Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λίβερπουλ-Λειψία 2-0: Το «καθάρισαν» σ’ ένα τρίλεπτο οι «κόκκινοι» (video)

Λίβερπουλ-Λειψία 2-0: Το «καθάρισαν» σ’ ένα τρίλεπτο οι «κόκκινοι» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/3/2021 23:52
Η Λίβερπουλ με δύο γκολ σ’ ένα τρίλεπτο (71’ Σαλάχ, 74’ Μανέ) κέρδισε ξανά με 2-0 την Λειψία στην Βουδαπέστη και με συνολικό σκορ 4-0 «σφράγισε» την πρόκριση για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Πέρασε στο 89’ ο Τσιμίκας.

Μπορεί στην Πρέμιερ Λιγκ η Λίβερπουλ να απογοητεύει, μετρώντας 6 ήττες στα 7 τελευταία, ωστόσο στο Τσάμπιονς Λιγκ έφτασε χωρίς προβλήματα στις «8» κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, με την τριάδα των Βαινάλντουμ, Τιάγκο και Φαμπίνιο να κάνει σπουδαίο παιχνίδι, επικράτησε με 2-0 της Λειψίας στην Βουδαπέστη και με συνολικό σκορ 4-0, προκρίθηκε στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι «κόκκινοι» που έπαιζαν ως τυπικά γηπεδούχοι, είχαν αρκετές χαμένες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ και λίγο έλειψε να το πληρώσουν, όταν στο 64’ η Λειψία είχε δοκάρι με τον Σέρλοθ για να σκοράρει και να μπει στο κόλπο της πρόκρισης. Ωστόσο Σαλάχ και Μανέ σκόραραν μέσα σε τρία λεπτά (71’, 74’) και της έδωσαν το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Το ματς:


Η Λίβερπουλ μπήκε δυνατά στο ματς ψάχνοντας το γκολ που θα απλοποιούσε το έργο της για την πρόκριση, αλλά η πρώτη μεγάλη του αγώνα άνηκε στην Λειψάι, όταν στο 10’ ο Όλμο πάτησε στην περιοχή των «κόκκινων» αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Άλισον. Η απάντηση των τυπικά γηπεδούχων ήρθε στο 19’, με τον Ζότα να πιάνει την κεφαλιά και τον Γκουλάσι να διώχνει εντυπωσιακή κρατώντας το μηδέν. Πέντε λεπτά μετά, οι Άγγλοι είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία, με τον Σαλάχ να σουτάρει πάνω στον Γκουλάσι και τον Μανέ στη συνέχεια να μην πιάνει καλά την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι.

Η Λειψία, μετά το πρώτο τέταρτο όπου δέχτηκε αρκετή πίεση, κυκλοφορούσε πιο εύκολα τη μπάλα, αλλά δυσκολεύονταν να βρει χώρους προς την εστία. Μια φορά που τα κατάφερε, ο Φόρσμπεργκ (32’) επιχείρησε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Τα εναπομείναντα λεπτά άνηκαν στην Λίβερπουλ, η οποία σπατάλησε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με τον Ζότα (40’, 45+1’), βγάζοντας σε άλλο ένα παιχνίδι πρόβλημα στο σκοράρισμα.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, η Λίβερπουλ κυκλοφορούσε τη μπάλα και στο 55’ «άγγιξε» ξανά το γκολ. Μετά από βαθιά μπαλιά του Ζότα ο Μανέ σούταρε από κοντά, ο Γκουλάσι απέκρουσε και στην επαναφορά ο Σαλάχ αστόχησε πιεσμένος από αμυντικό. Μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού η Λειψία αποφάσισε να πάρει περισσότερα ρίσκα και στο 65’ έφτασε μια «ανάσα» από το γκολ έχοντας δοκάρι σε κεφαλιά του Σέρλοθ.

Εκεί όμως που οι «ταύροι» είχαν ανεβάσει την απόδοση τους και έψαχναν το γκολ, μίλησε η ποιότητα της Λίβερπουλ, η οποία με δύο γκολ σε τρία λεπτά «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση. Στο 70’ οι «κόκκινοι» χτύπησαν στο τρανζίσιον, με τον Ζότα να δίνει στον Σαλάχ και τον Αιγύπτιο να σκοράρει με ωραίο τελείωμα μετά από ντρίπλα, κάνοντας το 1-0. Τρία λεπτά μετά ο νεοεισελθόντας Οριγκί έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και ο Μανέ με προβολή «κλείδωσε» την πρόκριση για την αγγλική ομάδα. Διαδικαστικά τα εναπομείναντα λεπτά, με τον Κλοπ να δίνει μερικά λεπτά συμμετοχής και στον Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος πέρασε στο ματς στο 89'.

Τα στιγμιότυπα:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.