Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Θρυλικό comeback! (video)

Τσάμπιονς Λιγκ: Θρυλικό comeback! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/9/2019 21:50
Τι και αν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2; Ο Ολυμπιακός με σκόρερ τους εξαιρετικούς Ποντένσε και Βαλμπουενά ισοφάρισε σε 2-2 την Τότεναμ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και πήρε βαθμό-«χρυσάφι» απέναντι στην περσινή φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς. Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην Τότεναμ και παρότι βρέθηκαν να χάνουν με 2-0, έφεραν το σκορ στα ίσα (2-2) και πήραν έναν πολύτιμο βαθμό στη μάχη τους στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ήταν πολύ καλή στο πρώτο μέρος, είχε δοκάρι στα πρώτα λεπτά αλλά δέχτηκε δύο γκολ στις δύο πρώτες ευκαιρίες των Λονδρέζων (26’ Κέιν πεν., 30 Μόουρα). Παρόλα αυτά δεν πτοήθηκε, μείωσε στο 44’ με τον Ποντένσε και το 2-2 έγινε στο 54’ με εύστοχο πέναλτι του Βαλμπουενά, ο οποίος είχε γκολ και ασίστ στην 100η συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Τότεναμ ανέβασε ρυθμό αλλά οι Πειραιώτες ήταν εξαιρετικά στημένοι και όποτε χρειάστηκε ο Σα αρνήθηκε το γκολ στις προσπάθειες των Ντέλε Άλι και Λαμέλα. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι δεν έμειναν μόνο στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, αλλά είχαν μια σημαντική στιγμή με τον Μπενζιά και άλλες 2-3 καλές ημιτελείς προσπάθειες στα τελευταία λεπτά για ένα τρίτο γκολ.

Το ματς:


Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, πίεζε ψηλά και δεν επέτρεπε στους παίκτες της Τότεναμ να κυκλοφορούν τη μπάλα και στο 6’ είχε την πρώτη καλή στιγμή με διαγώνιο σουτ του Ποντένσε, το οποίο μπλόκαρε ο Γιορίς. Ακολούθησαν δύο σουτ των Ποντένσε (8’) και Γκερέρο (16’) που δεν ανησύχησαν τον Γάλλο πορτιέρο, ενώ στο 18’ σημειώθηκε η πρώτη πολύ μεγάλη φάση. Ο Τσιμίκας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ποντένσε έστρωσε με το στήθος στον Γκερέρο, ο οποίος με δεξί διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Στη συνέχεια της φάσης ο Γκιγιέρμε επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.Οι «ερυθρόλευκοι» πατούσαν εξαιρετικά στο πρώτο 25λεπτο, είχαν εξαιρετική κυκλοφορία και δεν είχαν επιτρέψει στην Τότεναμ να κάνει ούτε τελική, ωστόσο σε εκείνο το σημείο ο Μεριά υπέπεσε σε χαζό πέναλτι ανατρέποντας τον Κέιν στα πλάγια της περιοχής και ο Άγγλος φορ με εύστοχη εκτέλεση «έγραψε» το 0-1. Από το… πουθενά η ομάδα του Μαρτίνς βρέθηκε πίσω στο σκορ και πριν καλά καλά προλάβει να συνέλθει, δέχτηκε και δεύτερο… Μετά από λάθος στον άξονα, η μπάλα βρέθηκε στον Μόουρα, ο οποίος βρήκε χώρο για σουτ στο ημικύκλιο και με άψογο τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σα για το 0-2 στο 30’.

Ο Ολυμπιακός δεν πέταξε λευκή πετσέτα και συνέχισε το παιχνίδι του. Στο 34’ μάλιστα έφτασε μια «ανάσα» από το 1-2 αλλά ο Μασούρας δεν έπιασε καλά το γυριστό σουτ από πλεονεκτική θέση έπειτα από σέντρα του Τσιμίκα. Η Τότεναμ είχε μια καλή στιγμή στο 43’ με άστοχο σουτ του Ντέλε Άλι, αλλά στο επόμενο λεπτό οι Πειραιώτες κατάφεραν να σκοράρουν. Ο Ποντένσε έπαιξε το «ένα-δύο» με τον Βαλμπουενά από δεξιά, πάτησε περιοχή και με διαγώνιο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, μειώνοντας στο πιο καίριο σημείο για την ομάδα του. Το ημίχρονο τελείωσε με τον Ολυμπιακό να είχε 11 τελικές έναντι μόλις 3 των «πετεινών».

Η Τότεναμ έδειχνε να μπαίνει καλύτερα σε αυτά τα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, ωστόσο στο 52’ ο Βαλμπουενά κέρδισε πέναλτι από τον Βερτόγχεν και ο Γάλλος με εύστοχο χτύπημα ισοφάρισε σε 2-2. Το «Καραϊσκάκη» πήρε… φωτιά από το μεγάλο come back των «ερυθρόλευκων», που στα επόμενα λεπτά έδωσαν περισσότερο βάρος στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, καθώς υποχρέωσαν την Τότεναμ να ανεβάσει την απόδοση της. Στο 65’ οι Λονδρέζοι «άγγιξαν» το γκολ με ωραία ενέργεια του Ντέλε Άλι αλλά ο Σα απέκρουσε με το πόδι το σουτ του Άγγλου, ενώ στο επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Κέιν μετά από κόρνερ πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 69ο λεπτό ο Μαρτίνς έριξε στο ματς τον Μπενζιά αντί του κουρασμένου Βαλμπουενά και στο 75’ ο Αλγερινός σπατάλησε σημαντική στιγμή για το 3-2, αφού έκανε κακό τελείωμα από πλεονεκτική θέση, έπειτα από πάσα του Ποντένσε. Ο Ποκετίνο απάντησε με την είσοδο των Σισοκό, Σον και Λαμέλα, ρίχνοντας όλα τα επιθετικά του όπλα, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικά στημένος και δεν άφηνε κενούς χώρους. Όποτε η άμυνα του δε λειτούργησε σωστά ήταν εκεί ο Σα, ο οποίος στο 86’ πραγματοποίησε σημαντική επέμβαση σε σουτ του Λαμέλα από πλάγια θέση.

Ο Ολυμπιακός δε δέχτηκε άλλη «καθαρή» ευκαιρία και στις καθυστερήσεις βρήκε την ευκαιρία να βγει μπροστά, έχοντας δύο καλές ημιτελείς προσπάθειες για ένα τρίτο γκολ. Το 2-2 ήταν το τελικό σκορ με τους «ερυθρόλευκους» να πραγματοποιούν ένα μεγάλο come back απέναντι στους περσινούς φιναλίστ, και να δείχνουν πως μπορούν να μπουν στην κουβέντα ακόμα και για τη δεύτερη θέση στον όμιλο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέντρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Βαλμπουενά (69’ Μπενζιά), Μασούρας (78’ Ραντζέλοβιτς), Γκερέρο (89’ Ελ Αραμπί)

ΤΟΤΕΝΑΜ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Γουίνκς, Ντέιβις, Αλντερβάιρελντ, Βερντόνγκεν, Εντομπελέ (62’ Σισοκό), Έρικσεν, Σάντσες, Μόουρα (76’ Λαμέλα), Ντέλε Άλι (72’ Σον), Κέιν


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις