Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΑΕΛ - ΑΕΚ 2-4: Επιβίωσε στο «θρίλερ» του «Αλκαζάρ» η Ένωση (video)

ΑΕΛ - ΑΕΚ 2-4: Επιβίωσε στο «θρίλερ» του «Αλκαζάρ» η Ένωση (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
15/2/2021 19:20
Η ΑΕΚ κατόρθωσε να φύγει νικήτρια από την έδρα της ουραγού ΑΕΛ (2-4), έπειτα από μία συγκλονιστική αναμέτρηση.

Με αυτή τη νίκη το συγκρότημα του Μανόλο Χιμένεθ «έπιασε» στη 2η θέση τον Άρη με 43 βαθμούς, όσους έχει και ο ΠΑΟΚ. Στον αντίποδα οι «βυσσινί» με 9 πόντους στέκονται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα κι έχουν ένα «βουνό» μπροστά τους.

Το παιχνίδι ήταν αρχικά προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Κυριακή (14/2), όμως αναβλήθηκε λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης που δεν επέτρεψε να παιχθεί ποδόσφαιρο. Ωστόσο οι άνθρωποι των γηπεδούχων κατάφεραν να καθαρίσουν εγκαίρως τον αγωνιστικό χώρο κι έτσι ο διαιτητής Γκορτσίλας έδωσε τη συγκατάθεσή του για να γίνει ο αγώνας τη Δευτέρα (15/2).

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης βρήκαν τους φιλοξενούμενους να κυριαρχούν κι ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 13' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Νέλσον Ολιβέιρα.

Δεν υπήρξαν ιδιαίτερες συγκινήσεις μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όμως στο 43' ήταν ξανά ο Πορτογάλος στράικερ εκείνος ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 0-2 μετά από σέντρα του Λιβάι Γκαρσία και φάνηκε ότι οι «κιτρινόμαυροι» θα είχαν ένα ήσυχο απόγευμα.

Η επανάληψη όμως αποτέλεσε μία εντελώς διαφορετική ιστορία. Οι Θεσσαλοί όχι μόνο δεν τα παράτησαν αλλά στο 70' μείωσαν με τον Νικολιά και εννιά λεπτά αργότερα ένας «κεραυνός» του Ακούνια έφερε το ματς στα ίσα.

Το παιχνίδι έγινε «ροντέο» με την ΑΕΚ να ανοίγεται και τη Λάρισα να έχει κενούς χώρους που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η Ένωση μπόρεσε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα με σουτ του Αλμπάνη που κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Μπάγιτς για το 2-3.

Οι συγκινήσεις όμως δεν είχαν ολοκληρωθεί και στο 94' οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι που υπέδειξε ο Γκορτσίλας μέσω VAR για χέρι του Λιβάι Γκαρσία. Ο Μουκουντζό ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Αθανασιάδης απέκρουσε σωτήρια.

Μάλιστα στην κόντρα επίθεση ο Γκαρσία γύρισε όμορφα στον Σιμάνσκι και ο Πολωνός μέσος σκόραρε διαμορφώνοντας το τελικό 2-4.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.