Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Σημαντικό προβάδισμα για τον ΠΑΟΚ, 2-0 τον Παναθηναϊκό

Κύπελλο Ελλάδας: Σημαντικό προβάδισμα για τον ΠΑΟΚ, 2-0 τον Παναθηναϊκό

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
5/2/2020 23:47
Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση της Τούμπας για τον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και με σκόρερ τους Βιεϊρίνια (34' πεν.) και Βαρέλα (72') επικράτησε δίκαια με 2-0. Ακίνδυνοι επιθετικά οι πράσινοι που έχουν παράπονα από τη διαιτησία.

Πίεση, VAR και μη αποβολή.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι δείχνοντας τις διαθέσεις του. Πίεζε ψηλά σε όλο το γήπεδο τον Παναθηναϊκό ο οποίος υπέπεπτε συνεχώς σε λάθη. Μόλις στο 7’ ο Δικέφαλος του Βορρά είχε την πρώτη καλή του στιγμή με τον Λημνιό,ο Έλληνας εξτρέμ όμως άνοιξε το κοντρόλ του και δεν πρόλαβε την έξοδο του Διούδη.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι και με κινητήριο μοχλό τον Χατζηγιοβάννη έφτασε με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, το σουτ όμως του Κουρμπέλη στο 15' έδιωξε με υπερένταση ο Πασχαλάκης. Στο 33’ ο Πέλκας βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή έπειτα από κάθετη του Μπίσεσβαρ, ο Ινσούα φάνηκε να τον ανατρέπει από πίσω και ο διατητής καταλόγισε την παράβαση που έφερε τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών του Παναθηναϊκού. Ο Ελβετός ρέφερι δεν πήγε να δει τη φάση στο VAR, o Πέλκας εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Πούγγουρας ανέτρεψε τον Πέλκα στο κέντρο του γηπέδου, ο Σάντρο Σέρερ όμως "χάρισε" τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Παναθηναϊκού.

Κυρίαρχος ΠΑΟΚ στο 2ο ημίχρονο, μοιραίος ο Λάμπρου

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο μe την ίδια ένταση και πάθος, πιέζοντας από την αρχή τον αντίπαλο του. Ο Άμπελ Φερέιρα πέρασε τον Λάμπρου στο 62' και ένα λεπτό μετά ο Έλληνας μεσοεπιθετικός άφησε πίσω του και τον Διούδη αλλά από πλάγια θέση δεν μπόρεσε να συγκρατήσει το κοντρόλ του και η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 71' ο Λημνιός έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Λάμπρου ο οποίος όμως νικήθηκε από τον εξαιρετικό σε ακόμη ένα παιχνίδι Διούδη, το 2-0 όμως ήρθε τελικά στην επόμενη φάση όταν ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε το φάουλ και ο Βαρέλα με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Παναθηναϊκού.

Οι πράσινοι δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, ήταν τελείως ακίνδυνοι στο δεύτερο μέρος και μάλιστα κινδύνεψαν και με τρίτο γκολ, σε δύο περιπτώσεις όμως ο Διούδης κέρδισε και πάλι τον Λάζαρο Λάμπρου τόσο σε ένα αδύναμο πλασέ στο 80' όσο και σε μία εντυπωσιακή κεφαλιά στο 83'. Το παιχνίδι δεν είχε άλλη καλή στιγμή μέχρι το τέλος, με τους πράσινους όμως να διαμαρτύρονται για ένα πέναλτι που δεν τους δόθηκε σε χέρι του Βιεϊρίνια μέσα στην περιοχή.

Δίκαιη νίκη, ανοικτή η πρόκριση

Ο ΠΑΟΚ πήρε μία δίκαιη νίκη σβήνοντας κατά κάποιο τρόπο την κακή εμφάνιση του πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ. Έδειξε από την αρχή ότι ήθελε περισσότερο το παιχνίδι απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που φάνηκε ότι προσπάθησε περισσότερο να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα του. Ακίνδυνος επιθετικά, δεν βρήκε το γκολ που έψαχνε ενώ χάρη στον Διούδη το σκορ παρέμεινε σε χαμηλότερα επίπεδα.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.