Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κομιούνιτι Σίλντ: Το σήκωσε με περίπατο η Μάντσεστερ Σίτι

Κομιούνιτι Σίλντ: Το σήκωσε με περίπατο η Μάντσεστερ Σίτι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
5/8/2018 19:19
Με τον Αγκουέρο να πετυχαίνει δύο γκολ και να ξεπερνά τα 200 με την Μάντσεστερ Σίτι, οι «πολίτες» κέρδισαν… μόνο με 2-0 την Τσέλσι στο «Γουέμπλεϊ» και κατέκτησαν το «Κομιούνιτι Σιλντ» για 5η φορά στην ιστορία τους. Ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ είχαν οι πρωταθλητές Αγγλίας.

Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς στην Αγγλία ανήκει στην Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» επικράτησαν με το άνετο 2-0 της Τσέλσι στο «Γουέμπλεϊ» και κατέκτησαν το «Κομιούνιτι Σιλντ (σ.σ. Σούπερ Καπ Αγγλίας) για πρώτη φορά μετά το 2012, όταν είχαν αναμετρηθεί ξανά απέναντι στους Λονδρέζους.

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές, αφού δεν είχαν στη διάθεση τους αρκετούς «μουντιαλικούς». Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε επιθετικό μονόλογο της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα από την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι (ντεμπούτο) σπαταλώντας πολλές ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμα της.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είχε τον έλεγχο από το ξεκίνημα του αγώνα και το γκολ δεν άργησε να έρθει. Μετά από επέλαση του Φόντεν στο 13’, ο Αγκουέρο βρέθηκε αφύλαχτος στο ύψος της περιοχής και με εύστοχο πλασέ «έγραψε» το 1-0. Αυτό ήταν το 200ο γκολ του Αργεντινού με τη φανέλα των «πολιτών». Η Τσέλσι είχε αρκετά ανασταλτικά προβλήματα και στο 18’ ο Αγκουέρο βρέθηκε ξανά σε θέση βολής, όμως ο Καμπαγιέρο νίκησε τον συμπατριώτη του. Στη συνέχεια οι «μπλε» κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, ωστόσο με εξαίρεση ένα ακίνδυνο σουτ του Οντόι (34’) δεν απείλησαν καθόλου την εστία της Σίτι.Στο δεύτερο μέρος οι πρωταθλητές Αγγλίας είχαν τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού και «σφυροκόπησαν» την εστία του Καμπαγιέρο. Στο 50’ ο Αγκουέρο αστόχησε σε τετ-α-τετ με τον Αργεντινό όμως στο 58’ έφυγε ξανά στην πλάτη της άμυνας και με ωραίο τελείωμα έκανε το 2-0 στο ματς.

Η Τσέλσι δεν κατάφερε ποτέ να αντιδράσει, έχοντας περιοριστεί σε απόλυτα παθητικό ρόλο. Στο 72’ ο Λουίζ έδιωξε σχεδόν στη γραμμή την κεφαλιά του Φόντεν, ενώ στο 73’ το σουτ του Αγκουέρο από θέση βολής σταμάτησε πάνω στον Καμπαγιέρο. Δέκα λεπτά μετά ο Αργεντινός γκολκίπερ απέκρουσε το σουτ του Ντίαθ μέσα από την περιοχή, ενώ στο 85’ είπε «όχι» και σε σουτ του Ζεσούς. Στις καθυστερήσεις η Σίτι είχε νέα μεγάλη ευκαιρία για το 3-0, όμως πρώτα ο Καμπαγιέρο και μετά ο Ρούντιγκερ σταμάτησαν τις προσπάθειες του Ντιάθ.

Το 2-0 έμεινε ως το φινάλε και η Μάντσεστερ Σίτι έγινε η πρώτη πρωταθλήτρια Αγγλίας που κατακτά το Κομιούνιτι Σίλντ μετά το 2013. Στον αντίποδα, αυτή ήταν η 5η διαδοχική ήττα της Τσέλσι στον θεσμό και δεύτερη συνεχόμενη μετά την περσινή από την Άρσεναλ στα πέναλτι.

Τσέλσι (Μαουρίτσιο Σάρι): Καμπαγιέρο, Νταβίντ Λουίζ, Ρούντιγκερ, Μάρκος Αλόνσο, Αθπιλικουέτα, Ζορζίνιο, Μπάρκλεϊ, Φάμπρεγας (60' Ντρινκγουότερ), Πέδρο (79' Μόζες), Οντόι (59' Γουίλιαν), Μοράτα (69' Αμπραχαμ).

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Μπράβο, Γουόκερ, Στόουνς, Λαπόρτ (87' Οταμέντι), Μεντί, Φερναντίνιο, Φόντεν (76' Ντίας), Μπερνάρντο Σίλβα, Σανέ (46' Γκουντογκάν), Μαχρέζ (68' Ζεσούς), Αγουέρο (80' Κομπανί).




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.