Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κληρώνει για την Εθνική – Οι υποψήφιοι αντίπαλοι στα προκριματικά του Euro

Κληρώνει για την Εθνική – Οι υποψήφιοι αντίπαλοι στα προκριματικά του Euro

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
2/12/2018 08:00
Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 13:00 θα γίνει η κλήρωση των προκριματικών της τελικής φάσης του EURO 2020, με την Εθνική μας να βρίσκεται στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας.

Στο Δουβλίνο χτυπά η καρδιά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αφού το μεσημέρι της Κυριακής (13:00) διεξάγεται η κλήρωση για την προκριματική φάση του Euro 2020.

Η Εθνική Ελλάδας βρίσκεται στην 33η θέση της κατάταξης της UEFA και είναι οριστικά στο τέταρτο από τα έξι γκρουπ δυναμικότητας. Αυτό θεωρητικά σημαίνει ότι αυξάνεται σημαντικά ο βαθμός δυσκολίας όσον αφορά την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Από την κλήρωση των προκριματικών θα προκύψουν δέκα όμιλοι, οι πέντε με έξι ομάδες και οι πέντε με πέντε ομάδες. Οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο θα προκριθούν στην τελική φάση. Οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες θα προκριθούν από το Nations League στους αγώνες της τελικής φάσης (Final-4, που θα γίνει το Μάρτιο του 2020).

Τα προκριματικά του Euro 2020 θα αρχίσουν το Μάρτιο του 2019 και θα ολοκληρωθούν το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου. Θα διεξαχθούν δύο αγώνες από τις 21 μέχρι τις 26 Μαρτίου, δύο αγώνες στις 7-8 και 10-11 Ιουνίου, δύο αγώνες από τις 5 μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, δύο αγώνες από τις 10 μέχρι τις 15 Οκτωβρίου και δύο αγώνες από τις 14 μέχρι τις 19 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας:


Πρώτο γκρουπ: Ελβετία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Αγγλία, Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Πολωνία

Δεύτερο γκρουπ: Γερμανία, Ισλανδία, Βοσνία, Ουκρανία, Δανία, Σουηδία, Ρωσία, Αυστρία, Ουαλία, Τσεχία.

Τρίτο γκρουπ: Σλοβακία, Τουρκία, Ιρλανδία, Β. Ιρλανδία, Σκωτία, Νορβηγία, Σερβία, Φινλανδία, Βουλγαρία, Ισραήλ

Τέταρτο γκρουπ: Ουγγαρία, Ρουμανία, Ελλάδα, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Κύπρος, Εσθονία, Σλοβενία, Λιθουανία, Γεωργία

Πέμπτο γκρουπ: ΠΓΔΜ, Κόσοβο, Λευκορωσία, Λουξεμβούργο, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Μολδαβία, Γιβραλτάρ, Νησιά Φερόε

Έκτο γκρουπ: Λετονία, Λιχτενστάιν, Ανδόρα, Μάλτα, Σαν Μαρίνο

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.