Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τζόκοβιτς-Τσιτσιπάς 3-2: Πάλεψε αλλά λύγισε στο τέλος ο Στέφανος, άξιος νικητής ο Νόλε (videos)

Τζόκοβιτς-Τσιτσιπάς 3-2: Πάλεψε αλλά λύγισε στο τέλος ο Στέφανος, άξιος νικητής ο Νόλε (videos)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
13/6/2021 20:24
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο νικητής του Roland Garros για το 2021 καθώς σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι επικράτησε με 3-2 (6-7,2-6,6-3,6-2,6-4) του Στέφανου Τσιτσιπά μετά από 4 ώρες και λεπτά. Συγκλονιστικός ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος παίζοντας φοβερό τένις βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0 σετ αλλά στην συνέχεια λύγισε από το νούμερο 1 της παγκόσμια κατάταξης.

Ο Τζόκοβιτς έγινε έτσι ο 3ος τενίστας στην ιστορία, μετά τους Ρόι Έμερσον και Ροντ Λέιβερ,που έχει καταφέρει να έχει κερδίσει τουλάχιστον από 2 φορές όλα τα Grand Slam.

Σε ένα συγκλονιστικό πρώτο σετ το οποίο οδηγήθηκε στο tie break o Τσιτσιπάς βγήκε νικητής και έκανε το 1-0. Οι δύο παίκτες έδειχναν να κρατάνε το σερβίς τους, ο Τσιτσιπάς σέρβιρε υπέροχα και μέτρησε 7 άσους στο πρώτο σετ και από την άλλη ο Τζόκοβιτς έμοιαζε κυρίαρχος στο δικό του σερβίς. Ο Έλληνας τενίστας παίζοντας εκπληκτικό τένις έφτασε να προηγείται με 4-5 game και είχε set point στο 10o game για να πάρει το σετ.



Ο Τζόκοβιτς ωστόσο έμεινε ζωντανός και έπειτα το παιχνίδι οδηγήθηκε στο tie break. Αμφότεροι κατέθεσαν δείγματα υψηλού επιπέδου τένις στο πρώτο set, ο Τσιτσιπάς κατάφερε να σβήσει το set point του Τζόκοβιτς και δείχνοντας αστείρευτη δύναμη πήρε το πρώτο σετ με 6-7 (6-8 tie break).


Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε ιδανικά το 2ο σετ και έκανε break στο σερβίς του Τζόκοβιτς ανεβάζοντας έτσι την ψυχολογία του για την συνέχεια. Κατάφερε να έπειτα να κρατήσει το δικό του σερβίς να κάνει το 2-0 και να αποκτήσει ελαφρύ προβάδισμα για την συνέχεια του set. Ο Έλληνας τενίστας ήταν συγκλονιστικός στο παιχνίδι του, έβγαζε απίστευτες άμυνες και είχε πολύ δυνατά χτυπήματα. Αυτά τον οδήγησαν σε ένα μεγάλο break στο 7ο game, έκανε το 5-2 και έπειτα με 40-15 πήρε έκανε το 6-2 και συνάμα το 2-0 στα set. Σε 31' ο Τσιτσιπάς κέρδισε το set απέναντι στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, παίζοντας ίσως το καλύτερο τένις της καριέρας του μέχρι σήμερα.



Στο 3ο σετ ο Τζόκοβιτς μπήκε δυνατά και πήρε το 1ο game κρατώντας το σερβίς του, έσπασε στο 4o game το σερβίς του Τσιτσιπά και πήρε προβάδισμα ώστε να μειώσει σε 2-1. Ο Έλληνας τενίστας πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις για να κρατηθεί ζωντανός και να διεκδικήσει με αξιώσεις το 3ο σετ και μαζί και τη νίκη αλλά ο Τζόκοβιτς έμοιαζε δύσκολο παραδοθεί αμαχητί. Κράτησε το σερβίς του μέχρι το τέλος και με 6-3 game μείωσε σε 2-1 σετ.



Πριν το ξεκίνημα του 4ου σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειχνε να έχει πόνους στη μέση, δεν πήρε όμως ιατρικό time-out και μπήκε έτοιμος να διεκδικήσει τη νίκη και την κορυφή του Rolan Garros. Στο πρώτο game βέβαια έδειξε λίγο εκνευρισμένος, υπέπεσε σε λάθη και είδε τον Τζόκοβιτς να κάνει με break το 1-0. Για πρώτη φορά σε αυτό το set είδαμε τον Τσιτσιπά να εκνευρίζεται, πήρε μόλις 2 game και ετοιμάστηκε για το τελευταίο 5ο σετ.

Ο Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του στο πρώτο game του 5ου σετ παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω με 0-30 κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να κάνει το 1-0. Ο Τζόκοβιτς όμως στη συνέχεια ισοφάρισε, έκανε το break και πήρε «αέρα» δύο game κάνοντας το 3-1. Ο Έλληνας τενίστας από εκεί και έπειτα έψαχνε το break που θα τον έβαζε και πάλι για τα καλά στην διεκδίκηση του παιχνιδιού αλλά ο Σέρβος κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του και να πανηγυρίσει το 2ο Grand Slam στην τεράστια καριέρα του.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.