Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κλάτενμπεργκ: «Δεν ήταν πέναλτι το κράτημα στον Βαλμπουενά» (video)

Κλάτενμπεργκ: «Δεν ήταν πέναλτι το κράτημα στον Βαλμπουενά» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/9/2021 18:39
Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ στάθηκε μόνο σε δύο φάσεις από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αναφέροντας πως σωστά δε δόθηκε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού στο μαρκάρισμα στον Βαλμπουενά και πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στο χέρι του Κάργα.

Ο Μαρκ Κλατένμπεργκ σχολίασε δύο φάσεις από τις αναμετρήσεις της πρώτης αγωνιστικής της Super League Interwetten, από την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα και του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Και στις δύο περιπτώσεις ο πρόεδρος της ΚΕΔ συμφώνησε με τις αποφάσεις που πάρθηκαν από τους διαιτητές, οι οποίοι δεν καταλόγισαν παράβαση για πέναλτι.

Το σχόλιο του Κλάτεμπεργκ για τη φάση στην Τούμπα και το χέρι του Κάργα:


Καθώς η μπάλα παίζεται εντός περιοχής του πέναλτι, ένας αμυντικός του ΠΑΣ Γιάννινα παίζει τη μπάλα με το πόδι του, η οποία στη συνέχεια χτυπά στο στήθος και στο χέρι του.

Σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού, η ενέργεια του αμυντικού θεωρείται κανονική και όχι ενέργεια απόκρουσης με το χέρι, επομένως δεν μπορεί να επιβληθεί πέναλτι.

Η φάση ελέγχθηκε από το VAR ο οποίος συμφώνησε με την αρχική απόφαση του διαιτητή. Η ΚΕΔ/ΕΠΟ συμφωνεί με την απόφαση του διαιτητή, η οποία είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με τους κανόνες του παιχνιδιού.

Το σχόλιο του Κλάτεμπεργκ για το πέναλτι που ζήτησε ο Ολυμπιακός στο μαρκάρισμα στον Βαλμπουενά:


Καθώς η μπάλα παίζεται στην περιοχή του πέναλτι, ένας αμυντικός του Ατρομήτου έχει το ένα χέρι στον ώμο του επιθετικού μέσα στην περιοχή του πέναλτι.

Ο διαιτητής ο οποίος ήταν τέλεια τοποθετημένος θεώρησε ότι η επαφή ήταν ελάχιστη και ως εκ τούτου φυσιολογική. Ο VAR έλεγξε τη φάση και δεν θεώρησε ότι αυτό ήταν σαφές και προφανές λάθος από τον διαιτητή.

Η ΚΕΔ/ΕΠΟ συμφωνεί με την απόφαση του διαιτητή, ότι η επαφή ήταν ελάχιστη και δεν εμπόδισε την δυνατότητα του επιθετικού να παίξει τη μπάλα. Επίσης πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2021/22, η ΚΕΔ/ΕΠΟ ενημέρωσε όλους τους Αξιωματούχους Διαιτησίας ότι μια τέτοια ελάχιστη επαφή δεν αναμένεται να τιμωρείται, σύμφωνα με τις οδηγίες της UEFA.



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.