Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Nations League: Ήττα με κάτω τα χέρια για την Εθνική

Nations League: Ήττα με κάτω τα χέρια για την Εθνική

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/10/2018 23:42
Η Εθνική Ελλάδας πραγματοποίησε τραγική εμφάνιση και ηττήθηκε με 2-0 από τη Φινλανδία στο Τάμπερε, αποτέλεσμα που εκμηδενίζει τις πιθανότητες για την πρωτιά στον όμιλο. Σόιρι (46’) και Καμαρά (89’) τα γκολ για τους Φινλανδούς, που είχαν ευκαιρίες και δοκάρι για μεγαλύτερο σκορ.

Λίγες μέρες μετά την κακή εμφάνιση κόντρα στην Ουγγαρία, η Εθνική Ελλάδας ηττήθηκε με το «καθαρό» 2-0 από την Φινλανδία στο Τάμπερε, προβληματίζοντας με την απόδοση της. Ο Μίκαελ Σκίμπε παρουσίασε μια ασύνδετη ομάδα δίχως πλάνο, φαντασία αλλά και με πολλά αμυντικά λάθη, που δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι από το ματς. Το τελικό σκορ ουσιαστικά βάζει τέλος στις ελπίδες για πρόκριση στην League B, αφού οι Φινλανδοί ξέφυγαν με +6 δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Το παιχνίδι ξεκίνησε άσχημα για τους γηπεδούχους αφού στο 12’ ο ποιοτικότερος φορ της ομάδας, Τέεμου Πούκι τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή. Η αποχώρηση του άσου της Νόριτς επηρέασε τους γηπεδούχους, που είχαν μπει καλύτερα στα πρώτα λεπτά, δίχως όμως να απειλούν την εστία του Μπάρκα. Η Εθνική δεν συνάντησε προβλήματα ανασταλτικά μέχρι το ημίχρονο, είχε όμως μεγάλα θέματα στο δημιουργικό κομμάτι. Ενδεικτικό ότι με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ του Μπακασέτα (33’) και μια λόμπα του Πέλκα (42’) δεν απείλησε την εστία των Φινλανδών.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Σκίμπε απέσυρε τον τραυματία Παπασταθόπουλο και έριξε στο ματς τον Τζαβέλλα, ο οποίος υπέπεσε σε μεγάλο λάθος με το που μπήκε στο ματς. Ο παίκτης της Αντάλιασπορ έκανε άλμα σε λάθος χρόνο με αποτέλεσμα η μπάλα να στρωθεί στον Σόιρι, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα για το 1-0 της Φινλανδίας στο 46’.

Η Εθνική όχι μόνο δεν έβγαλε αντίδραση αλλά κατέρρευσε. Οι γηπεδούχοι δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο από τους διεθνείς μας και είχαν σημαντικές ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ. Στο 67’ ο Τουόμινεν νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Μπάρκα, ο οποίος στο 72’ πραγματοποίησε νέα μεγάλη επέμβαση σε απευθείας φάουλ του Τόιβιο. Στο 80’ ο Λουντ σημάδεψε το δοκάρι με σουτ έξω από την περιοχή, ενώ στην επαναφορά ο Σόιρι αστόχησε σε κενή εστία, χάνοντας τεράστια ευκαιρία για το 2-0.

Η «γαλανόλευκη» έμεινε στο ματς και στο 87’ απείλησε με πολύ ωραίο σουτ του Κουλούρη, που όμως πέρασε λίγο άουτ. Τα πάντα τελείωσαν τρία λεπτά μετά. Ο Λουντ «άδειασε» τον Μπακάκη από τα αριστερά και έδωσε έτοιμο γκολ στον Καμαρά, ο οποίος παρά το κακό κοντρόλ είχε αρκετό χώρο για σουτ και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Μάρκου Κανέρβα): Χραντέκι, Αρατζούρι, Τοϊβιο, Καμαρά, Λουντ, Πούκι (12' Σκραμπ), Σόιρι (84' Πίρινεν), Σπαρβ, Ούρονεν, Τουόμινεν, Ραϊτάλα

ΕΛΛΑΔΑ (Μίκαελ Σκίμπε): Μπάρκας, Μπακάκης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος (46' Τζαβέλλας), Τσιμίκας, Τζιόλης, Ζέκα, Μπακασέτας (55' Χριστοδουλόπουλος), Φορτούνης, Πέλκας (73' Κουλουρης), Μήτρογλου

Η βαθμολογία:


1. Φινλανδία 12
2. Ελλάδα 6
3. Ουγγαρία 4
4. Εσθονία 1


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.