Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-4: Τον ταπείνωσε και πάει για νταμπλ (video)

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-4: Τον ταπείνωσε και πάει για νταμπλ (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
16/5/2021 21:29
Ο Ολυμπιακός έκανε «πάρτι» στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League Interwetten και θριάμβευσε 4-1, στρέφοντας πλέον το βλέμμα του αποκλειστικά στον τελικό Κυπέλλου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, το προσεχές Σάββατο (22/5, 21.00).

Οι Πειραιώτες έκλεισαν με ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα, φτάνοντας στους 90 βαθμούς, έχοντας «καθαρίσει» εδώ και καιρό τον τίτλο. Στον αντίποδα οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν μία τραγική χρονιά με ανάλογη εικόνα στο «αιώνιο» ντέρμπι. Το πέσιμο της αυλαίας τους βρήκε 5ους με 54 βαθμούς.

«Ερυθρόλευκη» κυριαρχία και... VAR

Ο Ολυμπιακός έμοιαζε να κάνει ό,τι θέλει στο χορτάρι με την έναρξη του ντέρμπι. Χρειάστηκε μόλις επτά λεπτά για να ανοίξει το σκορ με τον Μασούρα έπειτα από ασίστ του Ελ Αραμπί.

Πέντε λεπτά αργότερα η άμυνα των γηπεδούχων ήταν ξανά απούσα και πάλι ο διεθνής εξτρέμ νίκησε τον Χριστογεώργο για το 0-2.

Στο 13' ο Χασάν πέτυχε το 0-3, όμως μετά τη χρήση VAR ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ και καταλόγισε σωστά πέναλτι για μαρκάρισμα του Σα στον Ιωαννίδη.

Ο Βιγιαφάνιες ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Πορτογάλος γκολκίπερ διόρθωσε το λάθος του κι απέκρουσε στη δεξιά του γωνία.

Στο 18' ο Παναθηναϊκός πλησίασε ξανά στο γκολ, όμως ο Ιωαννίδης αφού ντρίμπλαρε ωραία τον Καλογερόπουλο, πλάσαρε από πλάγια θέση στο δοκάρι του Σα.

Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια και ο Ολυμπιακός περίμενε να χτυπήσει στην κόντρα. Το έκανε στο 38'. Ο Μασούρας έκλεψε από τον Μαουρίτσιο και πάσαρε στον Ελ Αραμπί ο οποίος πέτυχε το 0-3 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Καταιγιστικό δεύτερο μέρος και δύο φοβερά γκολ

Στην επανάληψη δεν έπεσε ο ρυθμός όπως αναμενόταν αλλά οι δύο ομάδες συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ. Στο 53' ο Μαουρίτσιο με μία φανταστική ενέργεια ντρίμπλαρε και σούταρε πριν πέσει η μπάλα στο έδαφος αιφνιδιάζοντας τον Σα και μειώνοντας σε 1-3.

Ο Ολυμπιακός θέλησε να αντιδράσει όμως ο Χασάν είδε δύο φορές τους αμυντικούς των γηπεδούχων να τον σταματούν.

Στο 72' ο Ιωαννίδης πέρασε τρεις παίκτες αλλά νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Σα και ο Βιγιαφάνιες είδε το σουτ του να αποκρούεται πάνω στη γραμμή από τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Ανδρούτσος σέντραρε και ο Ελ Αραμπί με κεφαλιά νίκησε τον Χριστογεώργο για το 1-4.

Οι πολλές αλλαγές από τους δύο προπονητές είχαν ως αποτέλεσμα να χαλάσει ο ρυθμός και το μόνο αξιοσημείωτο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, ήταν η αποβολή του Βιγιαφάνιες με δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις.

Πλέον ο Ολυμπιακός κοιτάει τον τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ το προσεχές Σάββατο (22/5, 21.00) στο ΟΑΚΑ και ο Παναθηναϊκός θα καταστρώσει τα πλάνα του για τη νέα σεζόν που θα τον βρει για τέταρτη διαδοχική αγωνιστική περίοδο εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις και τα γκολ του ντέρμπι:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.