Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Μοιρασιά στο ντέρμπι

Σούπερ Λιγκ: Μοιρασιά στο ντέρμπι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
1/12/2019 21:34
Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και έτσι διατηρήθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας. Προηγήθηκε με Ίγκνασον (29’) ο «Δικέφαλος του Βορρά», ισοφάρισαν με Βαλμπουενά (63’ πεν.) οι «ερυθρόλευκοι» που είχαν περισσότερη ενέργεια στο δεύτερο μέρος και είχαν κάποιες καλές στιγμές για την ανατροπή.

Δεν είχε νικητή το ντέρμπι κορυφής στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 και μοιράστηκαν το βαθμό της ισοπαλίας, με αποτέλεσμα αμφότεροι να διατηρηθούν στην πρώτη θέση. Ισορροπημένο το πρώτο μέρος το οποίο είχε γρήγορο ρυθμό, όχι όμως τις μεγάλες ευκαιρίες, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να εκμεταλλεύεται το καλό του σημείο στο παιχνίδι και να παίρνει το προβάδισμα με τον Ίγκνασον (29’). Στην επανάληψη οι Πειραιώτες κυριάρχησαν, έφτασαν στην ισοφάριση με πέναλτι του Βαλμπουενά (63’) και πίεσαν για την ανατροπή χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα, με τον Ολυμπιακό να πατούσε καλύτερα στα πρώτα λεπτά αλλά να μην είχε τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα του ΠΑΟΚ. Μετά το 15’ ο ΠΑΟΚ ανέβαζε σταδιακά την απόδοση του, έφτανε επικίνδυνα στην περιοχή των «ερυθρόλευκων» και στο 29’ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Ο Μίσιτς εκτέλεσε φάουλ ο Ίνγκασον εκμεταλλεύτηκε το ασταθές μπλοκάρισμα του Σα και με δεύτερη προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Μετά το 0-1 ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τον Μαρτίνς να ρίχνει στο ματς τον Σουντανί αντί του Μασούρα και στο 44’ ο Αλγερινός είχε καλή στιγμή με κεφαλιά που πέρασε άουτ. Στις καθυστερήσεις η άμυνα του Ολυμπιακού έκοψε σουτ του Μπίσεβαρ και το 0-1 ήταν το σκορ του ημιχρόνου.Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να βρει το γκολ για να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του παιχνιδιού. Στο 49’ μάλιστα φώναξε για πέναλτι σε άτσαλο μαρκάρισμα του Ελ Καντουρί στον Ποντένσε, ωστόσο ο Ισπανός διαιτητής έκανε χρήση του VAR και θεώρησε πως δεν υπάρχει κάτι. Η πρώτη καλή στιγμή των «ερυθρόλευκων» στην επανάληψη σημειώθηκε στο 57’ με κεφαλιά του Ελ Αραμπί που βρήκε το πάνω μέρος του δοκαριού και έξι λεπτά μετά ο Ποντένσε κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Γιαννούλη. Ο Βαλμπουενά ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε, ισοφαρίζοντας το σκορ σε 1-1. Αυτή ήταν η τελευταία του στιγμή στο παιχνίδι, αφού ο Γάλλος εξτρέμ τραυματίστηκε κατά την εκτέλεση και έδωσε τη θέση του στον Γκερέρο.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να ήταν η ομάδα που πίεζε για το γκολ. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έβγαζε περισσότερη ενέργεια και δημιούργησε καλές στιγμές με κεφαλιά του Σουντανί (69’) που πέρασε λίγο άουτ αλλά και κοντινή προβολή του Ελ Αραμπί (79’) που «έβγαλε» ο Ζίβκοβιτς. Ο ΠΑΟΚ έψαχνε τον τρόπο να απειλήσει μέσω αντεπιθέσεων αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν ένα σουτ του Πέλκα στο 84’ το οποίο δεν προβλημάτισε τον Σα. Τρία λεπτά μετά (87’) ο Ολυμπιακός είχε νέα καλή στιγμή με σουτ του Γκερέρο που απέκρουσε σε κόρνερ ο Ζίβκοβιτς, ενώ στο 88’ η κεφαλιά του Ελ Αραμπί πέρασε άουτ. Στις καθυστερήσεις το μακρινό σουτ του Καμαρά πέρασε άουτ και το 1-1 έμεινε ως το τελευταίο σφύριγμα.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Παπαδόπουλος, Σεμέδο, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης (60' Καμαρά), Γκιγέρμε, Βαλμπουενά (66' Γκερέρο), Μασούρας (41' Σουντανί), Ποντένσε, Ελ Αραμπί

ΠΑΟΚ (Αμπελ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Γιαννούλης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Μάτος, Μίσιτς, Αουγκούστο, Λημνιός, Ελ Καντουρί (66' Μαουρίσιο), Μπίσεσβαρ (82' Πέλκας), Σβιντέρσκι (66' Άκπομ)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.