Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΠΑΟΚ - Μποέμιανς 2-0: Έκανε το καθήκον του και προκρίθηκε ο «δικέφαλος του Βορρά» (videos)

ΠΑΟΚ - Μποέμιανς 2-0: Έκανε το καθήκον του και προκρίθηκε ο «δικέφαλος του Βορρά» (videos)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
12/8/2021 21:58
Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 την Μποέμιανς και πήρε την πρόκριση για τα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ, εκεί όπου θα συναντήσει τη νικήτρια του ζευγαριού της Χιμπέρνιαν από τη Σκωτία, με τη Ριέκα από την Κροατία. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Τούμπα την προσεχή Πέμπτη (19/8) και ο επαναληπτικός στην έδρα της αντιπάλου του μία εβδομάδα αργότερα (26/8).

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου παίζοντας μπροστά στο κοινό της άφησε πίσω της την ήττα με 2-1 στο Δουβλίνιο κι έκανε το καθήκον της παίρνοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Άλλωστε οι «ασπρόμαυροι» μαζί με τον Ολυμπιακό, αποτελούν τις δύο μοναδικές ελληνικές ομάδες που συνεχίζουν στις διεθνείς διοργανώσεις.

Τα γκολ της πρόκρισης σημειώθηκαν από τον Σβαμπ στο 4' με κεφαλιά και με πλασέ του Μπίσεσβαρ στο 28'.

Σκορ πρόκρισης από το ημίχρονο

Ο ΠΑΟΚ έδειξε από νωρίς τις προθέσεις τους και χρειάστηκε μόλις τέσσερα λεπτά για να ανοίξει το σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ κι απομάκρυνση της άμυνας των Ιρλανδών, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Μπίσεσβαρ στο 4'. Ο Ολλανδός με μία ωραία σέντρα βρήκε το κεφάλι του Σβαμπ και ο τελευταίος με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Τάλμποτ για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν τον καλό τους ρυθμό και στο 15' πλησίασαν στην ισοφάριση οι Ιρλανδοί. Ο Ντεβόι έκανε ωραία κίνηση και σέντρα, ο Μιχαηλίδης προσπάθησε να διώξει με το κεφάλι και η μπάλα πήρε πορεία προς την εστία. Ο Πασχαλάκης με υπερένταση έσωσε την εστία του από βέβαιη παραβίαση.Στο 17' οι φιλοξενούμενοι έχασαν και δεύτερη μεγάλη ευκαιρία. Ο Μπάκλεϊ βρέθηκε μέσα στην περιοχή και σε πλάγια θέση, αλλά το διαγώνιο σουτ έφυγε μόλις άουτ.

Με τη συμπλήρωση του 25ου λεπτού ο διαιτητής έδωσε εντολή για cooling break λόγω ζέστης. Ακριβώς με την επανέναρξη του αγώνα στο 27', ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του κέντρου άμυνας των Ιρλανδών και μετά από ωραία ασίστ του Ελ Καντουρί, ο Μπίσεσβαρ δεν αστόχησε στο τετ α τετ για το 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν να τα είχαν χαμένα και στο 34' ο «κεραυνός» του Ελ Καντουρί σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των Ιρλανδών και προσγειώθηκε μέσα από τη γραμμή του τέρματος του Τάλμποτ, με τον διαιτητή και τον βοηθό του να μην το αντιλαμβάνονται. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει VAR το γκολ δεν μέτρησε.

Στο 41' ο ΠΑΟΚ πλησίασε ξανά σε γκολ, όμως ο Καντουρί μέσα από την περιοχή πλάσαρε πολύ άσχημα στέλνοντας την μπάλα απελπιστικά άουτ.

Αγχώθηκε αλλά προκρίθηκε

Η επανάληψη βρήκε τον ΠΑΟΚ να αναζητά ένα τρίτο γκολ που θα έγερνε οριστικά και αμετάκλητα την πλάστιγγα προς το μέρος του.

Στο 53' ο Μπίσεσβαρ βρέθηκε σε καλή θέση όμως ήταν άστοχος, ενώ στο 61' ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να απειλήσουν με κεφαλιά του Κέλι.

Δώδεκα λεπτά πριν τη συμπλήρωση των ενενήντα ο Βαρέλα σκόραρε αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 87' ο Σβιντέρσκι έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν μέσα στην περιοχή καθυστέρησε και δεν τελείωσε σωστά τη φάση.

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων λίγο έλειψε να υπάρξει ψυχρολουσία, αλλά μετά το γύρισμα του Μάλον, ο Γουόρντ σε κενή εστία δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα προς τα δίχτυα.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τον ΠΑΟΚ να παίρνει έστω και με αρκετό άγχος την πρόκριση για τα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σοάρες (85' Ρέις), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Κούρτιτς (73' Εσίτι), Σβαμπ, Μπίσεσβαρ (85' Μουργκ), Καντουρί, Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (74' Σβιντέρσκι)

Μποέμιανς (Κιθ Λονγκ): Tάλμποτ, Μπρεσλίν, Φίνερτι, Κόρνγουολ, Λάιονς (86' Φίλι), Μπάκλεϊ, Μπαρτ, Τίρνι (78' Λέβινγκστον), Ντεβόι (85' Μάλον), Κόουτ (62' Γουόρντ), Κέλι

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.