Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λιγκ 1: Ολοκλήρωσε το... θαύμα και πήρε το πρωτάθλημα η Λιλ (video)

Λιγκ 1: Ολοκλήρωσε το... θαύμα και πήρε το πρωτάθλημα η Λιλ (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
23/5/2021 23:58
Την κατάκτηση του τέταρτου πρωταθλήματος Γαλλίας της ιστορίας της πανηγυρίζει η Λιλ η οποία νίκησε εκτός έδρας την Ανζέ (2-1) κι έκοψε πρώτη το νήμα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας την Παρί Σεν Ζερμέν των πολλών εκατομμυρίων.

Η ομάδα του Κριστόφ Γκαλτιέ ήταν σοβαρή καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν και δεν έκανε λάθος στον τελευταίο αγώνα, παίρνοντας απόλυτα δίκαια τον τίτλο και ρίχνοντας στο καναβάτσο τους παίκτες του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο. Άλλωστε οι πρωτευουσιάνοι μετά την πρόσληψη του Αργεντινού προπονητή έχουν απογοητεύσει με την παρουσία τους.

Αυτή είναι η τέταρτη φορά που η Λιλ κατακτά τη Λιγκ. Η πιο πρόσφατη ήταν πριν δέκα χρόνια (2011), ενώ στο παρελθόν είχε τερματίσει στην κορυφή το 1954 και το 1946!

Στη Βρετάνη, η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε 2-0 την τοπική Μπρεστ, ωστόσο περιορίστηκε στη δεύτερη θέση και σε μία πλήρως αποτυχημένη σεζόν που δεν μπορεί να σωθεί από την κατάκτηση του Κυπέλλου στον τελικό με τη Μονακό την περασμένη Τετάρτη. Οι γηπεδούχοι πάντως εξασφάλισαν τη σωτηρία τους.

Η Μονπελιέ έστειλε τη Ναντ στα μπαράζ παραμονής

Στις όχθες του Ατλαντικού η Ναντ γνώριζε ότι με νίκη κόντρα στην αδιάφορη βαθμολογικά Μονπελιέ θα εξασφάλιζε άμεση παραμονή χωρίς να την ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Παράλληλα με ισοπαλία θα μπορούσε να στείλει την Μπρεστ στα μπαράζ κόντρα στην Τουλούζ που περιμένει. Τα «καναρίνια» παρουσιάστηκαν κατώτερα των περιστάσεων και οι αντίπαλοί τους που τίμησαν τη φανέλα και την ιστορία τους νίκησαν 2-1 και πλέον οι παίκτες του Αντουάν Κομπουαρέ θα παλέψουν για τη σωτηρία σε αγώνες με την Τουλούζ.Την ίδια ώρα στο Στρασβούργο η τοπική ομάδα και η νεοφώτιστη Λοριάν έφεραν μία ισοπαλία (1-1) βολική για αμφότερες, καθώς έμειναν παρέα στη Λιγκ 1 αποφεύγοντας τα μπλεξίματα.

Από τις ομάδες της «ουράς» η Μπορντό πήρε νίκη γοήτρου εκτός έδρας με 2-1 επί της Ρεμς. Οι Γιρονδίνοι που ταλαιπωρούνται από σοβαρά οικονομικά προβλήματα έκλεισαν τη σεζόν στην τιμητική 12η θέση.

Παράλληλα η εδώ και καιρό υποβιβασμένη Ντιζόν επικράτησε 1-0 στο «Ζοφρουά Γκισάρ» της Σεντ Ετιέν που ήταν άνετη τις τελευταίες εβδομάδες.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ η Μονακό, «αυτοκτόνησε» η Λυών, την... πάτησε η Λανς

Χαμός έγινε στα ματς που έκριναν ευρωπαϊκά εισιτήρια. Η Λανς χρειαζόταν μόνο νίκη για να τερματίσει στην 6η θέση και να εξασφαλίσει εισιτήριο για το Κόνφερενς της προσεχούς σεζόν. Αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα (0-0) απέναντι στη Μονακό. Αυτό το αποτέλεσμα δεν επέτρεψε στους νεοφώτιστους να βγουν στην Ευρώπη, μια και η Ρεν την ίδια ώρα νίκησε στο «σπίτι» της την υποβιβασμένη Νιμ με 2-0 και της «έκλεψε» την 6η θέση.

Οι Μονεγάσκοι πάντως δεν στεναχωρήθηκαν από την ισοπαλία τους. Κι αυτό συνέβη διότι η Λυών... κατάφερε να χάσει εντός έδρας από την αδιάφορη Νις (2-3) η οποία μάλιστα αποτελεί την παραδοσιακή μεγάλη αντίπαλο της Μονακό! Ο Ρούντι Γκαρσία αποχωρεί ως αποτυχημένος από τη Λυών, με δεδομένο ότι υπήρξε την τελευταία στιγμή η ευκαιρία για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου αλλά δεν την εκμεταλλεύτηκε η ομάδα του.

Τέλος, στο Γιουρόπα Λιγκ της προσεχούς σεζόν εκτός από τη Λυών θα παίξει και η Μαρσέιγ που αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) εκτός έδρας με τη Μετς.

Δείτε γκολ και κάποιες ιδιαίτερες στιγμές από τους αγώνες:


















Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.