Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ολυμπιακός-Άρσεναλ: 0-1: Λύγισαν στο 81' οι ερυθρόλευκοι (vid)

Ολυμπιακός-Άρσεναλ: 0-1: Λύγισαν στο 81' οι ερυθρόλευκοι (vid)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
21/2/2020 00:11
Ο Ολυμπιακός στάθηκε καλά απέναντι στην Άρσεναλ στο πρώτο παιχνίδι για τους «32» του Europa League,δεν εκμεταλλεύθηκε το καλό του ξεκίνημα και ένα γκολ του Λακαζέτ στο 81' έκανε την πρόκριση στη ρεβάνς του Λονδίνου να μοιάζει ένα μακρινό όνειρο.

Δυνατό ξεκίνημα, ισορρόπησε η Άρσεναλ στη συνέχεια

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και στο πρώτο πεντάλεπτο έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Στο 2' ο Βαλμπουενά βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, έπιασε ωραίο βολέ και ανάγκασε τον Λένο να διώξει με υπερένταση, με τον Ελ Αραμπί να μην μπορεί στη συνέχεια να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο πρώτο τέταρτο ο Ολυμπιακός πίεζε ψηλά κρατώντας περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια του στο 20' όμως είδε τον Λακαζέτ να αστοχεί από το ύψος της περιοχής, χάνοντας τη μεγαλύτερη ευκαιρία της Άρσεναλ στο πρώτο μέρος.

Στο 25' ο Μασούρας βγήκε ωραία από τα δεξιά, γύρισε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Νταβίντ Λουίζ την έστειλε προς την εστία της ομάδας του με τον Λένο να επεμβαίνει και πάλι σωτήρια. Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε, η Άρσεναλ πήρε περισσότερα μέτρα στο γήπεδο χωρίς όμως να φανεί απειλητική.

Πιο χαμηλός ο ρυθμός στην επανάληψη, βρήκε τις λύσεις η Άρσεναλ

Οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν το ρυθμό και την ένταση που είχαν στο πρώτο μέρος, παρόλα αυτά προσπαθούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Απείλησαν κυρίως με μακρινά σουτ τα οποία όμως δεν κατάφεραν να ανησυχήσουν τον Λένο. Ο Μάρτινς πέρασε τον Φορτούνη στο 59' ο Έλληνας μεσοεπιθετικός προσπάθησε να πάρει πρωτοβουλίες, ένα σουτ του όμως στο 80' κατέληξε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Λένο. Ένα λεπτό μετά η Άρσεναλ βγήκε ωραία από τα αριστερά, ο Ομπαμεγιάνγκ βρήκε τον Σάκα μέσα στην περιοχή και ο δεύτερος γύρισε όμορφα για τον Λακαζέτ ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 0-1. Το γκολ αυτό έριξε την ψυχολογία των γηπεδούχων με τους "κανονιέρηδες" να φτάνουν σε ακόμη δύο περιπτώσεις πολύ κοντά στο 0-2. Αρχικά ο Σα νίκησε τον Λακαζέτ στο σουτ που επιχείρησε ο Γάλλος φορ στο 85', ενώ στην εκτέλεση του κόρνερ στη συνέχεια η κεφαλιά του Παπασταθόπουλου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν οι ερυθρόλευκοι στα εναπομείναντα λεπτά και πλέον τα πράγματα στη ρεβάνς έγιναν εξαιρετικά δύσκολα.

Του έλειπε η δημιουργία, θα ψάξει την υπέρβαση στο Λονδίνο

Ο Ολυμπιακός με τη δύναμη και της έδρας του έψαξε το γρήγορο γκολ στην αρχή που θα "έπνιγε" την Άρσεναλ, από τη στιγμή όμως που δεν το βρήκε δεν μπόρεσε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να μην περνάνε την καλύτερη αγωνιστική τους περίοδο, παραμένουν όμως μία ποιοτική ομάδα και αυτό απέδειξαν και σήμερα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι διαφορετικό, οι ερυθρόλευκοι πλέον καλούνται να κάνουν την υπέρβαση στο Λονδίνο την ερχόμενη Πέμπτη σε ένα γήπεδο που τα έχουν καταφέρει ξανά.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ομάρ, Μπα, Σεμέδο, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης (65' Φορτούνης), Μασούρας (75' Λοβέρα), Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Παπασταθόπουλος (90'+1' Ναϊτλάντ), Μουστάφι, Νταβίντ Λουίζ, Σάκα, Τσάκα, Γκεντουζί,Γουίλοκ (75' Πέπε), Μαρτινέλι (58' Θεμπάγιος), Λακαζέτ, Ομπαμεγιάνγκ.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.