Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: «Απέδρασε» με την πρόκριση ο Ολυμπιακός

Γιουρόπα Λιγκ: «Απέδρασε» με την πρόκριση ο Ολυμπιακός

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
30/8/2018 23:39
Ο Ολυμπιακός δεν ικανοποίησε με την απόδοση του κόντρα στη Μπέρνλι, δέχτηκε σωρεία ευκαιριών από την αγγλική ομάδα, ωστόσο η… δουλειά έγινε, αφού το τελικό 1-1 στο «Τερφ Μουρ» έδωσε στους «ερυθρόλευκους» το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ποντένσε (83’) και Βίντρα (86’) τα τέρματα της αναμέτρησης.

Έστω και δύσκολα, ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την πρόκριση για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν μεγάλα αμυντικά προβλήματα απέναντι στην Μπέρνλι, ωστόσο η αγγλική ομάδα έχασε τα… άχαστα και το τελικό 1-1 στο «Τερφ Μουρ» σε συνδυασμό με το 3-1 του «Γ. Καραϊσκάκης» έδωσε στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς το εισιτήριο για τη φάση των ομίλων.

Η Μπέρνλι, όντας με την πλάτη στον τοίχο μετά το εις βάρος της 3-1 από τον πρώτο ματς, πήρε από το ξεκίνημα τον έλεγχο του παιχνιδιού και πίεσε ασφυχτικά τον Ολυμπιακό για να μπει στο κόλπο της πρόκρισης. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν πήραν ρίσκα και περιορίστηκαν σε φουλ παθητικό ρόλο, περιμένοντας στην περιοχή τους την αγγλική ομάδα.

Στο πρώτο 20λεπτο η ομάδα του Μαρτίνς δεν συνάντησε μεγάλα προβλήματα από τους «κλάρτες», ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Στο 23’ η κεφαλιά του Βόουκς στο πρώτο δοκάρι πέρασε δίπλα από το δοκάρι ενώ στο 29’ το σουτ του Χέντρικ από θέση βολής βρήκε στον Γκερέρο και η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Ένα λεπτό μετά ο Βόουκς έχασε νέα εξ επαφής ευκαιρία με το κεφάλι, ενώ στο 43’ ο Ουαλός έδωσε μισό γκολ στον Μπαρνς αλλά το σουτ του τελευταίου έφυγε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι.Ο Ολυμπιακός δεν πλήρωσε τα προβλήματα στην άμυνα και κράτησε το 0-0 ως το ημίχρονο. Στις δύο περιπτώσεις που βγήκε με αξιώσεις στην αντεπίθεση, σπατάλησε σημαντικές στιγμές με τον Ποντένσε (35’, 42’), ο οποίος δεν μπόρεσε να ευστοχήσει με σουτ εντός περιοχής.

Η Μπέρνλι συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο δεύτερο μέρος. Στο 47’ ο Λένον βρέθηκε σε τετ-α-τετ αλλά έχασε το κοντρόλ ενώ στο επόμενο λεπτό το μακρινό σουτ του Βόουκς σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 52’ ο Γιαννιώτης απομάκρυνε με το ένα χέρι σε κόρνερ το σουτ του ΜακΝίλ έξω από την περιοχή, ενώ στο 56’ ο Μπαρνς άργησε να εκτελέσει από κοντά και η άμυνα του Ολυμπιακού απομάκρυνε. Στο 62’ η Μπέρνλι πήγε να δημιουργήσει νέα ευκαιρία μετά από λάθος του Τσιμίκα λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, όμως ο Έλληνας αμυντικός διόρθωσε το λάθος του, κλέβοντας τη μπάλα από τον Λένον.

Οι «ερυθρόλευκοι» άντεξαν το σφυροκόπημα και στο 64’ είχαν μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν. Ο Ποντένσε έκανε το γύρισμα για τον Γκερέρο, όμως αυτός δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Από εκείνο το σημείο, οι παίκτες του Μαρτίνς ισορρόπησαν το παιχνίδι αλλά δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί. Μετά το 80’ η Μπέρνλι ανέβασε ξανά ρυθμούς και στο 82’ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Βίντρα, ο οποίος αστόχησε σε κενό τέρμα έπειτα από λάθος του Μπουχαλάκη.

Ο Ολυμπιακός γλίτωσε το γκολ και στο επόμενο λεπτό «σφράγισε» την πρόκριση. Ο νεοεισελθόντας Χασάν έκλεψε τη μπάλα και έδωσε στον Λάζαρο, αυτός στον Φορτούνη, από κει η μπάλα πήγε αριστερά στον Ποντένσε ο οποίος με εξαιρετική ενέργεια και σουτ έγραψε το 0-1. Η Μπέρνλι ισοφάρισε σχεδόν άμεσα (86’) με τον Βίντρα έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ του Ολυμπιακού ωστόσο τα πάντα είχαν κριθεί. Το τελικό 1-1 έδωσε το εισιτήριο για τους «ερυθρόλευκους», που θα δώσουν το «παρών» στην αυριανή (31/8) κλήρωση των ομίλων.

ΜΠΕΡΝΛΙ (Σον Ντάις): Χίτον, Τέιλορ, Μι, Βόγκς, Μπαρνς (65' Βίντρα), Χέντρικ, Γουέστγουντ, Λένον (75' Κορκ), Μπάρντσλεϊ, Λονγκ, Μακνίλ (75' Γουντ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ομάρ, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης (88' Τοροσίδης), Ποντένσε (94' (Σισέ), Γκερέρο (71' Χασάν)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.