Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Το ντέρμπι του Λονδίνου βάφτηκε μπλε

Πρέμιερ Λιγκ: Το ντέρμπι του Λονδίνου βάφτηκε μπλε

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/8/2018 21:25
Με γκολ του Αλόνσο στο 81’, η Τσέλσι κέρδισε με 3-2 την Άρσεναλ στο χορταστικό λονδρέζικο ντέρμπι του «Στάμφορντ Μπριτζ» και έκανε το 2x2 στο πρωτάθλημα, εν αντιθέσει με τους «κανονιέρηδες» που ξεκινούν με δύο ήττες για πρώτη φορά μετά το 1992. Προηγήθηκαν με Πέδρο (9’) και Μοράτα (20’) οι «μπλε», απάντησαν με Μχιταριάν (37’) και Ιβόμπι (41’) οι φιλοξενούμενοι.

Η Τσέλσι ήταν νικήτρια στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι του Λονδίνου με αντίπαλο την Άρσεναλ (3-2). Η ομάδα του Μαουρίσιο Σάρι προηγήθηκε πολύ νωρίς με 2-0, ωστόσο παρουσίασε μεγάλα αμυντικά προβλήματα δίνοντας την ευκαιρία στην Άρσεναλ να φέρει το σκορ στα ίσια (2-2) πριν το ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα και το νικητήριο τέρμα ήρθε στο 81’ με τον Μάρκος Αλόνσο. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη για την Τσέλσι σε ισάριθμα ματς, ενώ στον αντίποδα, οι «κανονιέρηδες» ξεκίνησαν με δύο ήττες για πρώτη φορά μετά από τη σεζόν 1992-93.

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και στο πρώτο τέταρτο έπαιξε το ποδόσφαιρο που θέλει να βλέπει ο Ιταλός τεχνικός. Με τον Ζορζίνιο μαέστρο στο χώρο του κέντρου και τους Γουίλιαν-Αλόνσο ιδιαίτερα κινητικούς από τα αριστερά, οι «μπλε» ήταν κυρίαρχοι και δεν άργησαν να ανοίξουν το σκορ. Ο Ζορζίνιο με τρομερή μπαλιά έβγαλε μόνο του τον Αλόνσο στα αριστερά, ο Ισπανός έκανε το γύρισμα για τον Πέδρο και αυτός με ωραίο τελείωμα έκανε το 1-0 στο 9’.

Στο 13’ η Τσέλσι «άγγιξε» το 2-0 με σουτ του Μπάρκλεϊ, όμως έξι λεπτά μετά (19’) στάθηκε τυχερή που δεν δέχτηκε την ισοφάριση, αφού ο Ομπαμεγιάνγκ αστόχησε μόνος του από τη μικρή περιοχή. Το 1-1 δεν έγινε ποτέ και δευτερόλεπτα μετά οι «μπλε» «χτύπησαν» στην αντεπίθεση με τον Μοράτα. Ο Ισπανός «άδειασε» τον Μουστάφι και με όμορφο τελείωμα «εκτέλεσε» τον Τσεχ, βάζοντας τέλος στην επιθετική… ξηρασία του.Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για την Τσέλσι, που φανέρωσε μεγάλες αμυντικές αδυναμίες. Στο 32’ ο Μχτιαριάν… μιμήθηκε τον Ομπαμεγιάνγκ αστοχώντας μόνος του από το ύψος του πέναλτι, όμως στο 37’ πήρε το αίμα του πίσω, μειώνοντας σε 2-1 με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής. Η Τσέλσι θα μπορούσε να απαντήσει άμεσα, με τον Τσεχ να αποκρούει το σουτ του Μοράτα (38’) έξω από την περιοχή.

Το παιχνίδι είχε φρενήρη ρυθμό και στο 41’ η Άρσεναλ έφτασε στην ισοφάριση. Ο Μχιταριάν γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο Ιβόμπι νίκησε τον Κέπα για το 2-2, που έμεινε ως το ημίχρονο. Το σκορ μάλιστα αδικεί την Άρσεναλ, η οποία στα τελευταία λεπτά είχε δύο τεράστιες ευκαιρίες με Ομπαμεγιάνγκ (44’) και Ιβόμπι (45+1’) οι οποίοι αστόχησαν μόνοι τους από την «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά στο δεύτερο μέρος, αφού οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν πιο προσεκτικές στα ανασταλτικά τους καθήκοντα. Η Άρσεναλ, με εξαίρεση ένα σουτ του Ράμσεϊ (αντικατέστησε τον αρνητικό Οζίλ), δεν απείλησε σημαντικά την εστία της Τσέλσι, η οποία είχε την κατοχή και έψαχνε τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα των «κανονιέρηδων».

Καντέ σε δύο περιπτώσεις (52’, 78’) και Μπάρκλεϊ (57’) δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Τσεχ, όμως στο 81’ ήρθε η λύτρωση για τους «μπλε». Ο νεοεισελθόντας Αζάρ έβγαλε εξαιρετική μπαλιά για τον Αλόνσο και ο Ισπανός έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του, όπως είχε κάνει και στο περσινό λονδρέζικο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής κόντρα στην Τότεναμ. Η είσοδος του Βέλγου αστέρα όπως και του Κόβατσιτς (ντεμπούτο) βοήθησαν σημαντικά τους γηπεδούχους, που στα τελευταία λεπτά είχαν τρία χαμένα τετ-α-τετ με Ζιρού (2) και Αζάρ για ένα τέταρτο γκολ. Από την πλευρά της η Άρσεναλ είχε ένα καλό σουτ του Ράμσεϊ (90’) για την ισοφάριση, με το 3-2 υπέρ της Τσέλσι να μένει ως το τέλος.

Τσέλσι (Σάρι): Κέπα, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Νταβίντ Λουίζ, Αλόνσο, Καντέ, Ζορζίνιο, Μπάρκλεϊ (60' Κόβασιτς), Πέδρο, Μοράτα (75' Ζιρού), Γουίλιαν (61' Αζάρ)

Άρσεναλ (Εμερι): Τσεχ, Μπεγερίν, Μουστάφι, Παπασταθόπουλος, Μονρεάλ, Τζάκα (45' Τορέιρα), Γκεντουζί, Μχιταριάν, Οζίλ (68' Ράμσεϊ), Ιβόμπι (75' Λακαζέτ), Ομπαμεγιάνγκ


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.