Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: «Καθάρισε» με 4αρα τον Άρη η ΑΕΚ

Σούπερ Λιγκ: «Καθάρισε» με 4αρα τον Άρη η ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/10/2018 22:56
Παρά τις απουσίες και το άδειο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ διέλυσε με 4-0 τον Άρη, έχοντας μεγάλους πρωταγωνιστές τους Πόνσε (2 γκολ, 1 ασίστ) και Μπογιέ (γκολ και ασίστ). Στο -4 από την κορυφή η «Ένωση» με ένα παιχνίδι περισσότερο

Πόνσε και Μπογιέ βρέθηκαν για πρώτη φορά μαζί στο αρχικό σχήμα και έβαλαν την υπογραφή τους στην εμφατική νίκη της ΑΕΚ με 4-0 επί του Άρη στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ.

Η «Ένωση» ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, παίρνοντας το προβάδισμα μόλις στο 5ο λεπτό. Ο Πόνσε έδωσε στον Μπογιέ, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας και νίκησε σε τετ-α-τετ τον Κουέστα για το 1-0. Πριν καλά καλά κοπιάσουν οι πανηγυρισμοί, οι «κιτρινόμαυροι» «άγγιξαν» το δεύτερο γκολ όμως ο γκολκίπερ του Άρη απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Πόνσε.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για την ΑΕΚ. Ο Άρης ξεπέρασε το αρχικό σοκ του γρήγορου γκολ και πήρε την κατοχή της μπάλας, όμως δεν κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή του σε γκολ. Αυτό θα μπορούσε να είχε έρθει στο 26’, όταν μετά από αντεπίθεση ο Ντιγκινί έστρωσε στον Μπρούνο Γκάμα αλλά αυτός αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Τρία λεπτά μετά ο Κουέστα πρόλαβε να διώξει πριν γίνει το 2-0 από αυτογκόλ του Μαβράι και το σκορ παρέμεινε αμετάβλητο μέχρι το ημίχρονο.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο ορεξάτα στην επανάληψη και στο 56’ έφτασε στο δεύτερο γκολ. Ο Γκάλο εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Πόνσε πήδηξε μόνος του για την κεφαλιά και νίκησε τον Κουέστα για το 2-0. Ο Άρης δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να αντιδράσει και στο 62’ ο Πόνσε τελείωσε το ματς σκοράροντας ξανά με κεφαλιά έπειτα από εξαιρετική ομαδική συνεργασία των «κιτρινόμαυρων».

Το… κερασάκι έβαλε ο Λιβάγια στο 72' σκοράροντας με πλασέ στην κίνηση έπειτα από ασίστ του Μπογιέ. Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν διαδικαστικά, με τον Ουζουνίδη να δίνει χρόνο συμμετοχής στον 19χρονο Γιούση. Με τη νίκη, η ΑΕΚ έφτασε τους 16 βαθμούς και βρίσκεται στο -4 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ με ένα παιχνίδι περισσότερο, ενώ στον αντίποδα, ο Άρης έμεινε στους 12 και ισοβαθμεί στην 6η θέση με Ξάνθη και Παναιτωλικό.

ΑΕΚ (4-2-3-1): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσόσιτς, Οικονόμου, Χουλτ (75’ Γιαννιώτας), Γαλανόπουλος, Άλεφ, Γκάλο, Λιβάγια, Μπογέ (86’ Γιούσης), Πόνσε (67’ Μάνταλος).

Άρης (4-3-3): Κουέστα, Κωνσταντινίδης (76’ Σόουζα), Μπάσα, Μάβραϊ, Βαλεριάνος, Ματίγια, Σιώπης, Κολάσο (67’ Γιουνές), Γκάμα, Ντιγκινί (76’ Ναζλίδης), Γκαρσία.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.