Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μαντσίνι: «Ιταλική τεχνική ενάντια σε αγγλική σωματική δύναμη»

Μαντσίνι: «Ιταλική τεχνική ενάντια σε αγγλική σωματική δύναμη»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/7/2021 00:55

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έπλεξε το εγκώμιο της Αγγλίας, τονίζοντας πως είναι σωματικά ισχυρότερη από την Ιταλία, αλλά τόνισε πως ελπίζει στο τέλος να κερδίσει η τεχνική. «Να χαρώ ως προπονητής ότι δεν απόλαυσα ως παίκτης με την Εθνική», δήλωσε.

Η Ιταλία αντιμετωπίζει την Αγγλία στο «Γουέμπλεϊ» για τον τελικό του Euro 2020, διεκδικώντας το πρώτο Ευρωπαϊκό μετά το 1968. Στη συνέντευξη Τύπου ο Ρομπέρτο Μαντσίνι παρουσιάστηκε αρκετά χαλαρός, τόνισε πως η ομάδα του θα προσπαθήσει να παίξει το παιχνίδι της και να νικήσει το πιο δυναμικό στυλ των Άγγλων.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για το γεγονός πως ήταν πολύ άνετος στη συνέντευξη Τύπου: «Δεν αισθάνομαι ταραγμένος. Ίσως νιώσω διαφορετικά αύριο (χαμόγελο)»

Για το αν η ομάδα του επιδιώξει να παίξει το παιχνίδι της: «Στόχος μας είναι να παίξουμε διασκεδαστικό ποδόσφαιρο αλλά και να είμαστε ουσιαστικοί. Δεν ήταν εύκολο να φτάσουμε ως εδώ και θέλουμε ακόμα ένα βήμα. Θέλαμε να παίξουμε το δικό μας στυλ ποδοσφαίρου και απέναντι στην Ισπανία, αλλά πήραν καλό βαθμό στον τρόπο που μας περιόρισαν. Η ταυτότητά μας μας έφερε τόσο μακριά, δεν έχουμε καμία πρόθεση να αλλάξουμε τώρα το στυλ μας.

Για τις διαφορές των δύο ομάδων: «Η Αγγλία είναι σωματικά ισχυρότερη από εμάς, αλλά το ποδόσφαιρο παίζεται με τη μπάλα στα πόδια, οπότε ελπίζουμε ότι θα κερδίσει η τεχνική. Η Αγγλία είχε πάντα καλές ομάδες αλλά ήταν άτυχοι. Θα είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι ποδοσφαίρου σε ένα γεμάτο γήπεδο και θα είναι εξαίσιο για οποιονδήποτε αγαπάει το άθλημα. Ξέρουμε την ποιότητα τους και θα δούμε τι θα συμβεί. Δεν μπορείς να φτάσεις στον τελικό εάν δε διαθέτεις σπουδαία ομάδα».

Για την σκωτσέζικη εφημερίδα που τον είχε πρωτοσέλιδο ως τον πρωταγωνιστή της ταινίας Braveheart: «Ήταν αστείο. Πρέπει να συγκεντρωθούμε μόνο στο ποδόσφαιρο μας και ελπίζουμε να ακούσουμε τους οπαδούς μας να πανηγυρίζουν στο τέλος. Είναι απλά ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου».

Για το τι πρέπει να κάνει η ομάδα του: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μείνουμε ήρεμοι. Είναι δύσκολο για πολλούς λόγους, αλλά πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο ποδόσφαιρο μας και να καταλάβουμε ότι είναι το τελευταίο εμπόδιο. Θέλουμε να απολαύσουμε το παιχνίδι για 90 ακόμα λεπτά».

Για το γεγονός πως δεν είχε επιτυχίες με την Εθνική Ιταλίας ως ποδοσφαιριστής: «Είναι μια από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας μου. Έπαιξα με την Εθνική ομάδα ως παίκτης σε πολλά επίπεδα. Δεν κερδίσαμε ούτε το Ευρωπαϊκό Ελπίδων, ούτε το Μουντιάλ όταν το αξίζαμε. Εκπροσωπούμε την Ιταλία και ελπίζω να χαρώ ως προπονητής την επιτυχία που δεν μπόρεσα να απολαύσω ως παίκτης, ακόμα κι αν συμμετείχα σε πολύ δυνατές ομάδες των ατζούρι».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.