Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μπράγκα - Μπενφίκα 2-1: Οι «αρσεναλίστας» ταπείνωσαν τους «αετούς» (video)

Μπράγκα - Μπενφίκα 2-1: Οι «αρσεναλίστας» ταπείνωσαν τους «αετούς» (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
24/5/2021 00:48
Την κατάκτηση του τρίτου Κυπέλλου Πορτογαλίας της ιστορίας της πανηγυρίζει η Μπράγκα η οποία στον τελικό που διεξήχθη στο ουδέτερο στάδιο της πόλης Κοΐμπρα νίκησε 2-1 την Μπενφίκα.

Το συγκρότημα του άλλοτε τεχνικού του Αστέρα Τρίπολης Κάρλος Καρβαλιάλ ανέτρεψε τα προγνωστικά και πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου. Συνολικά αυτό είναι το πέμπτο τρόπαιο των «αρσεναλίστας», μια κι έχουν πανηγυρίσει δύο φορές και στο Λιγκ Καπ. Στον αντίποδα οι «αετοί» ολοκλήρωσαν μία πλήρως αποτυχημένη σεζόν σε όλα τα επίπεδα.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 17' όταν ο γκολκίπερ των πρωτευουσιάνων Έλτον Λέιτε αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Πίζι πέρασε εκτός και στη θέση του μπήκε ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ο οποίος είχε να αγωνιστεί από την πρώτη μέρα του περασμένου Φλεβάρη.

Ο Έλληνας γκολκίπερ μάλιστα ήταν κι αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα, καθώς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους έκανε λάθος έξοδο και ο Λούκας Πιαζόν με μία υπέροχη λόμπα έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του για το 1-0.

Η Μπενφίκα παρά το αριθμητικό μειονέκτημα κυριάρχησε στην επανάληψη και ήταν η ομάδα που κυνηγούσε το γκολ. Στα τελευταία λεπτά όμως οι παίκτες του Καρβαλιάλ βρήκαν χώρους. Μετά από μία χαμένη ευκαιρία του Αμπέλ Ρουίθ στο 83', ο Ρικάρντο Όρτα δεν αστόχησε στο 85' και «κλείδωσε» τον θρίαμβο της Μπράγκα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο διαιτητής έδειξε την κόκκινη κάρτα στον σκόρερ του πρώτου γκολ του τελικού Πιαζόν, αλλά και στον Τααράμπτ της Μπενφίκα.

Μερικές στιγμές αργότερα σφύριξε για τελευταία φορά και οι «αρσεναλίστας» γιόρτασαν με την ψυχή τους την επίτευξη ενός σπουδαίου στόχου.

Δείτε τα γκολ του τελικού:




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.