Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Η Ολλανδία έριξε εξάρα στην Τουρκία, περίπατος για Δανία, Πορτογαλία (videos)

Η Ολλανδία έριξε εξάρα στην Τουρκία, περίπατος για Δανία, Πορτογαλία (videos)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/9/2021 00:32
Η Ολλανδία ισοπέδωσε με 6-1 την Τουρκία στο Άμστερνταμ και πέρασε στην κορυφή του ομίλου. Άνετες νίκες για Δανία, Πορτογαλία, και Κροατία, επέστρεψε στις νίκες η Γαλλία, νέα «σφαλιάρα» για Αυστρία.

Εκδίκηση για την ήττα στην Κωνσταντινούπολη πήρε η Ολλανδία απέναντι στην Τουρκία. Η ομάδα του Λουίς Φαν Χαάλ διέλυσε με 6-1 τους Τούρκους στο Άμστερνταμ και τους προσπέρασε στην κορυφή του ομίλου.

Το παιχνίδι ήταν ένα πάρτι των «οράνιε» οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα αμυντικά προβλήματα της Τουρκίας. Μόλις στο 1’ ο Κλάασεν άνοιξε το σκορ μετά από απίστευτη συνεργασία με τον Ντεπάι, ο οποίος πήρε τη σκυτάλη και πέτυχε τα επόμενα τρία γκολ (16’, 38’ πεν., 54’). Η Τουρκία έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 44’ λόγω αποβολής του Σονγιουτσού και δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση. Η Ολλανδία πέτυχε άλλα δύο γκολ με τους Τιλ (80’) και Μάλεν (90’), ενώ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν απλώς στο 90+2’ με τον Ουντέρ για το γκολ της τιμής.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Ολλανδία ισοβαθμεί στην κορυφή του ομίλου μαζί με την Νορβηγία, η οποία κέρδισε άνετα με 5-1 το αδύναμο Γιβραλτάρ στο Όσλο, με τον Χάλαντ να σημειώνει χατ-τρικ. Η Τουρκία υποχώρησε στην 3η θέση και στο -2 από την πρώτη δυάδα.



Περίπατος για Δανία, νέα «σφαλιάρα» για Αυστρία


Η Δανία έκανε το 6x6 στον όμιλο, διαλύοντας με 5-0 το Ισραήλ στην έδρα της. Οι Δανοί «καθάρισαν» το ματς από το πρώτο μέρους με τους Πούλσεν (28’), Κίαερ (31’) και Όλσεν (41’), ενώ στην επανάληψη οι Ντιλένι (58’) και Κορνέλιους (90+1’) εκτόξευσαν το δείκτη του σκορ. Οι Σκανδιναβοί έφτασαν τους 18 βαθμούς με 23-0 τέρματα και βρίσκονται «αγκαλιά» με την πρόκριση στο Μουντιάλ, ρίχνοντας στην 3η θέση τους Ισραηλινούς, οι οποίοι πριν τρεις μέρες κέρδισαν με 5-2 την Αυστρία.

Στην 2η θέση πέρασε η Σκωτία, η οποία με γκολ του Ντάικς (30’ πεν.) πέρασε με 1-0 από την έδρα της Αυστρίας και ανέβηκε στην 2η θέση με -7 από την Δανία και στο +1 από το Ισραήλ. Ακόμα ένα χαστούκι για τους Αυστριακούς μετά τη βαριά ήττα με 5-2 από το Ισραήλ.



Πέρασε μόνη η Πορτογαλία, σοκ στο 87’ για Σερβία


Η Πορτογαλία παρά την απουσία του Ρονάλντο, κέρδισε με το άνετο 3-0 το Αζερμπαϊτζάν εκτός έδρας. Μπερνάντο Σίλβα (26’) και Άντρε Σίλβα (31’) «καθάρισαν» το ματς από το πρώτο μέρος, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ζότα στο 75’.
Οι Ίβηρες πέρασαν έτσι μόνοι στην κορυφή και στο +2 από την 2η Σερβία, η οποία έμεινε στο 1-1 με την Ιρλανδία στο Δουβλίνο. Οι Σέρβοι προηγήθηκαν στο 20’ με τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς αλλά δέχτηκαν την ισοφάριση στο 87’ από αυτογκόλ του Μιλένκοβιτς.



Με υπογραφή Γκριεζμάν η Γαλλία, σοκ στο 90+5’ για Βοσνία


Η Γαλλία με δύο γκολ του Γκριεζμάν (25’, 53’) νίκησε με 2-0 την Φινλανδία, επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο ισοπαλίες και ξέφυγε με +7 από την 2η Ουκρανία με ένα ματς λιγότερο. Μάλιστα ο άσος της Ατλέτικο έφτασε τα 41 γκολ με το εθνόσημο και έπιασε τον Μισέλ Πλατινί στην 3η θέση των σκόρερ των «τρικολόρ».

Στο άλλο ματς του ομίλου, Βοσνία και Καζακστάν αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, με τους Βόσνιους να παίρνουν το προβάδισμα στο 86’ με τον Μανέλο και τους Καζάκους να «παγώνουν» τη Ζένιτσα στο 90+5’ με τον Ζαινουντίνοβ.



Χέρι-χέρι Κροατία και Ρωσία


Η Κροατία επικράτησε με 3-0 της Σλοβενίας στην έδρα της και έκανε ακόμα ένα βήμα για την πρόκριση στην τελική φάση. Ο πρώην φορ της ΑΕΚ, Λιβάγια άνοιξε το σκορ στο 33’, ενώ στο 66’ ο Πάσαλιτς έκανε το 2-0. Η Σλοβενία δεν μπόρεσε να αντιδράσει και στο 90+4’ ο Βλάσιτς διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Οι Κροάτες ισοβαθμούν στην κορυφή μαζί με την Ρωσία, η οποία με τη σειρά της κέρδισε με 2-0 την Μάλτα στην Μόσχα χάρη στα γκολ των Σμολόβ (10’) και Μπακάεβ (84’ πεν.). Οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» και τρίτο γκολ στα τελευταία λεπτά αλλά ο Τούρκος ρέφει Παλαμπίγικ θεώρησε ότι η μπάλα δεν πέρασε ολόκληρη τη γραμμή.

Στην 3η θέση του γκρουπ και στο -4 από την κορυφή ακολουθεί η Σλοβακία, η οποία νίκησε με 2-0 την Κύπρο στην Μπρατισλάβα χάρη στα γκολ των Σχρανζ (55’) και Κόστσελνικ (77’).

Στα άλλα ματς, τα Ν. Φερόε νίκησαν με 2-1 την Μολδαβία στο ντέρμπι ουραγών, ενώ Μαυροβούνιο και Λετονία «κόλλησαν» στο 0-0.








Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.