Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Νέο «ντου» οπαδών και οριστική διακοπή στο ντέρμπι (video)

Νέο «ντου» οπαδών και οριστική διακοπή στο ντέρμπι (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/3/2019 22:14
Το ελληνικό ποδόσφαιρο (ξανά) στα χειρότερα του. Το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ διακόπηκε οριστικά στο 70ο λεπτό μετά την εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών για τους «πράσινους».

Ακόμα ένα ελληνικό ντέρμπι τα τελευταία χρόνια δεν τελείωσε ποτέ. Το πρώτο «ντου» των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο στο ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν μόνο η αρχή, αφού στο 70ο λεπτό οργανωμένοι οπαδοί εισέβαλαν μέσα στο γήπεδο και φυσικά το ντέρμπι διακόπηκε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στη φυσούνα.

Είχαν προηγηθεί επεισόδια που γινόνταν εκτός ΟΑΚΑ, ανάμεσα σε οπαδούς των γηπεδούχων και την αστυνομία. Πέτρες, μολότοφ, κροτίδες και δακρυγόνα ήταν το σκηνικό έξω από το γήπεδο και τον κόσμο εντός να μετακινείται σε άλλες θύρες προκειμένου να αποφύγει όσο το δυνατό μπορούσε τα αναπνευστικά προβλήματα!

Τα πάντα έλαβαν τέλος μετά την εισβολή των οργανωμένων, με τον κόσμο στις εξέδρες να αποδοκίμαζε τα όσα γίνονταν. Το ΟΑΚΑ άδειασε –παρότι από πλευράς Παναθηναϊκού τονίζεται ότι ο διαιτητής Φριτζ δεν είχε ζητήσει ποτέ εκκένωση του γηπέδου- και ο Γερμανός, αφού βγήκε για να επιθεωρήσει την κατάσταση στον αγωνιστικό χώρο, αποφάσισε την οριστική διακοπή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσημη αιτιολογία για την απόφασή του ήταν η «μη ύπαρξη συνθηκών ασφαλούς διεξαγωγής του αγώνα», ενώ ανέφερε και ότι υπήρχε ακόμη οσμή δακρυγόνου.

Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών με βάση τα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ και τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ ενώ υπάρχει κίνδυνος για ακόμα ένα -3 εφόσον έχουν σημειωθεί βιαιοπραγίες στα επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο.

Για την ιστορία, μέχρι τη διακοπή στο 70ο λεπτό, ο Ολυμπιακός προηγούνταν με 1-0 χάρη στην άπιαστη κεφαλιά του Γκερέρο στο 53’.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.