Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Με 16 ομάδες το πρωτάθλημα από τη σεζόν 2015/16

Σούπερ Λιγκ: Με 16 ομάδες το πρωτάθλημα από τη σεζόν 2015/16

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/9/2013 20:02
Έπειτα από απόφαση που έλαβε το Δ.Σ της Σούπερ Λιγκ την Τρίτη, η επαγγελματική κατηγορία θα επιστρέψει στο μοντέλο των 16 ομάδων από τη σεζόν 2015-16, χωρίς ωστόσο να γίνεται γνωστό -αυτή τη στιγμή- ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η μετάβαση.

Μπορεί να παραμένει ακόμα άγνωστο πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν φέτος στη Football League, ωστόσο η Σούπερ Λιγκ γνωστοποίησε πως η επαγγελματική κατηγορία θα επιστρέψει στις 16 ομάδες από τη μεθεπόμενη σεζόν μετά το «πείραμα» των 18 ομάδων.

Παρόλα αυτά, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Γιάνης Μώραλης, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστός ο τρόπος με τον οποίο θα οδηγηθούν οι ομάδες σε αυτή τη «νέα εποχή».

Επιπλέον, με δηλώσεις του, σχολίασε την επίθεση στο βαν της Nova, στον αριθμό των δανεικών στις ομάδες, ενώ επιβεβαίωσε πως δεν έχει επέλθει ακόμα συμφωνία για το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν τη φετινή σεζόν στη Football League και πόσες θα ακολουθήσουν το αντίθετο δρομολόγιο.

Αποσπάσματα από τις δηλώσεις του:


Σούπερ Λιγκ: Με 16 ομάδες το πρωτάθλημα από τη σεζόν 2015/16
«Συζητήσαμε αρκετά σημαντικά ζητήματα. Πήραμε ομόφωνη απόφαση ώστε την περίοδο 2015-16 να επιστρέψουμε στον αριθμό των 16 ομάδων στην Superleague. Για να προλάβω πιθανά ερωτήματά σας, πέρυσι αποφασίσαμε για δύο χρόνια να πάμε στις 18 ομάδες.

Όπως έχουμε πει επανειλημμένως, αυτό έγινε για συγκεκριμένες προϋποθέσεις και λόγους. Πάντα γνωρίζαμε ότι είναι μεγάλος ο αριθμός των ομάδων για μια χώρα όπως η Ελλάδα. Γι' αυτό αποφασίσαμε να εισηγηθούμε στην Ομοσπονδία το 2015-16 να επιστρέψουμε στις 16 ομάδες.

Οσο για το πόσες ομάδες προτείνουμε να υποβιβαστούν και πόσες να ανέβουν για να φτάσουμε σε αυτό τον αριθμό, εκεί επιφυλασσόμαστε, γιατί θέλουμε να δούμε πώς θα δημιουργηθεί το τοπίο στη Football League, σε ένα νέο πρωτάθλημα και με νέο αριθμό ατόμων.

Αρα, σε δεύτερο χρόνο θα προτείνουμε στην ΕΠΟ την εισήγησή μας για τον τρόπο, για τον αριθμό των ομάδων που θα πέσουν και θα ανέβουν.

Είναι μια σημαντική απόφαση. Επιστρέφουμε σε περίπου δύο χρόνια σε αριθμό που είναι ο κατάλληλος. Υπήρχαν φωνές (σ.σ. στο συμβούλιο) ώστε μακροπρόθεσμα να πάμε σε μικρότερο αριθμό ατόμων, αυτό είναι κάτι που θα το δούμε εν καιρώ.

Επίσης, συζητήθηκαν ορισμένα διαδικαστικά θέματα, όπως ο ορισμός των μελών σε διάφορες επιτροπές. Οι ομάδες θα καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι τη μεθεπόμενη Παρασκευή και στη συνέχεια το διοικητικό συμβούλιο θα πάρει την απόφαση να εισηγηθεί ποιοι εκπρόσωποί μας θα συμμετέχουν στα πειθαρχικά όργανα της Ομοσπονδίας.

Σούπερ Λιγκ: Με 16 ομάδες το πρωτάθλημα από τη σεζόν 2015/16
Επιπλέον, μας είχε σταλθεί μια επιστολή από τη Nova για το περιστατικό που έγινε έξω από την Λεωφόρο με την επίθεση στο βαν των εξωτερικών μεταδόσεών της. Και οι 18 ομάδες καταδικάζουν φυσικά το περιστατικό. Στο ερώτημα της Nova τι μέτρα μπορεί να πάρει η Σούπερ Λιγκ για την προφύλαξη των δημοσιογράφων και των τεχνικών της Nova, το έχω ξαναπεί, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο συνεταιρισμός εκ των πραγμάτων έχει περιορισμένες δυνατότητες.

Αυτό που θα κάνουμε είναι να επικοινωνήσουμε άμεσα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να συζητήσουμε με την αστυνομία, να ζητήσουμε μεγαλύτερη ή καλύτερη προστασία. Δεν έχει ο συνεταιρισμός τη δυνατότητα να περιφρουρήσει.

Αρα, στα δύο θέματα που είχε ζητήσει η Nova, το ένα το κάναμε, την ομόφωνη καταδίκη του επεισοδίου και θα το κάναμε έτσι κι αλλιώς, όσο για το δεύτερο, θα μιλήσουμε με το Υπουργείο.

Υπήρχαν και άλλα θέματα, για παράδειγμα στην επόμενη συνεδρίαση θα μπει θέμα να γίνουν προτάσεις από τις ομάδες για να συζητήσουμε για το δανεισμό των ποδοσφαιριστών που είχε συζητηθεί και παλιότερα, χωρίς να υπάρχει πρόταση. Επιπλέον, υπήρξε και μια σειρά θεμάτων Και μια σειρά θεμάτων που άπτονται άμεσα ή έμμεσα της Σούπερ Λιγκ».


Η ανακοίνωση του Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ μετά τη συνεδρίασή του:


Σούπερ Λιγκ: Με 16 ομάδες το πρωτάθλημα από τη σεζόν 2015/16
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Αποφασίστηκε ομόφωνα όπως προταθεί στην ΕΠΟ το πρωτάθλημα Super League αγωνιστικής περιόδου 2015-2016 διεξαχθεί με 16 ομάδες.

2/ Το Δ.Σ. ενημερώθηκε ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη έργα ριζικής ανακατασκευής του γηπέδου της Βέροιας, περιλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, του αποστραγγιστικού συστήματος του αγωνιστικού χώρου, καθώς και του χλοοτάπητα. Τα έργα (αποστραγγιστικό, χλοοτάπητας κ.α.) στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα ξεκινούν τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει εξέλιξη με τα έργα στη φυσική έδρα της Καλλονής στη Μυτιλήνη, θα αναζητηθεί εναλλακτική έδρα για τους αγώνες της ομάδας με τον Πανιώνιο και τη SKODA Ξάνθη.

3/ Το Δ.Σ. καταδίκασε ομόφωνα την επίθεση προς το ΟΒ VAN της NOVA. Επιπροσθέτως, η Super League θα έρθει άμεσα σε επικοινωνία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για τη λήψη επαρκών μέτρων ασφαλείας των τηλεοπτικών συνεργείων.

4/ Εγκρίθηκε ομόφωνα επί της αρχής ο καταρτισμός του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, σε συνέχεια συγκεκριμένων πρωτοβουλιών της Super League.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.