Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ρόμα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-2: «Γλυκιά» ήττα και έτοιμοι για τον τελικό οι Άγγλοι (video)

Ρόμα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-2: «Γλυκιά» ήττα και έτοιμοι για τον τελικό οι Άγγλοι (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
7/5/2021 00:02
Η Ρόμα επικράτησε με 3-2 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολίμπικο» αλλά οι Άγγλοι ήταν αυτοί που πήραν την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης μετά και το 6-2 του πρώτου αγώνα. Ο Καβάνι ήταν αυτός που πέτυχε και τα 2 γκολ των «Κόκκινων Διαβόλων» (39',69'), Τζέκο (57'), Κριστάντε (60') και Ζαλέφσκι (83') τα τέρματα των γηπεδούχων που έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να δώσουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο ματς.

Η Ρόμα ήταν αναγκασμένη να επιτεθεί από την αρχή του παιχνιδιού ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ για να έχει έστω και ελάχιστες ελπίδες για την πρόκριση και μπήκε όντως δυνατά στο παιχνίδι. Μόλις στο 4' είχε την πρώτη της καλή στιγμή με τον Μαντσίνι το σουτ του οποίο μπλόκαρε ο Ντε Χέα. Λίγο μετά και πάλι ο Ισπανός τερματοφύλακας επενέβη σωστά στην προσπάθεια του Κάρσντροπ ενώ στο 14' το σουτ του Πέδρο κατέληξε άουτ.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι «Κόκκινοι Διάβολοι» ανέβασαν την απόδοση τους και στο 20' ο Καβάνι βρέθηκε απέναντι στον Μιράντε αλλά το πλασέ που επιχείρησε χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ. Ο Ουρουγουανός επιθετικός και πάλι στο 26' δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά στην 3η ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στο 39' κατάφερε να ανοίξει το σκορ και στην ουσία να «καθαρίζει» την πρόκριση για την ομάδα του.

Η εικόνα βέβαια στο 2ο μέρος ήταν τελείως διαφορετική με τους τζιαλορόσι να μπαίνουν ακόμα πιο επιθετικά και στο 57' να ισοφαρίζουν με κοντινή κεφαλιά του Τζέκο. Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους που συνέχισαν την πίεση και τρία λεπτά μετά ο Πελεγκρίνι έκλεψε την μπάλα από τον Φρεντ και ο Κριστάντε με σουτ έκανε την ανατροπή. Στα επόμενα λεπτά οι παίκτες του Φονσέκα ήταν μόνιμα στην αντίπαλη περιοχή με τον Ντε Χέα όμως να σταματάει σε τρεις περιπτώσεις τους Τζέκο και Μιχιταριάν.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ορθοποδήσουν, ο Γκρίνγουντ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 66' για να έρθει όμως ο Καβάνι στο 68' έπειτα από ασιστ του Φενράντες να κάνει το 2-2 με ωραία κεφαλιά και στην ουσία να «καθαρίσει» το παιχνίδι.

Η Ρόμα συνέχισε να πιέζει και δεν παράτησε το παιχνίδι, στο 73' είδε το σουτ του Μικιταριάν να χτυπάει στο δεξί δοκάρι του Ντε Χέα ενώ στο 76' η κεφαλιά του Τζέκο έφυγε άουτ. Τελικά στο 83' οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κάνουν το 3-2 με το σουτ του Ζαλέφσκι που κόντραρε και άλλαξε πορεία αλλά στα εναπομείναντα λεπτά δεν ήταν δυνατό να αλλάξει κάτι. Η Μάντσεστερ Γιουνάινεντ θα είναι στον τελικό του Γκντανσκ στις 26 Μαΐου όπου θα αντιμετωπίσει την Βιγιαρεάλ.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.