Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γκλάντμπαχ - Μάντσεστερ Σίτι 0-2: «Περίπατος» πρόκρισης για τους «πολίτες» (video)

Γκλάντμπαχ - Μάντσεστερ Σίτι 0-2: «Περίπατος» πρόκρισης για τους «πολίτες» (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
25/2/2021 00:01
Η Μάντσεστερ Σίτι δεν δυσκολεύτηκε ούτε λίγο από την Γκλάντμπαχ και με τη νίκη της με 2-0 στη Βουδαπέστη έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το παιχνίδι διεξήχθη σε ουδέτερο γήπεδο στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, όμως με βάση τα όσα έδειξαν οι δύο αντίπαλοι στον αγωνιστικό χώρο, δύσκολα θα άλλαζαν πολλά αν το ματς γινόταν επί γερμανικού εδάφους.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα πήρε τα ηνία από τα πρώτα λεπτά και ήταν απόλυτος ο έλεγχος του ρυθμού, κάνοντας το αγαπημένο της παιχνίδι με πολλές πάσες και χωρίς ρίσκο.

Στο 29' κατόρθωσε να ανοίξει το σκορ χάρη σε μία πορτογαλική συνεργασία. Ο Ζοάο Κανσέλο έκλεψε την μπάλα μετά από κακή πάσα του Ζακάρια, στη συνέχεια σέντραρε στον αμαρκάριστο Μπερνάρντο Σίλβα κι εκείνος με κεφαλιά νίκησε τον Ζόμερ για το 0-1.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τυπικά γηπεδούχοι δεν έκαναν ούτε ένα σουτ σε ολόκληρο το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο.

Παρόμοια η εικόνα της αναμέτρησης και στην επανάληψη. Οι παίκτες του Ρόζε απείλησαν με τακουνάκι του Πλεά που πέρασε λίγο άουτ, όμως στο 65' οι «πολίτες» βρήκαν και δεύτερο γκολ.

Ο Κανσέλο σέντραρε ξανά στο δεύτερο δοκάρι βρίσκοντας τον Μπερνάρντο Σίλβα, εκείνος όπως αυτήν την φορά προτίμησε να «σπάσει» την μπάλα με το κεφάλι και ο επερχόμενος Γκαμπριέλ Ζεσούς σημείωσε το 0-2.

Οι αλλαγές δεν βοήθησαν την Γκλάντμπαχ να αλλάξει πολλά, όμως στην τελευταία φάση του αγώνα θα μπορούσε να είχε βρει το γκολ που θα αύξανε κάπως τις ελπίδες της για πρόκριση.

Ο Ρόντρι έκανε λάθος πάσα και ο Βολφ έκλεψε βγαίνοντας τετ α τετ με τον Έντερσον, όμως ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ απέκρουσε την προσπάθειά του.

Πλέον οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ξανά στις 17 Μαρτίου στο Μάντσεστερ, με την πρόκριση πάντως να έχει ήδη κριθεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.