Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κόπα Λιμπερταδόρες: Το σήκωσε με επική ανατροπή η Φλαμένγκο

Κόπα Λιμπερταδόρες: Το σήκωσε με επική ανατροπή η Φλαμένγκο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/11/2019 00:30
Με δύο γκολ του «Γκαμπιγκόλ» στα τελευταία λεπτά (89’, 90+2’), η Φλαμένγκο κέρδισε με επική ανατροπή (2-1) την Ρίβερ Πλέιτ στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες και κατέκτησε το τρόπαιο για δεύτερη φορά μετά την κατάκτηση του 1981 με τον Ζίκο.

Η Ρίβερ Πλέιτ βρίσκονταν λίγα λεπτά μακριά από ένα σπουδαίο repeat, ωστόσο η Φλαμένγκο κατάφερε να τα φέρει όλα… τούμπα. Με δύο γκολ του Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα, η «Φλα» επικράτησε με 2-1 των «μιγιονάριος» στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες στη Λίμα και κατέκτησε το τρόπαιο για δεύτερη φορά μετά την κατάκτηση του 1981.

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για την Ρίβερ, η οποία προηγήθηκε στο 14’ με σουτ του Μπόρε μέσα από την περιοχή. Το παιχνίδι ήταν αρκετά νευρικό και κακό ποιοτικά στη μεγαλύτερη διάρκεια, όμως το φινάλε ήταν συναρπαστικό. Στο 89’ η Φλαμένγκο κυκλοφόρησε εξαιρετικά τη μπάλα και ο «Γκαμπιγκόλ» σκόραρε σε κενή εστία για το 1-1. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός δεν έμεινε εκεί, αφού στο 90+2’ σκόραρε ξανά με αριστερό σουτ, ολοκληρώνοντας την ανατροπή. Το 2-1 ήταν το τελικό σκορ με τον Παλάσιος να αποβάλλεται στα τελευταία λεπτά για την Ρίβερ όπως και ο Γκαμπιγκόλ για την Φλαμένγκο.

Ήταν το πρώτο Κόπα Λιμπερταδόρες της «Φλα», 38 χρόνια ακριβώς μετά την τελευταία της κατάκτηση, ενώ ο Ζόρζε Ζεσούς πανηγύρισε επιτέλους διεθνή τίτλο μετά από δύο αποτυχίες σε τελικούς Γιουρόπα Λιγκ με τη Μπενφίκα. Με την κατάκτηση του τροπαίου η Φλαμένγκο εξασφάλισε και εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, εκεί όπου ενδέχεται να αντιμετωπίσει την Λίβερπουλ όπως και στο Διηπειρωτικό του 1981. Τότε η ομάδα του Ζίκο είχε επικρατήσει με 3-0 των «κόκκινων».



Το tweet της Φλαμένγκο μετά την επική ανατροπή:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.