Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2: Ο Κρμέντσικ τον έστειλε στα ουράνια (video)

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2: Ο Κρμέντσικ τον έστειλε στα ουράνια (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
22/5/2021 23:14

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας και κατέκτησε το το 8ο Κύπελλο της ιστορίας του. Χρυσός σκόρερ του Δικεφάλου ο Κρμέντσικ στο 90', προηγήθηκαν με πέναλτι του Βιεϊρίνια οι Θεσσαλονικείς στο 36', ισοφάρισαν με τον Εμβιλά στο 50΄ οι ερυθρόλευκοι.

Μοιρασμένες οι ευκαιρίες, το γκολ ο ΠΑΟΚ

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε τριάδα στην άμυνα του με τους Παπασταθόπουλο, Σεμέδο και Εμβιλά να είναι τα στόπερ και τους Ανδρούτσο και Χολέμπας να καλύπτον την δεξιά και την αριστερή πλευρά αντίστοιχα. Οι Μπουχαλάκης και Καμαρά βρέθηκαν στο χώρο του κέντρου, οι Μπρούμα και Μασούρας στα άκρα της επίθεσης με προωθημένο τον Ελ Αραμπί.

Ο Πάμπλο Γκαρσία κινήθηκε στην ίδια λογική με τον Μαρτίνς, έχοντας τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Βιεϊρίνια, Κρέσπο και Βαρέλα μπροστά του. Στα άκρα βρέθηκαν ο Ροντρίγκο με τον Μπάμπα, στο κέντρο οι Σβαμπ και Ντούγκλας με τον Σβιντέρσκι μοναδικό προωθημένο και στα πλάγια τους Ζίβκοβιτς και Ουάρντα.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πατώντας καλά στον αγωνιστικό χώρο αλλά η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία ανήκε στον Ολυμπιακό. Στο 13' ο Μασούρας έφυγε ωραία στην αντεπίθεση, «έσπασε» στα αριστερά για τον Μπρούμα ο οποίος μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε έδιωξε σωτήρια ο Πασχαλάκης. Ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Σα με ένα σουτ του Ουάρντα στο 18' που κατέληξε όμως στην αγκαλιά του αντίπαλου τερματοφύλακα, με τον ρυθμό του παιχνιδιού να ανεβαίνει όσο περνάει η ώρα.Ο Μαρτίνς είδε τον Παπασταθόπουλο να μην μπορεί να συνεχίσει το παιχνίδι και να ζητάει αναγκαστική αλλαγή στο 24' και αμέσως μετά ο ΠΑΟΚ είχε την μεγαλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ουάρντα πήρε την πρώτη κεφαλιά μέσα στην περιοχή, ο Σβιντέρσκι νίκησε στον αέρα τον Σεμέδο και με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Σα που είχε κάνει ήδη λανθασμένη έξοδο. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απαντήσει στη συνέχεια όμως το σουτ που επιχείρησε στην αντεπίθεση στο 26' κατέληξε αρκετά άουτ από την εστία του Πασχαλάκη.

Ο ΠΑΟΚ φάνηκε να παίρνει περισσότερο ψυχολογία μετά το δοκάρι και στο 36' κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Εμβιλά ανέτρεψε τον Σβαμπ μέσα στην περιοχή στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα, ο Μάκελι σφύριξε σωστά το πέναλτι και ο Βιεϊρίνια ανέλαβε την εκτέλεση του. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ σημάδεψε σωστά ανοίγοντας το σκορ και στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι παίκτες του Γκαρσία κράτησαν εύκολα το προβάδισμα τους.

Άλλαξε το παιχνίδι ο Φορτούνης, από μοιραίος...ωραίος ο Κρμέντσικ

Με την έναρξη της επανάληψης ο Μαρτίνς πέρασε τον Κώστα Φορτούνη στη θέση και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ήταν ο κύριος λόγος για την αλλαγή του ρυθμού του παιχνιδιού στα πρώτα λεπτά του 2ου μέρους. Ο Ολυμπιακός πέντε λεπτά αφότου βγήκαν και πάλι οι δύο ομάδες στο γήπεδο έφτασε στην ισοφάριση. Ο Φορτούνης εκτέλεσε πολύ ωραία το κόρνερ από τα δεξιά, ο Εμβιλά ήρθε σαν τρέιλερ στην πορεία της μπάλας και με δυνατό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα.

Οι ερυθρόλευκοι πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού, απείλησαν εκ νέου με τον Μασούρα στο 56', την ώρα που ο ΠΑΟΚ έψαχνε χώρο στις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές αμέσως μετά την ευκαιρία του Μασούρα, προσπάθησε να πάρει και πάλι το προβάδισμα αλλά ο Σα μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το τακουνάκι του Σβιντέρσκι. Ο Φορτούνης ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων του Ολυμπιακού από την ώρα που μπήκε και στο 64' η κεφαλιά του Ελ Αραμπί δεν ανησύχησε τον Πασχαλάκη που μπλόκαρε σταθερά.

Από το 70' και μετά ο ρυθμός έπεσε και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 84' για να δούμε την επόμενη καλή φάση. Ο Κρμέντσικ με ένα ψηλοκρεμαστό πλασέ προσπάθησε να νικήσει τον Σα αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο επόμενο λεπτό όμως ο Σβαμπ βρήκε με ωραία κάθετη τον Τσέχο φορ, αυτός έφυγε σε τετ α τετ απέναντι στον Σα αλλά το πλασέ που επιχείρησε έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Πορτογάλος.

Η τρίτη φορά όμως που ο Κρμέντσικ βρέθηκε σε θέση βολής ήταν και η φαρμακερή. Με την συμπλήρωση των 90 λεπτών ο Ζίβκοβιτς με ένα υπέροχο τακουνάκι βρήκε τον Τσέχο φορ στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και αυτή την φορά το πλασέ που επιχείρησε ήταν εύστοχο, στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά γωνία του Σα. Ο Μαρτίνς έκανε ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του, περνώντας και τον Βαλμπουενά στην θέση του Καμαρά για τις καθυστερήσεις, η μοναδική φορά που απείλησαν όμως ήταν με ένα σουτ του Μπουχαλάκη που έδιωξε σε κόρνερ ο Πασχαλάκης.

Το τελικό σφύριγμα του Μάκελι βρήκε τον Πάμπλο Γκαρσία και τους παίκτες του να ξεσπούν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς, την ώρα που οι παίκτες του Ολυμπιακού αποχωρούσαν απογοητευμένοι από τον αγωνιστικό χώρο.








Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.