Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σάουθγκέιτ: «Να φέρουμε το τρόπαιο στο σπίτι»

Σάουθγκέιτ: «Να φέρουμε το τρόπαιο στο σπίτι»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/7/2021 01:16
Ο Γκάρεθ Σάουθγκέιτ μίλησε για την επιστροφή της Αγγλίας σε τελικό μετά από 55 χρόνια και τόνισε πως θέλει η ομάδα του να φέρει το τρόπαιο στο «σπίτι».

Η Αγγλία υποδέχεται την Ιταλία στο «Γουέμπλεϊ» για τον τελικό του Euro 2020, με τα «τρία λιοντάρια» να στοχεύουν να κατακτήσουν το Ευρωπαϊκό για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Γκάρεθ Σάουθγκέιτ τόνισε πως η ομάδα προετοιμάστηκε με τον ίδιο τρόπο όπως τα προηγούμενα παιχνίδια, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για την Ιταλία και υπογράμμισε πως το κλίμα στην ομάδα του είναι ήρεμο. Ο ίδιος έκανε αναφορά και στα σχόλια γύρω από το περίφημο «Football’s Coming Home», ενώ δήλωσε πως «Θέλουμε να φέρουμε το τρόπαιο στο σπίτι».

Μεταξύ άλλων οι δηλώσεις του Σάουθγκέιτ στη συνέντευξη Τύπου:

Για το γράμμα της Βασίλισσας: «Είναι φανταστικό που λάβαμε γράμμα από την Βασίλισσα και τον Πρωθυπουργό για όλη την ομάδα, και αναγνωρίζεται η προσπάθεια των παικτών και του σταφ προς το σωστό δρόμο».

Για το ντελίριο ενθουσιασμού από τον κόσμο στην Αγγλία: «Έχουμε αίσθηση του τι συμβαίνει έξω αλλά το μυαλό μας είναι μόνο στο παιχνίδι. Είμαστε στον τελικό και είμαστε εδώ για να νικήσουμε. Θέλουμε να φέρουμε το τρόπαιο στο σπίτι για όλους. Προετοιμαστήκαμε με τον ίδιο τρόπο με όλα τα προηγούμενα παιχνίδια. Δεν έχει σημασία τι παιχνίδι είναι, χρειαζόμαστε την ίδια σταθερότητα. Όλοι ανυπομονούν γι’ αυτό.

Για τις αποτυχίες της Εθνικής στο παρελθόν: «Τα τουρνουά που τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά ήταν σημαντικά γι’ αυτήν την ομάδα. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια αυτή η ομάδα έχει ξεπεράσει τόσα πολλά εμπόδια, τόσες πολλές προκλήσεις. Διαφορετικό τρόπο για να νικάνε τους αγώνες, με ανατροπές στα σκορ, μέσω παρατάσεων και πέναλτι. Η ανθεκτικότητα και οι εμπειρίες ως ομάδα τους έχουν προετοιμάσει πολύ καλά γι’ αυτή τη στιγμή.

Για το τραγούδι «Football’s Coming Home» που έχει χαρακτηριστεί ως αλαζονικό εκτός Αγγλίας: «Δεν ήθελα να το ακούω για 15 χρόνια επειδή ήταν πολύ βάναυσο για μένα. Πρέπει να καταλάβεις το αγγλικό χιούμορ, που είναι αρκετά ιδιόρρυθμο, αλλά σίγουρα όχι αλαζονικό. Οι στοίχοι ουσιαστικά είναι αυτοσαρκαστικοί και αναφέρουν τα πράγματα που πήγαν λάθος».

Για την ατμόσφαιρα των οπαδών της Αγγλίας: «Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο είναι τρομερή. Όταν ξεκινήσαμε πριν 3 ή 4 χρόνια, υπήρχαν άνθρωποι που πετούσαν σαΐτες. Υπήρξε αδιαφορία γι’ αυτήν την ομάδα, όμως η ενέργεια τώρα είναι φανταστική. Αυτή η ζεστασιά και υποστήριξη που λαμβάνουμε μας βοηθάει και μας εμπνέει κατά τη διάρκεια του τουρνουά».

Για το κλίμα στην ομάδα: «Είμαστε πολύ ήρεμοι, έχουμε μεγάλη πίστη σε αυτό το γκρουπ παικτών και έχουμε αναπτυχθεί αρκετά καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Μείναμε ήρεμοι μετά το παιχνίδι με την Σκωτία, όπου υπήρξε αρκετή κριτική. Ανυπομονούμε για την πρόκληση. Η Ιταλία είναι ένας καλός αντίπαλος, είναι πολύ καλοί τακτικά και τρέχουν ένα τρομακτικό σερί. Το κλειδί σε τελικούς είναι να πιάσεις τη φυσιολογική σου απόδοση καθώς πολλές ομάδες καταλήγουν να παίζουν κάτω από το επίπεδο τους».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.