Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Εθνική Ελλάδας: Νίκησε τη Νορβηγία και άφησε υποσχέσεις (video)

Εθνική Ελλάδας: Νίκησε τη Νορβηγία και άφησε υποσχέσεις (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/6/2021 22:04

Η Εθνική Ελλάδας με πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο μέρος κέρδισε με 2-1 την Νορβηγία σε φιλικό παιχνίδι στην Μάλαγα και έδειξε πως βρίσκεται σε καλό δρόμο εν όψει των προκριματικών του Μουντιάλ τον Σεπτέμβριο, επεκτείνοντας το αήττητο σερί της σε 10 παιχνίδια (5-5-0). Μασούρας (13’) και Ανδρούτσος (21’) τα γκολ της «γαλανόλευκης», μείωσαν στο 64’ με Στράντμπεργκ οι Νορβηγοί.

Λίγες μέρες μετά την φιλική ισοπαλία με το Βέλγιο (1-1) στις Βρυξέλλες, η Εθνική Ελλάδας επικράτησε στο δεύτερο φιλικό επί της Νορβηγίας με 1-2, σε μια αναμέτρηση που διεξήχθη επί ισπανικού εδάφους και άφησε υποσχέσεις με την εικόνα της, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

Η «γαλανόλευκη» μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε από νωρίς με 2-0 χάρη στα γκολ των Μασούρα (13') και Ανδρούτσου (21'). Ο πρώτος άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ έπειτα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Πέλκα, ενώ ο δεύτερος βρήκε δίχτυα από κοντά μετά από γύρισμα του Τσιμίκα.

Η ομάδα του Τζον Φαν’τ Σχιπ δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα στο πρώτο μέρος, αλλά στην επανάληψη δεν ήταν το ίδιο ενεργητική. Η Νορβηγία ανέβασε την πίεση της και στο 64’ μείωσε σε 2-1 με τον Στράντμπεργκ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι Νορβηγοί έψαξαν ένα δεύτερο γκολ που θα έφερνε το ματς στα ίσα, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως η Ελλάδα αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα. Η πίεση της ωστόσο δεν απέδωσε καρπούς, αφού η κορυφαία της στιγμή μετά το γκολ ήταν στο 90+1’ όταν ο Χάλαντ έφυγε από την πλάτη της ελληνικής άμυνας αλλά ο Βλαχοδήμος είχε διαβάσει σωστά τη φάση και βγήκε έγκαιρα προλαβαίνοντας τον σταρ της Ντόρτμουντ. Το 2-1 έμεινε ως το φινάλε και η Ελλάδα επέκτεινε σε 10 παιχνίδια το αήττητο σερί της σε όλες τις διοργανώσεις (5-5-0).

Ελλάδα (Τζον Φαν'τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Παπαδόπουλος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Ανδρούτσος (94'Μπακάκης), Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (75' Σιώπης), Γαλανόπουλος (57'Ζέκα), Μάνταλος (57' Μπακασέτας), Πέλκας (75' Παυλίδης), Μασούρας (57' Τζόλης)

Νορβηγία (Στάαλε Σολμπάκεν): Χάνσεν, Γκρέγκερσεν, Στράντμπεργκ, Άγερ (88' Χάνχε-Όλσεν), Μέλινγκ (69' Μπγιόρκαν), Μίντζιε (46' Σέρλοτ), Μπεργκ (69' Άουρσνες), Τόρσμπι (46' Τόρστβεντ), Έντεγκααρντ, Ζακάριασεν (46' Ράιερσον), Χάαλαντ

Τα στιγμιότυπα:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.