Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Οριστική διακοπή σε Λιγκ 1 και Λιγκ 2 Αγγλίας: Ποιοι ανεβαίνουν και ποιοι πέφτουν

Οριστική διακοπή σε Λιγκ 1 και Λιγκ 2 Αγγλίας: Ποιοι ανεβαίνουν και ποιοι πέφτουν

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/6/2020 19:57
Οι ομάδες της Λιγκ 1 και Λιγκ 2 Αγγλίας ψήφισαν κατά πλειοψηφία τη διακοπή των πρωταθλημάτων και έτσι έγιναν γνωστές οι ομάδες που προβιβάζονται/υποβιβάζονται αλλά και αυτές που θα αγωνιστούν στα πλει-οφ.

Όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη (9/6), οι ομάδες της Λιγκ 1 και Λιγκ 2 Αγγλίας ψήφισαν κατά πλειοψηφία την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, Κόβεντρι και Ρόδεραμ που βρίσκονταν στις δύο πρώτες θέσεις της Λιγκ 1 πανηγυρίζουν την άνοδο στην Τσάμπιονσιπ, ενώ Τρανμίρ, Σάουθεντ και Μπόλτον υποβιβάζονται στην Λιγκ 2.

Όσον αφορά τα πλει-οφ ανόδου της Λιγκ 1, αυτά θα διεξαχθούν κανονικά, με τη συμμετοχή των Όξφορντ, Πόρτσμουθ, Φλίτγουντ και της Γουίκομπ, με την τελευταία να υπερτερούσε στην ισοβαθμία με τις Σάντερλαντ και Πίτερμπορο.

Να σημειωθεί πως μόλις 4 από τις 23 ομάδες της Λιγκ 1 ψήφισαν να συνεχιστεί η σεζόν. Ο λόγος για τις Σάντερλαντ, Πίτερμπορο, Ίπσουιτς και Τρανμίρ.

Σχετικά με το πρωτάθλημα της Λιγκ 2, την άνοδο στην Λιγκ 1 εξασφάλισαν οι Σουίντον, Κρου και Πλίμουθ, ενώ εκκρεμεί τι θα συμβεί με την ομάδα που θα υποβιβαστεί. Και αυτό διότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα η Στίβενειτζ βρίσκεται στην τελευταία θέση, αλλά η προτελευταία Μακλσφιλντ κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών για εικαζόμενες παραβιάσεις των Κανονισμών της EFL και θα παραπεμφθεί σε Ανεξάρτητη Πειθαρχική Επιτροπή. Εδώ πρέπει πάντως να μπει αστεράκι, καθώς καμία ομάδα της Λιγκ 2 δε θα υποβιβαστεί αν η Νάσιοναλ Λιγκ (5η κατηγορία) δεν εγγυηθεί ότι μπορεί να διεξαχθεί η επόμενη σεζόν.

Όσον αφορά τα πλει-οφ ανόδου, σε αυτά θα συμμετάσχουν Τσέλτενταμ, Έξετερ, Κόλτσεστερ και Νορθάμπτον για την 4η και τελευταία θέση που οδηγεί στην Λιγκ 1.

Σε αντίθεση με τα πλει-οφ της Λιγκ 1, έχει ήδη ανακοινωθεί το πρόγραμμα των πλει-οφ της Λιγκ 2. Τα πρώτα παιχνίδια των ημιτελικών (Κόλτσεστερ-Έξετερ, Νορθάμπτον-Τσέλτεναμ) θα γίνουν στις 18 Ιουνίου και οι επαναληπτικοί στις αντίθετες έδρες στις 22 του μήνα. Ο τελικός των πλει-οφ της Λιγκ 2 είναι προγραμματισμένος για τις 29 Ιουνίου στο «Γουέμπλεϊ», ενώ όλα τα παιχνίδια θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών.

Συνοπτικά:


Λιγκ 1:


Άνοδος: Κόβεντρι, Ρόδεραμ
Πλει-Οφ Ανόδου: Όξφορντ, Πόρτσμουθ, Φλίτγουντ, Γουίκομπ
Υποβιβασμός: Τρανμίρ, Σάουθεντ, Μπόλτον, Μπέρι * (*έχει αποσυρθεί)

Λιγκ 2:


Άνοδος: Σουίντον, Κρου, Πλίμουθ
Υποβιβασμός: Στίβενειτζ ή Μάκλσφιλντ ή καμία* (*αν η Νάσιοναλ Λιγκ δεν εγγυηθεί ότι μπορεί να διεξαχθεί η επόμενη σεζόν)
Πλει-Οφ Ανόδου: Τσέλτενταμ, Έξετερ, Κόλτσεστερ, Νορθάμπτον

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.