Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ο σκηνοθέτης της UEFA για τις σκληρές τηλεοπτικές εικόνες στην πτώση του Έρικσεν: «Δεν υπάρχει εγχειρίδιο για τέτοιες περιπτώσεις»

Ο σκηνοθέτης της UEFA για τις σκληρές τηλεοπτικές εικόνες στην πτώση του Έρικσεν: «Δεν υπάρχει εγχειρίδιο για τέτοιες περιπτώσεις»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/6/2021 16:13
Ο σκηνοθέτης της UEFA, Ζαν-Ζακέ Άμσελεμ πήρε θέση για τις σκληρές εικόνες που προβλήθηκαν ζωντανά μετά την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στον αγώνα της Δανίας με την Φινλανδία, τονίζοντας πως δεν έγινε κάτι με σκιερό τρόπο και πως δεν υπάρχει κάποιο εγχειρίδιο για τέτοιες περιπτώσεις.

Όλος ο κόσμος ήταν παγωμένος στους τηλεοπτικούς δέκτες μετά την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν λίγο πριν το ημίχρονο του αγώνα της Δανίας με την Φινλανδία. Ο Δανός χαφ υπέστη καρδιακό επεισόδιο και χρειάστηκε η γρήγορη παρέμβαση του ιατρικού επιτελείου, που χρειάστηκε να του προσφέρει πρώτες βοήθειες για 15 λεπτά ώστε να τον επαναφέρει.

Οι αντιδράσεις για τα πλάνα που προβλήθηκαν σε όλη αυτή τη διάρκεια από την παραγωγή της UEFA έφεραν μεγάλες αντιδράσεις από τον κόσμο, αφού οι εικόνες ήταν πολύ σκληρές. Μάλιστα στη μετάδοση προβλήθηκε η πτώση του Έρικσεν αλλά και η παροχή πρώτων βοηθειών με απινιδωτή όσο ο παίκτης ήταν αναίσθητος στο χορτάρι. Μάλιστα, οι παίκτες της Δανίας μαζεύτηκαν όλοι δίπλα από τον Έρικσεν ώστε να δημιουργήσουν ανθρώπινη ασπίδα όσο αυτός έδινε τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του. Τα πλάνα με την γυναίκα του Έρικσεν να κλαίει στον αγωνιστικό χώρο προκάλεσαν επίσης πολύ μεγάλες αντιδράσεις από τον κόσμο.

Ο σκηνοθέτης της UEFA, Ζαν-Ζακέ Άμσελεμ μίλησε στην L' Équipe για τη σφοδρή κριτική που δέχτηκε για τα πλάνα που επιλέχθηκαν. Αναλυτικά όσα είπε:

Δείξαμε όντως τη στιγμή που ο Έρικσεν έπεφτε κάτω σε αργή κίνηση αλλά αμέσως έδωσα εντολή στην ομάδα να μην τον βιντεοσκοπήσει ξανά και να μην δείξει σε κοντινό τις πρώτες βοήθειες. Θα μπορούσαμε να το κάνουμε τέλεια με 30 κάμερες στο γήπεδο.

Επικοινωνήσαμε με την UEFA και μας συμβούλεψαν να μην κάνουμε περισσότερα κοντινά με την κατάσταση αλλά ότι μπορούσαμε να βιντεοσκοπήσουμε την ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Υπήρχαν όντως σκηνές με τους Δανούς συμπαίκτες να κλαίνε και τους οπαδούς. Κατά μία έννοια, αυτό έπρεπε να γίνει για να απεικονιστεί η αναταραχή που επικράτησε.

Δεν νομίζω ότι δράσαμε με σκιερό τρόπο. Δεν πήραμε... μάτι. Δεν υπάρχει εγχειρίδιο για τέτοιες περιπτώσεις. Αν κάποιος μου είχε δώσει οδηγίες να χρησιμοποιήσω μόνο μια εικόνα του σταδίου, θα το έκανα. Αλλά είδαμε επίσης την ενότητα του λαού σε μια στιγμή πανικού και νομίζαμε ότι και αυτό έπρεπε να απεικονιστεί


Συγγνώμη από το BBC

Το βρετανικό δίκτυο BBC απολογήθηκε για τη μετάδοση των εικόνων της ιατρικής φροντίδας του Έρικσεν. «Οι εικόνες στο γήπεδο παρέχονται από την UEFA και μόλις σταμάτησε ο αγώνας, αποσύραμε τη μετάδοσή μας» δήλωσε εκπρόσωπος στην ιστοσελίδα του BBC.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.