Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

«Άγγιξε» το θαύμα η ΑΕΚ

«Άγγιξε» το θαύμα η ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/8/2019 22:27
Η ΑΕΚ κέρδισε με 2-0 την Τραμπζονσπόρ μέσα στην Τουρκία, ωστόσο δεν πέτυχε το πολυπόθητο τρίτο γκολ και η τουρκική ομάδα ήταν αυτή που «σφράγισε» το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ έχοντας… προίκα τη νίκη με 3-1 στο ΟΑΚΑ.

Έφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε… νερό η ΑΕΚ. Η «Ένωση» πραγματοποίησε συγκλονιστική εμφάνιση στην Τραπεζούντα, προηγήθηκε με 2-0 στο 30’ και είχε μεγάλες ευκαιρίες για ένα τρίτο γκολ μέχρι το ημίχρονο, ωστόσο στο δεύτερο μέρος έμεινε από δυνάμεις και δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή. Η Τραμπζονσπόρ τα… χρειάστηκε αλλά η νίκη της με 3-1 στο ΟΑΚΑ ήταν αρκετή για να της δώσει το εισιτήριο για τους ομίλους στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι παίκτες του Κωστένογλου τα έδωσαν όλα στο γήπεδο και επιστρέφουν στην Ελλάδα με το κεφάλι ψηλά.

Κανείς δεν πίστευε ότι η ΑΕΚ θα είχε ελπίδες για την πρόκριση μετά το σκορ του πρώτου αγώνα. Και όμως μετά το φινάλε του πρώτου μέρους η «Ένωση» ένιωθε πίκρα που δεν είχε σκορ πρόκρισης! Οι «κιτρινόμαυροι» πίεζαν ψηλά και έβαλαν πολλά προβλήματα στους γηπεδούχους, που στο 24’ έκαναν το λάθος. Ο Ολιβέιρα έκλεψε τη μπάλα και έδωσε στον Λιβάγια, ο οποίος με όμορφη ενέργεια και τελείωμα «έγραψε» το 0-1. Πέντε λεπτά μετά ο Ολιβέιρα πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά και κέρδισε πέναλτι από τον Μίκελ, με τον Μάνταλο να το μετουσιώνει σε γκολ για το 0-2!

Οι γηπεδούχοι έδειχναν φοβισμένοι και η ΑΕΚ ήταν συνεχώς στην επίθεση, ψάχνοντας το τρίτο γκολ. Στο 42’ ο Βράνιες είχε μεγάλη στιγμή με κοντινή κεφαλιά, ενώ στο 45’ οι Τούρκοι απομάκρυναν στη γραμμή την προσπάθεια του Ολιβέιρα.

Το 0-2 ήταν το σκορ του ημιχρόνου, με την Τραμπζονσπόρ να βγάζει αντίδραση στο δεύτερο μέρος, έχοντας δοκάρι στο 55’ με τον Παρμάκ για το 1-2. Το παιχνίδι είχε πολύ γρήγορο ρυθμό, η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω και από ένα σημείο οι παίκτες της «Ένωσης» δεν είχαν την απαραίτητη ενέργεια και το «καθαρό» μυαλό για να ψάξουν το τρίτο γκολ. Αυτό δεν ήρθε και οι γηπεδούχοι που έκαναν καθυστερήσεις στα τελευταία λεπτά, πήραν το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.