Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μονιμοποιούνται οι πέντε αλλαγές στο ποδόσφαιρο

Μονιμοποιούνται οι πέντε αλλαγές στο ποδόσφαιρο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/2/2022 19:15
Η δυνατότητα να γίνονται πέντε αλλαγές σε έναν αγώνα πρόκειται να μονιμοποιηθεί από τους νομοθέτες του ποδοσφαίρου τον επόμενο μήνα.

Όπως αναφέρει το «The Athletic», το Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαίρου (IFAB) αναμένεται να κάνει μόνιμη τη δυνατότητα των προπονητών να προβούν σε πέντε αλλαγές κατά τη διάρκεια των αγώνων. Αυτό θα γίνει στο ετήσιο Συμβούλιο της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στις 3 Μαρτίου και θα αφορά για αγώνες σε όλο τον κόσμο.

Η τροποποίηση των κανονισμών έγινε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο οι πέντε αλλαγές αναμένεται πλέον να μπουν μόνιμα στους ποδοσφαιρικούς κανόνες, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Η Πρέμιερ Λιγκ αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει πέντε αλλαγές για την αγωνιστική περίοδο 2020-21 και επανήλθε σε τρεις αλλαγές, κάτι που ισχύει για την τρέχουσα σεζόν, προς απογοήτευση των προπονητών της Λίγκας.

Η συγκεκριμένη απόφαση έχει προκαλέσει πάντως διχογνωμία, αφού αρκετοί ισχυρίζονται ότι ευνοεί τις ισχυρές ομάδες οι οποίες διαθέτουν πιο ποιοτικά ρόστερ, άρα περισσότερους παίκτες που μπορούν να μπουν στο παιχνίδι και να αλλάξουν τα δεδομένα.

Στη συνάντηση θα συζητηθεί και η διατύπωση του νόμου για οφσάιντ. Τον Οκτώβριο, ο επικεφαλής των διαιτητών της UEFA, Ρομπέρτο Ροσέτι, επέμεινε ότι ο νόμος «πρέπει να βελτιωθεί» μετά από ένα αμφιλεγόμενο γκολ του Γάλλου Κίλιαν Εμπαπέ στον τελικό του Nations League εναντίον της Ισπανίας, όταν το άγγιγμα ενός αμυντικού τον έθεσε onside.

Στη συνάντηση θα συζητηθούν επίσης αλλαγές στη διατύπωση και οποιεσδήποτε συνέπειες προκύψουν από μια αλλαγή.

Θα υπάρξει επίσης ενημέρωση για τη χρήση ημιαυτόματης τεχνολογίας οφσάιντ στο Αραβικό Κύπελλο, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.