Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Άρεσε η ΑΕΚ στη φιλική νίκη επί της Γαλατά (vid)

Άρεσε η ΑΕΚ στη φιλική νίκη επί της Γαλατά (vid)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
31/7/2018 23:32
Δείχνοντας πολύ καλό πρόσωπο, η ΑΕΚ κέρδισε με 3-2 την Γαλατασαράι στο ΟΑΚΑ, στην γενική πρόβα ενόψει της πρώτης ευρωπαϊκής μάχης για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Πανέμορφα γκολ από Μπακασέτα και Μάνταλο.

Μια εβδομάδα πριν την πρώτη ευρωπαϊκή μάχη, η ΑΕΚ έδειξε δείγματα ετοιμότητας, επικρατώντας με 3-2 της Γαλατασαράϊ σε φιλικό ματς στο ΟΑΚΑ. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης βασίστηκε στον περσινό κορμό και παρουσίασε μια ομάδα με διάθεση να πιέσει, να βγει γρήγορα στην επίθεση και να παίζει με κάθετες πάσες.

Η ΑΕΚ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς στο 2’ με ωραίο σουτ του Μπακασέτα, ωστόσο στη συνέχεια η Γαλατασαράι πήρε την κατοχή, πλησίαζε συχνά στην περιοχή του Μπάρκα και στο 22' πήρε το προβάδισμα. Η άμυνα της ΑΕΚ αδράνησε μετά από εκτέλεση φάουλ και ο Μαικόν με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0 για τους Τούρκους.

Μετά το γκολ η «Ένωση» ανέβασε την απόδοση της και στο 34’ έφερε το σκορ στα ίσια. Ο Κλωναρίδης έκανε όμορφη ενέργεια από τα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Λιβάγια, ο οποίος με σουτ από το ύψος του πέναλτι ισοφάρισε σε 1-1. Οι κιτρινόμαυροι θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν την ανατροπή πριν το ημίχρονο, όταν στο 44’ ο Μάνταλος πέρασε τη κάθετη για τον Κλωναρίδη αλλά ο Σίπε απέκρουσε.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, η Γαλατά θα μπορούσε να προηγηθεί με τον Αζίζ, ο οποίος βρήκε δίχτυα στο 47’ μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ. Το 1-2 δεν ήρθε και στο 51’ η ΑΕΚ έφερε… τούμπα το ματς. Ο Σιμόες βρήκε ωραία τον Μπακασέτα και αυτός με πλασέ λίγο μέσα από την περιοχή, «έγραψε» το 2-1.

Πέντε λεπτά μετά (56’) η ΑΕΚ απέκτησε προβάδισμα δύο τερμάτων χάρη σε φοβερή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, ο οποίος έστειλε με δύναμη τη μπάλα στο δεξί γάμμα του Τσίπε. Οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν διάθεση να παίξουν με αρκετές κάθετες πάσες και στο 61’ βρήκαν ξανά δίχτυα με τον Μπακασέτα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ.

Στο 65’ ο Ουζουνίδης έριξε στο ματς τους Μπογέ, Πόνσε Τσόσιτς και Χουλτ (αντί των Οικονόμου, Λόπες, Κλωναρίδης και Γαλανόπουλου), ενώ λίγα λεπτά μετά στο παιχνίδι πέρασε και ο Άλεφ αντί του Λιβάγια. Εκείνος που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις ήταν ο Μπογέ, ενώ ο Άλεφ έπαιζε με παιχνίδι μιας επαφής. Από την πλευρά του ο Πόνσε έδειξε ότι θέλει ακόμα δουλειά.

Η Γαλατά κατάφερε να μειώσει στο 67’ με απευθείας φάουλ του Μαικόν για το τελικό 3-2. Στα εναπομείναντα λεπτά ο Μαρίνος Ουζουνίδης προχώρησε σε νέες αλλαγές για να δώσει χρόνο σε όλους, με την «Ένωση» να άφησε πολύ καλές εντυπώσεις με την ωραία κυκλοφορία της μπάλας.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης (81’ Γκάλο), Λαμπρόπουλος, Οικονόμου (64’ Τσόσιτς), Λόπες (64’ Χουλτ), Σιμόες (81’ Μοράν), Γαλανόπουλος (64’ Πόνσε), Μπακασέτας (81’ Αλμπάνης), Μάνταλος (81’ Γιακουμάκης), Κλωναρίδης (64’ Μπογέ), Λιβάγια (71’ Αλέφ)

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ: Τσίπε, Μαικόν (71’ Καρνουτσού), Ασίζ, Ινάν (46’ Γκουμούς), Μπελχαντά, Γκομίς (64’ Τσελικ), Ονουεκούρου (46’ Φεγκουλί), Κάρολ (64’ Αγκούν), Ροντρίγκες (75’ Νταβάς), Ρέγκες, Ναγκατόμο.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.