Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Νίκη-«ανάσα» για ΑΕΚ με Πόνσε-Λιβάγια

Σούπερ Λιγκ: Νίκη-«ανάσα» για ΑΕΚ με Πόνσε-Λιβάγια

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
2/12/2018 22:27
Με γκολ των Πόνσε (8’) και Λιβάγια (90’) η ΑΕΚ κέρδισε με 2-0 την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ και πήρε την πρώτη της νίκη μετά από έναν… μαύρο Νοέμβριο.

Η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 της Ξάνθης στο ΟΑΚΑ και πήρε σημαντική νίκη βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας μετά από ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων.

Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν δυνατά στο ματς, προειδοποίησαν στο 6’ με σουτ του Γαλανόπουλου και δύο λεπτά μετά πήραν το προβάδισμα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και αδυναμία της άμυνας της Ξάνθης να διώξει, η μπάλα έφτασε στον Πόνσε μετά τις κόντρες και αυτός από κοντά απλά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ έδιωξε το άγχος από τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη, οι οποίοι δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο στο πρώτο μέρος, ωστόσο δεν κατάφεραν να «κλειδώσουν» το ματς. Στο 27’ ο Ζίβκοβτς νίκησε σε τετ-α-τετ τον Πόνσε, ενώ στο 33’ ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων πραγματοποίησε νέα μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Κλωναρίδη έξω από την περιοχή.

Η μεγάλη ευκαιρία της Ξάνθης να ισοφαρίσει ήρθε στο 59’ όταν ο Κασάδο γύρισε για τον Μπρίτο αλλά ο Μπάρκας βγήκε νικητής στο τετ-α-τετ, κρατώντας το 1-0. Σ’ εκείνο το σημείο ο Ουζουνίδης έριξε στο ματς τον Λιβάγια και ο Κροάτης «άγγιξε» δυο φορές το γκολ. Στο 68', όμως, ο Ζίγκοβιτς απέκρουσε το εντυπωσιακό ψαλίδι ενώ στο 70' η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά το τρομερό σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή.

Η τρίτη του ευκαιρία αποδείχθηκε και… φαρμακερή για την Ξάνθη. Με τη συμπλήρωση 90 λεπτών ο φορ της ΑΕΚ με ωραία προσπάθεια και πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 «σφραγίζοντας» τη νίκη της «Ένωσης».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.