Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ρωσία: Η FIFA δεν την αποβάλλει αλλά της απαγορεύει να παίζει με τη σημαία, τον ύμνο και το όνομα

Ρωσία: Η FIFA δεν την αποβάλλει αλλά της απαγορεύει να παίζει με τη σημαία, τον ύμνο και το όνομα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
27/2/2022 22:21
Η FIFA διέταξε την Ρωσία να αγωνιστεί στα μπαράζ του Μουντιάλ χωρίς τη σημαία και τον ύμνο της χώρας και να αγωνιστεί σε ουδέτερο έδαφος με όνομα «Ποδοσφαιρική Ένωση της Ρωσίας» μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Μια απόφαση που έχει προκαλέσει ήδη αρκετές αντιδράσεις πήρε η FIFA, η οποία δεν αποβάλλει την Ρωσία από τα μπαράζ του Μουντιάλ, μετά την πολεμική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά δεν της επιτρέπει να αγωνιστεί στους επερχόμενους αγώνες με τη σημαία και τον ύμνο της, ενώ της επιβάλει να κατέβει ως «Ποδοσφαιρική Ένωση της Ρωσίας» και να δίνει τα παιχνίδια σε ουδέτερο έδαφος.

Υπενθυμίζεται πως η προσεχής της αντίπαλος στα ημιτελικά των μπαράζ του Μουντιάλ, Πολωνία, αρνήθηκε να αντιμετωπίσει την Ρωσία στα τέλη Μαρτίου ενώ το ίδιο συνέβη με τις Τσεχία και Σουηδία, καθώς οι νικητές των δύο ζευγαριών θα παίξουν στον τελικό των μπαράζ.

Πολωνία: «Απαράδεκτη απόφαση, δεν παίζουμε με την Ρωσία ανεξάρτητα από το όνομα της ομάδας»

Η αντίδραση της Πολωνίας ήταν άμεση, με τον πρόεδρο της Πολωνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Σέζαρι Κουλέστζα να δηλώνει: «Η σημερινή απόφαση της FIFA είναι εντελώς απαράδεκτη. εν μας ενδιαφέρει να συμμετάσχουμε σε αυτό το παιχνίδι εμφανίσεων. Η στάση μας παραμένει άθικτη: Η Εθνική Πολωνίας δεν θα παίξει με τη Ρωσία, ανεξάρτητα από το όνομα της ομάδας».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.