Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Μεγάλο «διπλό» της Ξάνθης στην Τρίπολη

Σούπερ Λιγκ: Μεγάλο «διπλό» της Ξάνθης στην Τρίπολη

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
5/11/2018 22:08
Με γκολ του Γέντρισεκ (71’) η Ξάνθη κέρδισε με 1-0 τον Αστέρα στην Τρίπολη και βρέθηκε στην 4η θέση προσπερνώντας την ΑΕΚ στη βαθμολογία.

Σπουδαίο «διπλό» για Ξάνθη στην Τρίπολη. Χωρίς να ήταν καλύτερη, η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς πήρε τη νίκη με 1-0 επί του Αστέρα και «σκαρφάλωσε» στην 4η θέση με 18 βαθμούς, έναν περισσότερο από την ΑΕΚ και έναν λιγότερο από τον Ολυμπιακό. Την ίδια ώρα ο Αστέρας παρέμεινε… βυθισμένος στην 14η θέση με 5 βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι είχαν την απόλυτη υπεροχή στο πρώτο 30λεπτο, έπαιξαν στο μισό γήπεδο τους Ακρίτες αλλά το γκολ δεν ήρθε. Στο 13’ το σουτ του Ιγκλέσιας έξω από την περιοχή πέρασε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ζίβκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Φερνάντεθ. Στο 17’ ο Κυριακόπουλος έκανε ωραία ατομική ενέργεια από τα αριστερά αλλά το σουτ του πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ενώ ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Φερνάντεθ στο 25’.

Μετά το πρώτο μισάωρο η Ξάνθη ισορρόπησε και απείλησε για πρώτη φορά στο 40’ με μακρινό σουτ του Γέντρισεκ, το οποίο πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Αυτή ήταν η μοναδική τελική των φιλοξενούμενων (έναντι 7 των Αρκάδων), με το 0-0 να μένει ως το ημίχρονο.

Ο Αστέρας πατούσε καλύτερα και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ψάχνοντας το γκολ. Στο 51’ ο Τόνσο δεν πρόλαβε οριακά τη μπάλα μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσιλιανίδη, ενώ στο 54’ ο Ζίβκοβιτς έδιωξε δύσκολα το γύρισμα του Τριανταφυλλόπουλου. Πέντε λεπτά μετά το σουτ του Ιγκλέσιας έξω από την περιοχή πέρασε λίγο άουτ, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Τσιλιανίδης έβγαλε στην πλάτη της άμυνας τον Μανιά, ο οποίος αντί να σουτάρει, πάσαρε δυνατά, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν αλλά στο 71’ η Ξάνθη σκόραρε κόντρα στη ροή. Ο Ντουρίτσκοβιτς από δεξιά έκανε το γύρισμα, ο Γέντρισεκ βρέθηκε αφύλαχτος μέσα στην περιοχή, έκανε το πλασέ με το δεξί και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Παπαδόπουλου.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο Αστέρας τα έπαιξε όλα για όλα για το γκολ της ισοφάρισης αλλά ο Ζίβκοβιτς κράτησε το μηδέν στις προσπάθειες των Κυριακόπουλου (74’, 78’) και Καλτσά (82’, 90+3’). Το 0-1 έμεινε ως το φινάλε και η Ξάνθη πέρασε στην 4η θέση της βαθμολογίας, όντας αήττητη για 8ο σερί παιχνίδι.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.