Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουρίνιο: «Δεν θα κάνω τα ίδια λάθη»

Μουρίνιο: «Δεν θα κάνω τα ίδια λάθη»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/11/2019 17:29
Ο Ζοζέ Μουρίνιο στην πρώτη συνέντευξη Τύπου ως προπονητής της Τότεναμ δήλωσε βαθιά χαρούμενος για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους νέους του παίκτες και τόνισε πως δεν χρειάζεται μεταγραφές, ενώ παραδέχτηκε τα λάθη που παρελθόντος και πρόσθεσε πως δεν θα κάνει τα ίδια στο μέλλον. Ο ίδιος υπογράμμισε πως δεν ήρθε για να κάνει ριζικές αλλαγές αλλά θα στηριχθεί στη βάση που έχει χτιστεί τα τελευταία χρόνια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πορτογάλος τεχνικός στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως προπονητής της Τότεναμ:

Για τον προκάτοχο του, Ποκετίνο: «Γνωρίζει ότι έδωσε τα πάντα και φεύγει με ένα στενάχωρο συναίσθημα, ξέροντας όμως ότι έκανε σπουδαία δουλειά. Θα είναι πάντα ευπρόσδεκτος εδώ».

Για το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του: «Δεν χαμογελάω γιατί έχουμε παιχνίδι σε δύο ημέρες και δεν υπάρχει πολύς χρόνος. Βαθιά μέσα μου είμαι πολύ χαρούμενος και κάθε λεπτό που βρίσκομαι εδώ συνειδητοποιώ ότι η απόφαση μου να έρθω εδώ ήταν σωστή. Είναι ένας σπουδαίος σύλλογος με εξαιρετική οργάνωση και δομή. Ανυπομονώ να προπονήσω τους παίκτες και την ομάδα. Είπα στους παίκτες ότι ένας από τους λόγους που αποφάσισα να έρθω ήταν αυτοί. Προσπάθησα να αγοράσω κάποιους από αυτούς στις προηγούμενες ομάδες μου και δεν τα κατάφερα, για κάποιους δεν προσπάθησα καν διότι ήταν αδύνατο. Δεν το λέω τώρα, το λέω χρόνια. Θέλω να σεβαστώ τη βάση της δουλειάς που έχουν κάνει αυτά τα πέντε χρόνια. Θα είναι αναβάθμιση, όχι αλλαγή. Είμαι εδώ για να προσπαθήσω να καταλάβω γιατί τα αποτελέσματα στην Πρέμιερ Λιγκ δεν είναι τόσο καλά. Δεν ήρθα για να κάνω δραστικές αλλαγές και να μπερδέψω τα πράγματα. Θα είμαι πολύ προσεκτικός.Για το ενδεχόμενο μεταγραφών: «Το καλύτερο δώρο για εμένα είναι ότι δεν χρειάζομαι παίκτες. Είμαι χαρούμενος με αυτούς που έχω. Απλά χρειάζομαι περισσότερο χρόνο μαζί τους. Τους γνωρίζω καλά παίζοντας εναντίον τους, όμως δεν είναι αρκετό».

Για τη δυσκολία της δουλειάς: «Κάθε ομάδα που αλλάζει προπονητή στα μέσα της σεζόν είναι επειδή η κατάσταση δεν ήταν καλή. Δεν είναι εύκολο. Όμως η προοπτική του συλλόγου είναι μεγάλη και η προοπτική των παικτών τεράστια. Είμαι τόσο τόσο χαρούμενος. Πιθανότατα έχω μια σπουδαία δουλειά στα χέρια μου. Πρέπει να υπάρξει ισορροπία. Δεν μπορώ να αλλάξω πράγματα σε τέσσερις ημέρες. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία με το να αναλαμβάνω ομάδα στα μέσα της σεζόν, νομίζω το έχω κάνει μόνο με την Πόρτο. Όμως το σκέφτηκα και πρέπει να εμπιστευτώ τη βάση που βρίσκεται εδώ. Δεν αφορά εμένα αλλά να τη σταθερότητα, να παρέχουμε άνεση στους παίκτες».

Για το αν θα παρουσιαστεί βελτιωμένος μετά τη διάρκεια της απουσίας του από την προπονητική: «Έτσι πιστεύω. Πάντα πίστευα ότι αυτοί οι 11 μήνες δεν ήταν σπατάλη χρόνου. Σκέφτηκα, ανέλυσα, προετοιμάστηκα. Ποτέ δεν χάνεις το DNA σου, την ταυτότητα σου, είσαι αυτός που είσαι, με τα καλά και τα κακά. Μην με ρωτήσετε για τα λάθη, όμως συνειδητοποίησα ότι έκανα λάθη και θα να κάνω τα ίδια λάθη. Θα κάνω νέα αλλά όχι τα ίδια. Είμαι ήρεμος, έχω κίνητρο και είμαι έτοιμος. Νομίζω ότι οι παίκτες το έχουν νιώσει αυτό σε αυτές τις δύο ημέρες. Έχει να κάνει με την Τότεναμ, όχι εμένα. Τον σύλλογο, τους παίκτες, τον κόσμο και είμαι εδώ για να τους βοηθήσω».

Για το αν μίλησε με τους παίκτες που λήγουν τα συμβόλαια: «Είμαι πολύ λίγο χρόνο εδώ. Δεν είχα χρόνο για να κοιτάξω μεμονωμένες περιπτώσεις, δεν ξέρω πόσο μπορώ να τους επηρεάσω. Το πρώτο πράγματα είναι οι παίκτες να νιώσουν καλά και αν φύγουν τον Γενάρη ή τον Ιούνιο ή ανανεώσουν, πρέπει να βασίζεται στο να νιώθουν καλά».

Για τα προσεχή παιχνίδια με Γουέστ Χαμ και Ολυμπιακό: «Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε στα δύο επόμενα παιχνίδια. Στην Πρέμιερ Λιγκ πρέπει να εξαφανιστούμε από αυτό το σημείο της βαθμολογίας που βρισκόμαστε. Έχουμε δύο παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ για να προκριθούμε και θέλουμε να το κάνουμε από το πρώτο»

Για το πως θα χαρακτήρισε τον εαυτό του και την αυτοκριτική: «Είμαι ταπεινός, αρκετά ταπεινός για να προσπαθήσω να αναλύσω την καριέρα μου. Όχι μόνο τον τελευταίο χρόνο, όλη την εικόνα. Την εξέλιξη, τα προβλήματα και τις λύσεις. Δεν κατηγορώ κανέναν άλλον. Έκανα βαθιά ανάλυση και η διακοπή ήταν πολύ θετική για εμένα. Ήταν το πρώτο καλοκαίρι που δεν δούλεψα και ένιωθα λίγο χαμένος στην pre-season. Ήμουν πάντα ταπεινός με τον τρόπο μου. Το πρόβλημα είναι ότι δεν το καταλαβαίνετε».

Για τη δήλωση του το 2015 ότι δεν θα πήγαινε ποτέ στην Τότεναμ: «Αυτό ήταν πριν απολυθώ από την Τσέλσι. Αυτό είναι το μοντέρνο ποδόσφαιρο. Όταν έπαιζε ο πατέρας μου, οι ίδιοι παίκτες έπαιζαν στις ίδιες ομάδες για 15-20 χρόνια. Στην κοινωνία τα πράγματα είναι πιο γρήγορα, ακόμα και οι σχέσεις είναι πιο γρήγορες. Οι παίκτες κουράζουν ο ένας τον άλλον, ή τον προπονητή. Πήγα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με καθαρό μυαλό και καρδιά. Αγαπούσα τους οπαδούς, τον κόσμο που δούλευε με τον σύλλογο και τώρα είμαι στην Τότεναμ όπου δεν υπάρχει πλέον μεγαλύτερος οπαδός από εμένα στον κόσμο. Κανείς δεν θέλει η Τότεναμ να νικήσει περισσότερο από εμένα.

Για τους στόχους: «Δεν μπορούμε να κερδίσουμε την Πρέμιερ Λιγκ φέτος αλλά θα μπορούμε να το κάνουμε του χρόνου. Δεν είπα ότι θα το κάνουμε, αλλά μπορούμε να το κάνουμε».

Για το τι δίνει η παρουσία του στην Τότεναμ: «Καταλαβαίνω τον κόσμο που με αντιμετωπίζει όπως όταν ένας μεγάλος παίκτης πηγαίνει σε μια ομάδα και όλοι επικεντρώνονται σε αυτόν και την επιτυχία του. Όμως πιστεύω ότι έχει να κάνει με την οπτική της ομάδας. Αυτές τις δύο δεκαετίες είμαι σε μεγάλους συλλόγους, είχα μεγάλες προκλήσεις και μεγάλες προσδοκίες. Πρέπει να πορευτούμε μαζί και να σκεφτούμε τα καλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε»

Για τους οπαδούς της Τότεναμ που είναι απογοητευμένοι επειδή τον βλέπουν ως Mr. Τσέλσι: «Πρέπει να με δούνε ως Mr Πόρτο, Mr Ίντερ και Mr Ρεάλ. Έχω αναλάβει αρκετούς συλλόγους. Θέλω να έχω αυτή την περιπέτεια, να πάω σε αρκετές χώρες. Η Αγγλία είναι η καλύτερη ποδοσφαιρική χώρα, η πιο απολαυστική. Είναι λογικό οι προπονητές να αλλάζουν συλλόγους. Δεν θα έμενα έκπληκτος αν ο Μαουρίσιο Ποκετίνο αναλάμβανε άλλη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Έτσι είναι η κατάσταση. Σε όλους τους συλλόγους έδωσα τα πάντα και αυτό θα κάνω και εδώ»

Για το αν η Τότεναμ και ο Ποκετίνο δεν κατάφεραν να συνέλθουν μετά την ήττα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ: «Δεν ξέρω διότι ποτέ δεν έχασα τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Φαντάζομαι όμως ότι δεν θα είναι εύκολο. Φτάνεις σε ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα που μπορείς και δεν τα καταφέρνεις. Κοιτάξτε όμως τη Λίβερπουλ. Τον προηγούμενο χρόνο έχασε το πρωτάθλημα για ένα βαθμό και τώρα είναι πολύ δυνατή στην Πρέμιερ Λιγκ. Κέρδισαν το Τσάμπιονς Λιγκ ένα χρόνο μετά την ήττα τους στον τελικό»

Για το αν επικοινώνησε με την Ρεάλ κατά τη διάρκεια που βρίσκονταν χωρίς ομάδα: «Έχω πολλούς φίλους στην Ρεάλ Μαδρίτης και ο πρώτος είναι ο πρόεδρος. Με αγαπάει και τον αγαπάω. Είμαι πολύ περήφανος που αφήνω πίσω μου τέτοιες ανθρώπινες σχέσεις. Χθες έλαβα 50 μηνύματα από ανθρώπους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ανθρώπους από όλον τον σύλλογο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα μετά τα μετάλλια και τα τρόπαια»

Για το στυλ παιχνιδιού της ομάδας: «Θα είναι πολύ παρόμοιο, το ξαναλέω. Θα προσπαθήσω να προσθέσω μερικές λεπτομέρειες και μερικές φορές αυτό είναι που κάνει τη διαφορά. Το στυλ ποδοσφαίρου αναπτύσσεται από την ποιότητα των παικτών».

Για τη νοοτροπία του: «Διάβαζα για τον Κόμπε Μπράιαντ, έναν μεγάλο νικητή και κορυφαίο επαγγελματία. Λέει ότι ‘’οι άνθρωποι λένε ότι είμαι δύσκολος όμως είμαι δύσκολος μόνο σε αυτούς που δεν μοιράζονται τις αρχές μου’’. Για μένα τα πάντα αφορούν την ομάδα, το γκρουπ παικτών, τον επαγγελματισμό, το σεβασμό, τον σύλλογο και τον κόσμο. Αν υπάρχει κάποιος που δεν μοιράζεται αυτές τις αρχές τότε θα έχουμε πρόβλημα διότι αυτός είναι ο τρόπος που πιστεύω ότι πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο. Όταν δεν νικάω δεν είμαι χαρούμενος και αυτό δεν αλλάζει. Αυτό είναι στο DNA μου. Ελπίζω να μπορώ να επηρεάσω τους παίκτες, επειδή αν είσαι χαρούμενος με το να χάνεις παιχνίδια, είναι πολύ δύσκολο να είσαι νικητής

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.