Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 3-1 (παρ.): Ο Μασούρας «έσωσε» τους ερυθρόλευκους (video)

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 3-1 (παρ.): Ο Μασούρας «έσωσε» τους ερυθρόλευκους (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
9/2/2022 20:46
Ο Ολυμπιακός με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μασούρα έκαμψε στην παράταση την αντίσταση του πολύ καλά στημένου Παναιτωλικού, πήρε τη νίκη με 3-1 και περιμένει να μάθει τον αντίπαλο του στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με τον Φαντιγκά στο 6' όμως στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι, δεν φοβήθηκαν και έψαξαν την ισοφάριση. Την βρήκαν με τον Καρέλη στο 85' όμως ο Μασούρας για άλλο ένα παιχνίδι ήταν ο παράγοντας που έγειρε το παιχνίδι υπέρ της ομάδας του.

Ο Έλληνας εξτρέμ ισοφάρισε στο 90+3' και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, τα «καναρίνια» έπαιζαν με δέκα παίκτες», και εκεί με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έστειλε τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά.

Δυναμικό ξεκίνημα και προβάδισμα για τον Ολυμπιακό

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 3' είχαν δοκάρι με ένα δυνατό σουτ του Φαντιγκά μέσα από την περιοχή. Ο νεαρός άσος όμως ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ τρία λεπτά μετά όταν πίεσε ψηλά την αντίπαλη άμυνα και έκλεψε την μπάλα, συνεργάστηκε ωραία με τον Καρβάλιο και πλάσαρε σωστά τον Ανέστη για το 1-0.



Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει λίγο μετά με τον Καρέλη να φεύγει στην αντεπίθεση και να μπαίνει στην περιοχή αλλά τον Κίτσο να προλαβαίνει και να διώχνει την μπάλα την κατάλληλη στιγμή. Το παιχνίδι είχε ωραίο ρυθμό καθώς οι φιλοξενούμενοι έδειχναν διάθεση να επιτεθούν και ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έφτασε κοντά στο 2-0 αλλά στο 16' η κεφαλιά του Ελ Αραμπί σταμάτησε στους αμυντικούς του Παναιτωλικού.Τα «καναρίνια» προσπαθούσαν να βρουν χώρους για να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα όμως οι γηπεδούχοι ήταν καλά στημένοι και στο τέλος του ημιχρόνου έψαξαν το δεύτερο γκολ. Αρχικά ο Ονιεκούρου απείλησε με μία κεφαλιά η οποία κατέληξε λίγο άουτ στο 44' και αμέσως μετά ο Καρβάλιο με ένα σουτ εκτός περιοχής δεν ανησύχησε τον Ανέστη.

Πίεση Παναιτωλικού, σωτήρας ο Μασούρας

Οι φιλοξενούμενοι ήταν οι πρώτοι που απείλησαν στην επανάληψη καθώς με το ξεκίνημα Νταγκό «έκλεισε» ωραία από τα δεξιά και έπιασε το σουτ αλλά ο Τζολάκης έπεσε σωστά στη γωνία του και μπλόκαρε.

Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους και έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 57' όταν ο Ντουάρτε έκανε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής αλλά ο Τζολάκης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι έβρισκαν αρκετούς χώρους στις αντεπιθέσεις όμως οι επιλογές του Ονιεκούρου αρχικά και του Ρόνι Λόπεζ αργότερα δεν ήταν οι σωστές. Ο Παναιτωλικός όσο περνούσε η ώρα «πατούσε» όλο και περισσότερο στην περιοχή των «ερυθρολεύκων» αλλά δεν είχε καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια.

Οι φιλοξενούμενοι τελικά βρήκαν στο 85' αυτό που έψαχναν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Ο Μπαρμπόσα έβγαλε μία πολύ ωραία σέντρα από τα αριστερά, ο Καρέλης πετάχτηκε πρώτος στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα του Τζολάκη.



Ο Παναιτωλικός πλέον είχε σκορ πρόκρισης αλλά στο 89' έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ντουάρτε. Ο Ολυμπιακός έκανε την τελευταία του προσπάθεια για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση και τελικά τα κατάφερε με τον Μασούρα στις καθυστερήσεις. Ο Έλληνας εξτρέμ βρέθηκε ολομόναχος μέσα στην περιοχή μετά από ασίστ του Ρόνι Λόπες και δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Ανέστη για το 2-1.



Στην παράταση ο Ολυπιακός ήταν αυτός που είχε τον απόλυτο έλεγχο και με κύριο εκφραστή των επιθέσεων του τον Τικίνιο προσπαθούσε να φτάσει στο 3-1. Ο Βραζιλιάνος φορ ήταν άστοχος στις τελικές του προσπάθειες. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους ο Βρουσάι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή αλλά έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Στο δεύτερο μέρους του έξτρα χρόνου το σκηνικό δεν άλλαξε με τον Ολυμπιακό να πιέζει και τον Παναιτωλικό να προσπαθεί να κρατήσει όσο μπορεί την μπάλα στα πόδια του. Τη λύση για τους ερυθρόλευκους όμως έδωσε και πάλι ο Μασούρας που πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με ένα διαγώνιο σουτ έκανε το 3-1.



Στα εναπομείναντα λεπτά ο Παναιτωλικός βγήκε μπροστά για να εξαντλήσει τις ελπίδες που είχε για πρόκριση αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει σε ένα γκολ που θα τον έστελνε για πρώτη φορά στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός δεν εντυπωσίασε με την απόδοση του, «φλέρταρε» με τον αποκλεισμό αλλά πήρε αυτό που ήθελε και μένει να μάθει ποιον εκ των ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Βρουσάι, Κίτσος, Παπαδόπουλος, Μπα, Κανέ (66' Μαντί Καμαρά), Σουρλής (98' Ανδρούτσος), Καρβάλιο (66' Ρόνι Λόπες), Ονιεκούρου (76' Κούντε), Φαντιγκά (53' Μασούρας), Αραμπί (54' Τικίνιο).

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Μπακαδήμας (57' Λάρσον), Μαλής, Βργκοτς, Περέιρα, Μάρτενσον (105'+1' Λούι), Αντούνες (57' Φλόρες), Ντουάρτε, Μεντόσα (82' Μπαρμπόζα), Ντάγκο (90' Χουχούμης), Καρέλης (90' Τσιγκάρας).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.