Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκρ. Γιουρόπα Λιγκ: Τα «θαλάσσωσε» ο Αστέρας αλλά ελπίζει

Προκρ. Γιουρόπα Λιγκ: Τα «θαλάσσωσε» ο Αστέρας αλλά ελπίζει

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/7/2018 23:43
Με δύο τέρματα του Κυριακόπουλου (12’, 35’) ο Αστέρας προηγήθηκε με 2-0 στη Σκωτία, όμως η Χιμπέρνιαν έφερε… τούμπα το ματς (3-2) και απέκτησε μικρό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στην Τρίπολη. Αποβλήθηκε στο 84’ ο Πασαλίδης, το γύρισαν στο 90+3' οι γηπεδούχοι.

Παρότι πήγε στο ημίχρονο με προβάδισμα δύο τερμάτων, ο Αστέρας δεν κατάφερε να φύγει ούτε με την ισοπαλία από την Σκωτία. Οι γηπεδούχοι με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο μέρος, ισοφάρισαν σε 2-2 με τους Αμπρόουζ (63’) και Γκρέι (77’) ενώ η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 90+3’ με τον Καμπέρι. Η ομάδα του Παντελίδη «αυτοκτόνησε» ωστόσο το τελικό 3-2 δεν είναι απαγορευτικό για τους Αρκάδες εν όψει της ρεβάνς στο «Θ. Κολοκοτρώνης».

Ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1, έχοντας τον Αθανασιάδη κάτω από τα γκολπόστ. Στην αμυντική τετράδα ήταν οι Κώτσιρας, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, ενώ ως αμυντικοί χαφ έπαιξαν οι Ιγκλέσιας, Μπελόκ. Τέλος, οι Καλτσάς, Μουνάφο, Τσιλιανίδης βρέθηκαν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Μανιά.

Η Χιμπέρνιαν πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, όμως δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις και στο 12’ ο Αστέρας πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Ο Τσιλιανίδης βρήκε ωραίο τον Κυριακόπουλο στ' αριστερά και εκείνος με σουτ από την κλειστή γωνία νίκησε τον Μπογκντάν «γράφοντας» το 0-1.

Οι Σκωτσέζοι είχαν δύο καλές στιγμές για να απαντήσουν, όμως στο 22’ ο Γουιτάκερ αστόχησε από κοντά ενώ στο 30’ κανείς παίκτης δεν έκανε την προβολή στην επικίνδυνη σέντρα του Σλίβκα. Ο Αστέρας κράτησε το 1-0 και στο 35’ διπλασίασε το προβάδισμα του χάρη σε τρομερό σουτ του Κυριακόπουλου, ο οποίος πέτυχε δεύτερο τέρμα στο ματς.

Όπως και στο πρώτο μέρος, οι παίκτες του Νιλ Λένον μπήκαν δυνατά στο ματς, ψάχνοντας ένα γρήγορο τέρμα. Ο Αστέρας απορρόφησε την πίεση των γηπεδούχων αλλά πληγώθηκε από στημένη φάση, όταν στο 63’ ο Αμπρόουζ σκόραρε με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ για το 1-2. Οι Αρκάδες είχαν δύο σημαντικές στιγμές στην αντεπίθεση με τον Τσιλιανίδη για ένα τρίτο τέρμα, ωστόσο ο Έλληνας άσος δεν σημάδεψε σωστά και στο 77’ η Χιμπέρνιαν έφερε το σκορ στα ίσια. Ο Ντέιβιντ Γκρέι αποδείχθηκε «χρυσή αλλαγή» για τον Νιλ Λένον, πετυχαίνοντας το γκολ της ισοφάρισης έπειτα από προσπάθεια του Λιούις Στίβενσον.

Τα πράγματα «στράβωσαν» ακόμα περισσότερο για τον Αστέρα, ο οποίος στο 84’ έμεινε με παίκτη λιγότερο καθώς ο Τριαντάφυλλος Πασαλίδης αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Βικίντας Σλίβκα. Οι «Χίμπς» εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα, ολοκληρώνοντας την ανατροπή στο 90+3’ με τον Καμπέρι. Οι Αρκάδες γκρέμισαν ότι έχτισαν, ωστόσο παραμένουν ζωντανοί για την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.