Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πένθος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Έφυγε από τη ζωή ο Πάολο Ρόσι

Πένθος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Έφυγε από τη ζωή ο Πάολο Ρόσι

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
10/12/2020 03:21
Ο Πάολο Ρόσι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών -όπως μετέδωσε η RAI- και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο θρηνεί ξανά, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Ο Παμπλίτο όπως ήταν το παρατσούκλι του έδωσε μεγάλη μάχη με ανίατη ασθένεια και τα ξημερώματα της Πέμπτης (10/12), νικήθηκε, φεύγοντας από τη ζωή στα 64 του χρόνια.

Έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Εθνικής Ιταλίας την οποία οδήγησε με τα γκολ του μέχρι την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1982 που διεξήχθη στα γήπεδα της Ισπανίας.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1986, είχε κατακτήσει τη χρυσή μπάλα, ενώ πριν από μερικά χρόνια είχε επιλεγεί από τη FIFA ως ένας από τους 125 κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Μάλιστα θεωρείται ένας από τους καλύτερους γκολτζήδες στην ιστορία.

Ο Ρόσι άφησε πίσω του τη σύζυγό του Φεντερίκα και τρία παιδιά. Δύο κόρες, τη Σοφία Έλενα και τη Μαρία Βιτόρια, αλλά κι ένα γιο, τον Αλεσάντρο.

Όπως είναι λογικό αυτή η είδηση προκάλεσε νέο σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, μόνο μερικές ημέρες μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.