Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Έσπασε το αήττητο της Λίβερπουλ και μπήκε ξανά στο κόλπο η Σίτι

Πρέμιερ Λιγκ: Έσπασε το αήττητο της Λίβερπουλ και μπήκε ξανά στο κόλπο η Σίτι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/1/2019 00:01
Με γκολ των Αγκουέρο (40’) και Σανέ (72’) η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε με 2-1 την Λίβερπουλ στο «Έτιχαντ» και μπήκε ξανά στο κόλπο για το πρωτάθλημα, μειώνοντας στο -4 τη μεταξύ τους διαφορά. Ισοφάρισαν προσωρινά με Φιρμίνιο (64’) οι «κόκκινοι» που γνώρισαν την πρώτη τους ήττα.

Σ’ ένα ντέρμπι για γερά νεύρα, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 2-1 της Λίβερπουλ στο «Έτιχαντ» και έμεινε «ζωντανή» στη μάχη για το πρωτάθλημα, μειώνοντας στο -4 τη διαφορά από την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Αυτή ήταν και η πρώτη ήττα για τους «κόκκινους» στο πρωτάθλημα μετά από αυτή κόντρα στην Τσέλσι στις 6 Μαΐου (1-0).

Οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά αγχωμένες στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Η Σίτι είχε την κατοχή αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία άνηκε στην Λίβερπουλ. Στο 17’, ο Μανέ σημάδεψε το δοκάρι, ο Στόουνς έδιωξε πάνω στον... Εντερσον, αλλά πριν ολόκληρη η μπάλα περάσει τη γραμμή (ήθελε 113 χιλιοστά) κατάφερε να σώσει.

Η πρώτη τελική της Σίτι ήρθε στο 28’ όμως το τελείωμα του Μπερνάρντο Σίλβα δεν ήταν καλό και η μπάλα κόντραρε στα σώματα. Το γκολ για τους «πολίτες» ήρθε τελικά στο 41’ χάρη στην κλάση του Σέρχιο Αγκουέρο. Ο Αργεντινός βρέθηκε με την πλάτη, γύρισε μπροστά στον Λόβρεν και εκτέλεσε από δύσκολη γωνία για το 1-0. Ήταν το 250ο γκολ στην καριέρα του και το 37ο απέναντι στο Top-6.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η Σίτι ζήτησε πέναλτι σε τράβηγμα του Ρόμπερτσον στον Στέρλινγκ (52΄) όμως ο Τέιλορ άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί και στο 64’ η Λίβερπουλ επέστρεψε στο ματς. Ο Άρνολντ έβγαλε εξαιρετική μπαλιά για τον Ρόμπερτσον, αυτός κινήθηκε στην πλάτη των αμυντικών και έδωσε έτοιμο γκολ στον Φιρμίνιο για το 1-1.

Η Σίτι δεν πτοήθηκε και στο 72’ βρήκε απάντηση. Ο Στέρλινγκ έφυγε στην κόντρα και έδωσε στον Σανέ, ο οποίος με όμορφο σουτ στην κίνηση έκανε το 2-1. Από εκείνο το σημείο το παιχνίδι πήρε… φωτιά. Στο 82’ ο Αγκουέρο νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Άλισον και δύο λεπτά μετά ο Έντερσον απέκρουσε σωτήρια το διαγώνιο σουτ του Σαλάχ. Στο 90’ ο Άλισον είπε «όχι» σε σουτ του Μπερνάρντο Σίλβα, εν συνεχεία ο Στέρλινγκ αστόχησε σε κενή εστία και το 2-1 έμεινε ως το τελικό σφύριγμα.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Ντανίλο, Στόουνς, Κομπανί (88' Οταμέντι), Λαπόρτ (86' Γουόκερ), Μπερνάρντο Σίλβα, Φερναντίνιο, Σίλβα (65' Γκουντογκάν), Στέρλινγκ, Αγουέρο, Σανέ

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ – Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ (86' Στάριτζ), Χέντερσον, Μίλνερ (57' Φαμπίνιο), Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ (77' Σακίρι)



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.