Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Ο Σαλάχ έστειλε τη Λίβερπουλ στους «16»

Τσάμπιονς Λιγκ: Ο Σαλάχ έστειλε τη Λίβερπουλ στους «16»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/12/2018 00:00
Με γκολ του Σαλάχ η Λίβερπουλ κέρδισε με 1-0 την Νάπολι στο «Άνφιλντ» και «σφράγισε» το εισιτήριο για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Έχασε τα… άχαστα ο Μανέ, τεράστια επέμβαση του Άλισον στο φινάλε.

Η Λίβερπουλ έπαιξε με τη φωτιά κόντρα στη Νάπολι ωστόσο με γκολ του Σαλάχ πήρε τη νίκη με 1-0 στο «Άνφιλντ» και μαζί την πρόκριση για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «κόκκινοι» ήταν ανώτεροι, έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ και στο φινάλε χρειάστηκαν την μεγάλη επέμβαση του Άλισον σε προσπάθεια του Μίλικ για να «σφραγίσουν» το εισιτήριο στην ισοβαθμία με τους «παρτενοπέι».

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αφού στο 7’ ο Σαλάχ έχασε το κοντρόλ προτού βγει απέναντι από τον Οσπίνα, ενώ στο 9’ ο Χάμσικ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά το πλασέ του πέρασε έξω. Στο 13’ ο Φαν Ντάικ έκανε σκληρό τάκλιν στον Μέρτενς και ίσως ήταν τυχερός που πήρε μόνο κίτρινη κάρτα. Όσο περνούσε η ώρα η Λίβερπουλ ανέβαζε την απόδοση της και στο 34’ έλυσε το γόρδιο δεσμό. Ο Σαλάχ με τρομερή ατομική ενέργεια «χόρεψε» την άμυνα της Νάπολι και έστειλε τη μπάλα στην κλειστή γωνία του Οσπίνα για το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και στο τελευταίο τέταρτο το παιχνίδι πήρε… φωτιά. Η Νάπολι πήρε ρίσκα αλλά οι χώροι που άφηνε δεν έμεναν ανεκμετάλλευτοί από τους παίκτες της Λίβερπουλ. Στο 77’ ο Οσπίνα απέκρουσε με τα πόδια το πλασέ του Μανέ από τη μικρή περιοχή, ενώ δύο λεπτά μετά ο Καγιεχόν αστόχησε με πλασέ από θέση βολής ύστερα από εκπληκτική μπαλιά του Ινσίνιε.

Οι μεγάλες χαμένες ευκαιρίες συνεχίζονταν, αφού στο 87’ ο Μανέ αστόχησε ανενόχλητος έπειτα από πάρε-βάλε του Σαλάχ, ενώ στο 90+2’ ο Άλισον νίκησε από τη μικρή περιοχή τον Μίλικ και άκουσε όλο το «Άνφιλντ» να τραγουδάει το όνομα του. Στο 90+4’ ο Μανέ αστόχησε ξανά σε τετ-α-τετ με τον Οσπίνα αλλά το τελικό 1-0 έστειλε την Λίβερπουλ στους «16»

Πρώτη με τεσσάρα η Παρί


Τσάμπιονς Λιγκ: Ο Σαλάχ έστειλε τη Λίβερπουλ στους «16»
Στο άλλο ματς, η Παρί Σεν Ζερμέν διέλυσε με 4-1 τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι και «σφράγισε» την πρώτη θέση του ομίλου.

Οι Παριζιάνοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και στο 9’ άνοιξαν το σκορ με τον Καβάνι ύστερα από εξαιρετική ενέργεια και ασίστ του Εμπαπέ. Στο 40’ ο Γάλλος «σέρβιρε» και το 0-2 στον Νεϊμάρ, αλλά στο ξεκίνημα της επανάληψης (56’) ο Αστέρας επέστρεψε στο ματς με τον Γιόβελιτς.

Το ματς έμεινε «ανοικτό» μέχρι το 74’ όταν ο Μαρκίνιος με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-3. Το… κερασάκι έβαλε στις καθυστερήσεις ο Εμπαπέ, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Τελική βαθμολογία

1. Παρί Σεν Ζερμέν 11
2. Λίβερπουλ 9
3. Νάπολι 9
4. Ερυθρός Αστέρας 4


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.