπους που πλήττονται στην Ουκρανία. Και οι δύο Πρόεδροι ελπίζουν ότι η κατάσταση στην Ουκρανία θα βελτιωθεί σημαντικά και γρήγορα, ώστε το ποδόσφαιρο να μπορέσει και πάλι να αποτελέσει φορέα ενότητας και ειρήνης μεταξύ των ανθρώπων.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.