Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Εθνική Ελλάδας: Φιλικό... καμπανάκι στην Αυστρία (video)

Εθνική Ελλάδας: Φιλικό... καμπανάκι στην Αυστρία (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
7/10/2020 23:34
Η Εθνική Ελλάδας των πολλών αλλαγών, πραγματοποίησε κακή εμφάνιση στο φιλικό με την Αυστρία και γνώρισε την ήττα με 2-1, δεχόμενη την ανατροπή μέσα σ’ ένα τρίλεπτο (77’ Γκρίμπιτς, 80’ Μπάουμγκάρντνερ). Ο Φορτούνης (63') έδωσε προσωρινά το προβάδισμα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η Αυστρία έβαλε τέλος στο αήττητο σερί πέντε αγώνων της Εθνικής Ελλάδας, παίρνοντας τη νίκη με 2-1 στο φιλικό των δύο ομάδων στο Κλάγκενφουρτ.

Η «γαλανόλευκη» παρατάχθηκε με αρκετά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα και εμφανίστηκε ασύνδετη, αδυνατώντας να κρατήσει μπάλα και να φτιάξει ευκαιρίες. Η Αυστρία, που είχε και αυτή σημαντικές απουσίες, πίεζε ψηλά και ανακτούσε εύκολα τις μπάλες, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει αξιόλογες ευκαιρίες.

Συγκεκριμένα, ο Φαν'τ Σχιπ ξεκίνησε με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια και τους Λαμπρόπουλο, Σβάρνα, Τζαβέλλα, Κυριακόπουλο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Ο Κουρμπέλης είχε ρόλο εξαριού, ενώ μπροστά του έπαιζαν Μπουχαλάκης και Μάνταλος ως εσωτερικοί μέσοι. Λημνιός και Φούντας έπαιξαν στα άκρα και ο Φορτούνης είχε ρόλο ψευτοεννιαριού στην κορυφή της επίθεσης.

Το πρώτο ημίχρονο πέρασε χωρίς κάτι το αξιόλογο, με εξαίρεση μια επέμβαση του Διούδη σε απευθείας εκτέλεση κόρνερ των γηπεδούχων στο 2ο λεπτό. Στα θετικά ότι η Εθνική έδειξε καλή αμυντική λειτουργία στις στατικές φάσεις, αφού δεν απειλήθηκε σημαντικά στα 8 κόρνερ (!) που εκτέλεσαν οι γηπεδούχοι.

Ο Φαν’τ Σχιπ προχώρησε σε αλλαγές στην επανάληψη και η «γαλανόλευκη» εμφάνισε βελτιωμένο πρόσωπο, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί φάσεις. Παρόλα αυτά, χρειάστηκε μόλις μια για να προηγηθεί, αφού στο 63’ ο Φούντας έβγαλε ωραία μπαλιά για τον Φορτούνη, αυτός μπήκε έξυπνα στην περιοχή και με ψύχραιμο τελείωμα, άνοιξε το σκορ για την Ελλάδα

Στα εναπομείναντα λεπτά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καλούνταν να υπερασπιστεί το υπέρ του σκορ, αλλά αντί αυτού, παρουσίασε προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία και δέχτηκε δύο γκολ σε τρία λεπτά. Στο 77’ η Αυστρία κυκλοφόρησε ωραία τη μπάλα και ισοφάρισε με κοντινό πλασέ του Γκρίμπιτς, ενώ στο 80’ ο Σάουμπ έδωσε στον Μπάουμγκαρντνερ που σούταρε εύστοχα για το 2-1. Η Ελλάδα δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση και στο 84’ κινδύνεψε με ένα τρίτο γκολ σε προσπάθεια του Μπάουμγκαρντνερ, ο οποίος έχασε το κοντρόλ.

Το 2-1 έμεινε ως το φινάλε και η Εθνική έδειξε πως χρειάζεται βελτίωση εν όψει των αγώνων με Μολδαβία και Κόσοβο στο ΟΑΚΑ για το Nations League.

Τα στιγμιότυπα:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.