Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Nations League: Ο Μήτρογλου κράτησε «ζωντανή» την Εθνική

Nations League: Ο Μήτρογλου κράτησε «ζωντανή» την Εθνική

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/10/2018 23:54
Με γκολ του Μήτρογλου (65’) η Ελλάδα κέρδισε με 1-0 την Ουγγαρία στο ΟΑΚA και έμεινε ζωντανή για την κατάληψη της πρώτης θέσης στον όμιλο της. «Τελικός» στο Τάμπερε με Φινλανδία!

Η Εθνική Ελλάδας πραγματοποίησε κακή εμφάνιση απέναντι στην Ουγγαρία, αλλά κατάφερε να πάρει την πολύτιμη εντός έδρας νίκη (1-0). Την ώρα που ο Μίκαελ Σκίμπε ετοίμαζε να βγάλει τον Κώστα Μήτρογλου, ο φορ της Μαρσέιγ βρήκε δίχτυα (65’) και «λύτρωσε» την «γαλανόλευκη», που τελείωσε το ματς με 5 τελικές (έναντι 10 των Ούγγρων) και μόλις 2 στο στόχο.

Η ομάδα του Μίκαελ Σκίμπε έμεινε ζωντανή για την πρόκριση στην League Β και πηγαίνει στο Τάμπερε για παιχνίδι-τελικό με την Φινλανδία. Η τελευταία πέρασε με 1-0 από την έδρα της Εσθονίας χάρη σε γκολ του Πούκι στο 90+1’ και έκανε το 3x3 στον όμιλο.

Το ματς:


Η Εθνική παρατάχθηκε με τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια και τετράδα της άμυνας τους Τσιμίκα (ντεμπούτο), Παπασταθόπουλου, Μανωλά και Μπακάκη. Κουρμπέλης και Ζέκα ήταν τα δύο κεντρικά χαφ, στα άκρα οι Μπακασέτας και Πέλκας, ενώ ο Φορτούνης έπαιξε πίσω από τον προωθημένο Μήτρογλου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε αποκαρδιωτική εμφάνιση στο πρώτο μέρους, αφού είχε μεγάλο πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι δεν κατάφερε να απειλήσει σε κανένα σημείο την εστία της Ουγγαρίας. Ο Κώστας Μήτρογλου ήταν απελπιστικά μόνος και δεν πήρε βοήθειες από τα τρία «δεκάρια» που έπαιζαν πίσω του. Από την πλευρά της, η Ουγγαρία είχε δύο μικροευκαιρίες με κεφαλιά του Σάλαι (16’) και απευθείας φάουλ του Βάργκα (26’), με το 0-0 να μένει ως το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος ο Σκίμπε πέρασε στο ματς τον Τζιόλη αντί του Κουρμπέλη και η Εθνική μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος. Ωστόσο, στο 47’ λίγο έλειψε να πληρώσει την αμυντική της αδράνεια, όμως η κεφαλιά του Σάλαι πέρασε άουτ. Η «γαλανόλευκη» απείλησε για πρώτη φορά στο 52’ με σουτ του Φορτούνη λίγο έξω από την περιοχή και στο 65’ πήρε το προβάδισμα. Ο Τσιμίκας έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Μήτρογλου με καρφωτή κεφαλιά έλυσε το γόρδιο δεσμό, «γράφοντας» το 1-0.

Στα εναπομείναντα λεπτά η Εθνική προσπάθησε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ, κυρίως μέσω στημένων φάσεων, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ενδεικτικό ότι η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 90+1’ με ένα σουτ του Χριστοδουλόπουλου, όμως ο Γκουλάσι απέκρουσε σωτήρια. Από την πλευρά της, η Ουγγαρία δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις και το 1-0 έμεινε ως το φινάλε.

ΕΛΛΑΔΑ (Μίκαελ Σκίμπε): Μπάρκας, Μπακάκης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης (46' Τζιόλης), Ζέκα, Πέλκας (84' Χριστοδουλόπουλος), Φορτούνης, Μπακασέτας, Μήτρογλου (94' Μπουχαλάκης)

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μάρκο Ρόσι): Γκουλάσι, Κανταρ, Φιολα, Ορμπαν, Νάγκι, Ζάλαϊ, Κάλμαρ (55' Κόβατς), Κλαϊνχάισλερ, Βάργκα (68' Νάγκι), Σαλάι, Μπέσε (75' Νέμεθ)

Η βαθμολογία:


1. Φινλανδία 9
2. Ελλάδα 6
3. Ουγγαρία 3
4. Εσθονία 0


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.