Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ντόρτμουντ-Μάντσεστερ Σίτι 1-2: Στα ημιτελικά με ανατροπή οι «πολίτες» του Πεπ! (video)

Ντόρτμουντ-Μάντσεστερ Σίτι 1-2: Στα ημιτελικά με ανατροπή οι «πολίτες» του Πεπ! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/4/2021 23:58
Η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε με ανατροπή (2-1) την Ντόρτμουντ στο Βεστφάλεν και με συνολικό σκορ 4-2 προκρίθηκε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για δεύτερη φορά στην ιστορία της, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν. Μαχρέζ (55’ πεν.) και Φόντεν (75’) τα γκολ για τους «πολίτες», προηγήθηκαν με Μπέλιγκχαμ (15’) οι Βεστφαλοί.

Για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2015-16 η Μάντσεστερ Σίτι είναι στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η αγγλική ομάδα επικράτησε με 2-1 της Ντόρτμουντ στο Βεστφάλεν, ανατρέποντας το σκορ στο δεύτερο μέρος και «σφράγισε» το εισιτήριο για τους «4» του θεσμού, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν την Μάντσεστερ Σίτι για μια θέση στο μεγάλο τελικό.

Μετά από τρεις σερί αποκλεισμούς στα προημιτελικά, οι «πολίτες» κατάφεραν να φτάσουν στους «4» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά με τον Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο τους.

Το ματς:


Η Ντόρτμουντ πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα, απείλησε για πρώτη φορά στο 7’ με ένα δυνατό σουτ του Νταχούντ, το οποίο μπλόκαρε ο Έντερσον και στο 15’ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με ένα πανέμορφο γκολ του Μπέλιγκχαμ, ο οποίος έπιασε άπιαστο πλασέ λίγο μέσα από το ύψος της περιοχής και έδωσε σκορ πρόκρισης στους Βεστφαλούς. Η Μάντσεστερ Σίτι έβγαλε αντίδραση, έχοντας δοκάρι στο 25’ με τρομερό σουτ του Ντε Μπρόινε, ενώ επτά λεπτά μετά ο Μπέλιγκχαμ έκοψε σωτήρια τη μπάλα σε σουτ του Μαχρέζ λίγο πριν αυτή περάσει τη γραμμή. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα μπήκε αποφασισμένη να βρει το γκολ της ισοφάρισης στο δεύτερο μέρος και στο 52’ κέρδισε πέναλτι για χέρι του Τσαν, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός πως βρήκε τη μπάλα πρώτα με το κεφάλι. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR, η απόφαση του Ντελ Θέρο παρέμεινε ως έχει και ο Μαχρέζ με εύστοχο χτύπημα ισοφάρισε σε 1-1, που ήταν και το σκορ του πρώτου αγώνα.

Η Σίτι ήταν αυτή που συνέχιζε να πιέζει, έχοντας καλή στιγμή στο 58’ με σουτ του Ντε Μπρόινε, ενώ ένα λεπτό μετά η κεφαλιά του Ρόδρι βρήκε στο πάνω μέρος του δοκαριού. Η Ντόρτμουντ απάντησε στις ευκαιρίες στο 69’ με μια κεφαλιά του Χούμελς, που πέρασε άουτ, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους γηπεδούχους. Στο 74’ ο Χιτς πραγματοποίησε σημαντική επέμβαση σε προσπάθεια του Ντε Μπρόινε αλλά στο επόμενο λεπτό είδε την εστία του να παραβιάζεται σε δυνατό σουτ του Ρόντρι εκτός περιοχής, με τον Ελβετό γκολκίπερ να είχε ευθύνη στο γκολ.

Διαδικαστικά τα εναπομείναντα λεπτά, αφού η Ντόρτμουντ χρειάζονταν τρία γκολ σ’ ένα τέταρτο για να πάρει αυτή την πρόκριση. Ένα άστοχο σουτ του Χάαλαντ στο 80’ ήταν ότι καλύτερο κατάφεραν οι Βεστφαλοί και το τελικό 2-1 έστειλε την Μάντσεστερ Σίτι στα ημιτελικά για πρώτη φορά υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρδιόλα. Αντίπαλος της η Παρί Σεν Ζερμέν του Μαουρίτσιο Ποκετίνο για μια θέση στον τελικό της Κωνσταντινούπολης.

Ντόρτμουντ (Τέρζιτς): Χιτς, Μορέι (81' Τίγκες), Ακαντζί, Χούμελς, Γκερέιρο – Τσαν, Νταχούντ (76' Αζάρ), Μπέλιγκχαμ (81' Μπραντ), Ρόις, Χάαλαντ, Κναουφ (68' Ρέινα)

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ζιντσένκο, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Γκιντογάν, Φόντεν, Μαχρέζ (88' Στέρλινγκ), Σίλβα


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.