Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λιγκ Καπ Αγγλίας: Ούτε... δέκα γκολ δεν έβαλε η Σίτι!

Λιγκ Καπ Αγγλίας: Ούτε... δέκα γκολ δεν έβαλε η Σίτι!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/1/2019 23:49
Η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε με 9-0 (!) την Μπέρτον της 3ης κατηγορίας στο «Έτιχαντ» και βρίσκεται ήδη στον τελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Τσέλσι-Τότεναμ.

Λίγες μέρες μετά το 7-0 επί της Ρόδεραμ για το Κύπελλο, η Μάντσεστερ Σίτι σκόρπισε με 9-0 την Μπέρτον στο «Έτιχαντ» και «σφράγισε» από το πρώτο ματς το εισιτήριο για τον τελικό του Λιγκ Καπ. Έτσι, έγινε η πρώτη αγγλική ομάδα μετά τη θρυλική Λιντς του Ντον Ρέβι το 1967 που πετυχαίνει 7+ γκολ σε δύο διαδοχικά παιχνίδια.

Το τελικό σκορ αντικατροπτίζει πλήρως τη χαώδη διαφορά στις χρηματιστηριακές αξίες των δύο ομάδων, αφού το ρόστερ της Σίτι –σύμφωνα με το transfermarkt- έχει αξία 1,13 δισεκατομμύριο, ενώ αυτό της Μπέρτον υπολογίζεται στα 6,75 εκατομμύρια

Ο χορός των γκολ άνοιξε στο 5ο λεπτό από τον Ντε Μπρόινε, ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Νταβίντ Σίλβα. Στη συνέχεια, ανέλαβε δράση ο Γκάμπριελ Ζεσούς, που σκόραρε στο 30’ και στο 34’, ενώ στο 37’ ο Ζιτσένκο πέτυχε ένα απίστευτο γκολ σε προσπάθεια του να κάνει σέντρα. Στο ξεκίνημα της επανάληψης (57’) ο Ζεσούς σκόραρε με κεφαλιά μετά από σέντρα του Μαχρέζ, ενώ στο 62’ ο Φόντεν βρήκε δίχτυα από κοντά και μπήκε και αυτός στον πίνακα των σκόρερ.

Ο Ζεσούς πήρε εκ νέου τη σκυτάλη στο 65’, ολοκληρώνοντας το καρέ με κοντινό πλασέ. Η Σίτι δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και στο 70’ εκτόξευσε τον δείκτη του σκορ στο 8-0 με πλασέ στην κίνηση από τον Γουόκερ. Το… κερασάκι έβαλε στο 83’ ο Μαχρέζ διαμορφώνοντας το τελικό 9-0. Αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη στο θεσμό μετά το 10-0 της Λίβερπουλ επί της Φούλαμ τον Σεπτέμβριο του 1986 αλλά και η μεγαλύτερη στην καριέρα του Πεπ Γκουαρδιόλα μαζί με το 9-0 της Μπαρτσελόνα επί της Λ’ Οσπιταλέτ το 2011.

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν είχε σκοράρει ποτέ 9 γκολ μετά το εντυπωσιακό 10-1 επί της Χάντερσφιλντ τον Νοέμβριο του 1987, όταν αγωνίζονταν στην 2η κατηγορία. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα βρίσκεται ήδη στον τελικό του Λιγκ Καπ όπου θα υπερασπιστεί το τρόπαιο της απέναντι σε Τότεναμ ή Τσέλσι.



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.