Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Στον ΟΠΑΠ ο έλεγχος του 51% της Stoiximan σε Ελλάδα - Κύπρο

Στον ΟΠΑΠ ο έλεγχος του 51% της Stoiximan σε Ελλάδα - Κύπρο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
5/1/2019 00:35
Στην απόκτηση του 51% των δραστηριοτήτων του Ομίλου Stoiximan στην Ελλάδα και την Κύπρο υπό την GML Interactive Ltd ("GML"), 100% θυγατρική εταιρεία της TCB Holdings Ltd ("TCB") συμφώνησε η OPAP Investment Ltd, κατά 100% θυγατρική της ΟΠΑΠ, μετά την ολοκλήρωση του σχετικού due diligence.

Επίσημο χαρακτήρα έλαβε η συμφωνία που επηρεάζει σημαντικά το στοίχημα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Όπως ανακοινώθηκε, η κατά 100% θυγατρική της, OPAP Investment Ltd, συμφώνησε στην απόκτηση του 51% των δραστηριοτήτων του Ομίλου Stoiximan στην Ελλάδα και την Κύπρο υπό την GML Interactive Ltd (100% θυγατρική εταιρεία της TCB Holdings Ltd) έναντι συνολικού τιμήματος 94,86 εκατ. ευρώ, πλέον των καθαρών ταμειακών διαθεσίμων κατά την ημέρα κλεισίματος.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο ΟΠΑΠ θα αποκτήσει τον από κοινού, με δύο μετόχους της TCB, έλεγχο των δραστηριοτήτων του Ομίλου Stoiximan στην Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ η συναλλαγή τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων αρχών ρύθμισης της αγοράς τυχερών παιγνίων και ανταγωνισμού.

Ο Όμιλος Stoiximan κατέγραψε το 2017 έσοδα ύψους 136 εκατ. Ευρώ, ενώ τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν σε περίπου 16 εκατ. Ευρώ. Τα έσοδα του Ομίλου ενισχύθηκαν περαιτέρω κατά 30% σε ετήσια βάση στο 11μηνο του 2018, καταγράφοντας αύξηση σε όλες τις χώρες δραστηριοποίησης, ενώ οι ενεργοί πελάτες αυξήθηκαν κατά 29% έναντι του 2017.

Η στρατηγική της Stoiximan παραμένει προσηλωμένη στην ενδυνάμωση της θέσης της στην εγχώρια αγορά και στην ενίσχυση του τεχνολογικού της προσανατολισμού, ενώ παράλληλα στοχεύει ενεργά στην περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων της.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.